Ρωσία: Αυξήθηκε στο 1 εκατ. δολάρια το όριο μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό μηνιαίως

 Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το όριο της μεταφοράς χρημάτων, που μπορούν να πραγματοποιήσουν μηνιαίως φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοικοι της χώρας, σε λογαριασμό σε ξένη τράπεζα, από τις 150.000 δολάρια που ήταν μέχρι τώρα στο 1 εκατομμύριο, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Το ίδιο ποσό μπορεί πλέον να μεταφερθεί σε λογαριασμούς του εξωτερικού από μη κατοίκους Ρωσίας που είναι φυσικά πρόσωπα από φιλικές χώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τουρκία: «Κόβει» την Deutsche Welle και τη Voice of America το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο

 Αποκλεισμό στην πρόσβαση του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου επέβαλε στο αμερικανικό κρατικό δίκτυο Voice of America και του γερμανικού δημόσιο δικτύου Deutsche Welle, η δικαστική αρχή της χώρας  διότι δεν υπέβαλαν αιτήσεις να τους χορηγηθούν άδειες μετάδοσης περιεχομένου.

Η αίτηση αυτή είναι απαίτηση  του τουρκικού εποπτικού φορέα των ηλεκτρονικών και ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, στην οποία από τον Φεβρουάριο τα δύο μέσα ενημέρωσης είχαν δηλώσει ότι  δεν θα συμμορφωθούν, υιοθετώντας τις επικρίσεις  που λένε πως πραγματικό στόχο έχει τη λογοκρισία.

Σι Τζινπίνγκ για το Χονγκ Κονγκ: Δεν υπάρχει «κανένας λόγος να αλλάξει» η αρχή «μία χώρα, δύο συστήματα»

 Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν βλέπει «κανέναν λόγο» να αναθεωρηθεί η αρχή «μια χώρα, δύο συστήματα», δυνάμει της οποίας έχει εκχωρηθεί σε ορισμένο βαθμό αυτονομία στο Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την 25η επέτειο της επιστροφής της πόλης, μεγάλου ασιατικού χρηματοοικονομικού κόμβου, στην Κίνα.

Η Κίνα καταγγέλλει τις «εντελώς μάταιες» προσπάθειες του ΝΑΤΟ να την «σπιλώσει»

 «Τα χέρια του ΝΑΤΟ είναι βαμμένα με το αίμα των λαών του κόσμου»

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, κατήγγειλε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου, τις «εντελώς μάταιες» προσπάθειες του ΝΑΤΟ να την «σπιλώσει», μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση από τη στρατιωτική συμμαχία ενός εγγράφου στο οποίο το Πεκίνο παρουσιάζεται ως απειλή για τα συμφέροντά της.

«Αυτό το δήθεν έγγραφο 'στρατηγικής' του ΝΑΤΟ λίγη σχέση έχει με την πραγματικότητα και παρουσιάζει τα γεγονότα αντεστραμμένα», αντέδρασε ο Ζάο Λιτζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κόλαση στην Οδησσό – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ουκρανικές θέσεις στην πόλη

 Λισιτσάνσκ: Ουκρανικές ομάδες προσπαθούν να διαφύγουν μέσα από «άνοιγμα» 4 χλμ.

Οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν την Οδησσό τις βραδυνές ώρες μετατρέποντας τη νύχτα σε ημέρα.

Κατά την επίθεση επλήγη κτίριο εννέα ορόφων το οποίο σύμφωνα με τους Ρώσους είχε αποθηκευμένα δυτικά όπλα και πυρομαχικά.