Ανησυχεί ο Λευκός Οίκος – Δραγασάκης: Φταίει η Γερμανία

Εντονη ανησυχία εκφράζει η αμερικανική κυβέρνηση για την κατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους και ειδικά τη Γερμανία. Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Οικονομικών, θεωρούν το αδιέξοδο που παρατηρείται επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία και καλούν όλα τα μέρη να συζητήσουν με καλή πίστη και να επιλύσουν τα προβλήματα.

Ομπάμα για Ερντογάν: Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος που φιλοξένησα στο χώρο μου θα έλεγε αυτό για μένα…

“Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιον που φιλοξένησα (16 Μαίου 2013) σε ιδιωτικό δείπνο στον χώρο μου θα έλεγε αυτό για μένα”. ( “Ι can’t believe that someone I hosted for a private dinner at my residence would be saying this about me”).
Τα παραπάνω λόγια, που εκφράζουν ταυτόχρονα παράπονο αλλά και δυσανασχέτηση,

Λιτότητα - γεωπολιτική αστάθεια ανησυχούν τις ΗΠΑ


Σε κάποια σχετική έκπληξη ακούσαμε οι Ελληνες τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο CNN ότι «δεν μπορείς να συνεχίσεις να στύβεις τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση», δηλώσεις που φάνηκε να σιγοντάρουν τις διπλωματικές προσπάθειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συμφωνία με τους εταίρους ή για συνεχείς αγωνιώδεις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, προκειμένου να βρεθεί γρήγορα λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Μέρκελ καλεί Τσίπρα στο Βερολίνο ...Merkel invites Tsipras to Berlin

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έστειλε πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθούν στο Βερολίνο την επόμενη Δευτέρα. Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

ΗΠΑ: Συνελήφθη μεγιστάνας ο οποίος πιάστηκε να ομολογεί ότι «τους σκότωσε όλους»


Πάμπλουτος Αμερικανός, απόγονος εκκεντρικής οικογένειας μεγιστάνων της νεοϋορκέζικης αγοράς ακινήτων, συνελήφθη το σαββατοκύριακο ως ύποπτος για σειρά δολοφονιών έπειτα από την μετάδοση ντοκιμαντέρ όπου εμφανίζεται να ομολογεί: «Τους σκότωσα όλους».

Α. Κυπριανού: Στάση Τζέκιλ και Χάιντ από τη Λευκωσία έναντι της Ελλάδας

Κριτική στη στάση της κυπριακής κυβέρνησης έναντι της Ελλάδας άσκησε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, είπε ότι με τις διαφορετικές τοποθετήσεις του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη,

Κρίση στην Κύπρο: Λόγω Βγενόπουλου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τη Γιωρκάτζη να φύγει…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει άλλη από την επιλογή παρά να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να εξετάσει τα δεδομένα για να ενεργοποιήσει τις συνταγματικές πρόνοιες για απομάκρυνση της κας Γιωρκάτζη από τη θέση της, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στα σκαριά νέο κόμμα: Τη 'νέα σοσιαλδημοκρατία' προτείνει ο Γιάννης Μαγκριώτης

Ποια η πρόταση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μαγκριώτη, που έχει στόχο την κάλυψη του πολιτικού κέντρου
Ένα νέο κόμμα φαίνεται ότι είναι στα σκαριά, με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μαγκριώτη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη "γέννησή" του.

Τα 'μυστικά' του e-Marketing για μια επιτυχημένη επιχείρηση, σε διημερίδα στο Λουτράκι

Διημερίδα στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου με κεντρικό θέμα: Τα "μυστικά" του e-Marketing που θα οδηγήσουν την επιχείρησή σας στην επιτυχία και την κερδοφορία

Πολ Μέισον στον Guardian: "Αν ζητήσει βοήθεια ο Α.Τσίπρας από την Ρωσία θα γίνει εξαιρετικά δημοφιλής"

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ"
Ο αρθρογράφος του Guardian Πολ Μέισον σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα τονίζει το γεγονός ότι εάν ο Α.Τσίπρας ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ρωσία θα γίνει εξαιρετικά δημοφιλής και θα έχει την στήριξη των Ελλήνων πολιτών λόγω της μακροχρόνιας σύνδεσης των δύο εθνών, και των ορθόδξων καταβολών τους.

Π.Παυλόπουλος: "Οι Ενοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα ευρωπαϊκά σύνορα που ανήκουν στην Ελλάδα"

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα, και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται.

Ο Πούτιν βάζει σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο στην Αρκτική * «H ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς κουτσομπολιό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Πούτιν βάζει σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο στην ΑρκτικήΣτρατιωτικές ασκήσεις από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και μονάδες αλεξιπτωτιστών - Δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας

ΕΤΣΙ «ΣΤΗΘΗΚΑΝ» ΤΑ... ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ! * «ΕΤΣΙ ΤΑ... ΑΡΠΑΖΕ Ο ΚΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ»

Δεν είχε... τέλος το ξέφρενο πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα γίνει μάρτυρας απίστευτων αποκαλύψεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας.

«Ούτε βήμα πίσω. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας μέχρι κεραίας - Μαζί με το Παλάτι τέλειωσαν και τα πραξικοπήματα»

Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του «μέχρι κεραίας», για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας, με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", εκτιμά ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε και τους πιστωτές μας και τους συνταξιούχους

«Στην ελληνική κυβέρνηση κάνουμε το καλύτερο για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πιστωτές μας θα πάρουν τα χρήματά τους και ταυτόχρονα ότι και οι συνταξιούχοι μας και οι συνεργάτες μας θα πάρουν έγκαιρα τα χρήματά τους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επάρκεια ρευστότητας στην Ελλάδα

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη φοροδιαφυγή και το «ξέπλυμα» βρόμικου χρήματος

Υλικό-βόμβα, στο οποίο περιλαμβάνονται φοροφυγάδες και διακινητές μαύρου χρήματος σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας, παρέμενε ανεκμετάλλευτο στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς δεν είχε γίνει η ταξινόμηση και οι απαραίτητες διασταυρώσεις, παρά το γεγονός ότι είχε παραδεχτεί τη σπουδαιότητά του και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος.

Ελληνικό «μαύρο χρήμα» 800 δισ. στην Ελβετία: Θα το φορολογήσει κανείς;

Εχουν οι Ελληνες καταθέσεις ύψους 800 δισ. ευρώ στην Ελβετία; Το θέμα αυτό όπως και η φοροδιαφυγή, επανέρχεται από την γερμανική εφημερίδα Die Welt η οποία επικρίνει την Ελλάδα και, ειδικότερα, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. Οπως αναφέρει ο αρθρογράφος, παρόλο που το ελληνικό «μαύρο χρήμα» στην Ελβετία ανέρχεται σε περίπου 800 δισ. ευρώ, κανείς στην Αθήνα δεν ενδιαφέρεται να το φορολογήσει.

Ισραηλινές εκλογές: κλίνατε... επ’ αριστερά

Ολοταχώς προς την πρωθυπουργία του Ισραήλ οδεύει, σύμφωνα με τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο ηγέτης της κεντρο-αριστερής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζογκ
Πάνω από τα 2/3 των ισραηλινών ψηφοφόρων επιθυμούν να δουν το Ισραήλ να κινείται προς μια πιο κεντροαριστερή πολιτική κατεύθυνση μετά τις εκλογές της 17ης Μαρτίου,

Ολοκληρωτική καταστροφή στο Βανουάτου μετά τον κυκλώνα που σάρωσε την περιοχή με ταχύτητα 300χλμ/ώρα

Εικόνες απόλυτης καταστροφής συναντά κανείς στο Βανουάτου, έπειτα από την πανωλεθρία που άφησε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Παμ, όπως αναφέρουν οι πρώτες ομάδες διάσωσης που έχουν καταφθάσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα.

Μνημόνιο για πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Μνημόνιο συναντίληψης με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (Egyptian Natural Gas Holding Company – EGAS) για την τεχνική μελέτη εξαγωγής και πώλησης του κυπριακού αερίου προς την Αίγυπτο, υπέγραψε σήμερα (14/3) η Εταιρία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ).

Οι ναζί σκότωναν και τους δικούς τους...

Έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή ανώνυμου ιδιώτη συλλέκτη, έρχονται να επιβεβαιώσουν ιστορικές αναφορές πως το Τρίτο Ράιχ βομβάρδιζε σκόπιμα και Γερμανούς πολίτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για να δοκιμάσει τους διαβόητους και νέους τότε πυραύλους V2. Το πλήρες όνομά τους ήταν Vergeltungswaffe 2 και ήταν οι πρώτοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στον κόσμο.

6 στους 10 αξιολογούν θετικά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

Η προσπάθεια που καταβάλλει η νέα κυβέρνηση -υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης από τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης-, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του στόχου της για "έντιμο συμβιβασμό", διατηρεί τη στήριξη και την αποδοχή της από την πλειοψηφία των πολιτών, όπως αποτυπώνουν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ * Αυτοκτονία ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

 Ο επίλογος ενός θρίλερ που επί 38 ημέρες καθήλωσε το πανελλήνιο, γράφτηκε χθες με τον πλέον τραγικό τρόπο.
Δραματικό φινάλε κοντά στον τόπο του «εγκλήματος»