Ελαιόλαδο: Το εθνικό μας προϊόν

“Αν και η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα το 80% του ελαιολάδου της να είναι εξαιρετικά παρθένο -σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 40% - υστερεί στην επιχειρηματική του εκμετάλλευση.”
Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κάποιον τυχαίο παράγοντα της αγοράς, αλλά στον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου,

Οίκος Fitch: Στην κατηγορία «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των τουρκικών κρατικών ομολόγων

Aμετάβλητο στην κατηγορία των «σκουπιδιών» διατήρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας, επικαλούμενος τους πολιτικούς κινδύνους στη χώρα και στην περιοχή αλλά και τις επιπτώσεις των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι θα πλήξουν τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

Έφοδοι ΣΔΟΕ σε σπίτια και γραφεία για το σκάνδαλο της FIFA

Εφόδους σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο κοινή Ευρωπαϊκής επιχείρησης που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία και αφορούσε στο σκάνδαλο της FIFA.
Οι διενεργηθείσες έρευνες έγιναν σε συνεργασία τόσο με τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Δικαστικές Αρχές όσο και με συναρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές επιβολής του νόμου,

Με τις συντάξεις Ιανουαρίου η επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ

Με τη σύνταξη Ιανουαρίου, που θα δοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα ξεκινήσει η επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ υγείας που έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια κρίθηκαν παράνομες, καθώς οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιβαρύνονταν με 4% εισφορές (και αργότερα 6%) υπέρ του ΕΟΠΥΥ, με βάση την πλασματική και όχι την πραγματική τους σύνταξη.

Οι Financial Times για τις συναλλαγές Πειραιώς - Libra Group..Paradise Papers: Αποκαλύψεις για την Proton, την Πειραιώς και τις offshore

Κεντρικό δημοσίευμα των Financial Times εστιάζει στις παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς μετά από εικαζόμενες παρατυπίες στην πώληση πακέτου δανείων 1,2 δισ. ευρώ με μεγάλη έκπτωση στην Libra Group, έναν οικογενειακό όμιλο επιχειρήσεων με έδρα την Νέα Υόρκη....

<Paradise Papers: Αποκαλύψεις για την Proton, την Πειραιώς και τις offshore>

(Τον Μάρτιο του 2011, κλιμάκιο της ΤτΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων για τα δάνεια της Proton Bank ζήτησε από την τράπεζα τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων (δηλαδή των φυσικών προσώπων) που κατέχουν μετοχές σε τρία νεοσύστατα funds που ιδρύθηκαν στα Νησιά Κέιμαν και έλαβαν από την Proton συνολικά δάνεια ύψους άνω των 81 εκατ. ευρώ. Ο λόγος που δόθηκαν αυτά τα δάνεια φέρεται να ήταν για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων funds στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς εκείνη την εποχή. Τα τρία funds συστάθηκαν αρχικά ως offshore εταιρείες τον Σεπτέμβριο του 2010 και άρχισαν να λειτουργούν ως funds τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Τα δάνεια των 81 εκατ. και άνω φέρεται να δόθηκαν τον Ιανουάριο του 2011. )

Τσέπωσε κατά λάθος 850.000 ευρώ και άρχισε το φαγοπότι

Όλοι μας ξέρουμε καλά τι θα κάναμε αν έμπαιναν από λάθος μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στον λογαριασμό μας.
Και το ήξερε φυσικά και ο 34χρονος βρετανός καταστηματάρχης Sandeep Singh όταν αντίκρισε κάποιες παραπανίσιες λίρες στην τράπεζά του, 766.000 για την ακρίβεια (857.000 ευρώ)! Αγόρασε λοιπόν αμέσως ένα σπίτι για να χαθούν τα ίχνη και πίστεψε πως όλα είχαν τελειώσει αισίως.
Ο νεαρός επιχειρηματίας είχε εγκαταστήσει ένα ΑΤΜ στο

Άντρας πέρασε 10 χρόνια στο δάσος για να γλιτώσει από… τη γυναίκα του!

Ένας βρετανός κηπουρός το έσκασε από το σπίτι του και πέρασε μια δεκαετία στα όρη και τα δάση για να ξεφύγει από τη χειριστική συμπεριφορά της καλής του.
Ο 62χρονος σήμερα Malcolm Applegate πέρασε πολύ καιρό στην ερημιά, μέχρι να βρει ένα απομονωμένο γηροκομείο και να ζήσει εκεί το υπόλοιπο διάστημα, δουλεύοντας ως κηπουρός.
Ο τύπος εργαζόταν πολλές ώρες και η συμπεριφορά της συζύγου «γινόταν ολοένα και πιο

Ξεκινάει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Οδηγίες για σωστή αγορά

Η τιμή αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 95 λεπτά το λίτρο
    Δεν αποκλείεται σε κάποιες επαρχιακές πόλεις η τιμή να φτάσει και το 1 ευρώ
    Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Ξεκινάει από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές και και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ενόψει της χειμερινής περιόδου, εξέδωσε έγγραφο προκειμένου να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με τη διακίνηση και εμπορία πετρελαίου θέρμανσης και καυσόξυλων.

Το τελευταίο τηλεφώνημα του Ζαφειρόπουλου πριν το ραντεβού θανάτου

Μπροστά σε μια υπόθεση που συνταράσσει την κοινωνία, τους δικηγορικούς και πολιτικούς κύκλους βρίσκεται από χθες η χώρα.
Η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας φέρνει στο προσκήνιο παλαιότερες εποχές, ενώ χθες το βράδυ έγινε η μεγάλη ανατροπή, καθώς αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν κουκουλοφόροι οι εκτελεστές.
Το γεγονός της δολοφονίας προκαλεί αποτροπιασμό,

Ο ρακοσυλλέκτης που έφαγε 11 εκατ. ευρώ σε… 8 χρόνια

O Michael Carroll ήταν ένας 19χρονος Σκοτσέζος που έπρεπε να ψάχνει στα σκουπίδια για τα προς το ζην.
Η ζωή είδε προφανώς τα δεινά του και είπε να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, εξασφαλίζοντάς του μάλιστα τα μέσα για να μην έχει να νοιαστεί ποτέ ξανά στη ζωή του για το χρήμα.
Κέρδισε λοιπόν στο Λόττο τον Νοέμβριο του 2002 όχι λιγότερα από 10.890.000 ευρώ (9.736.131 λίρες), ένα πραγματικά αστρονομικό ποσό που τον έκανε βαθύπλουτο.