Ιθάκη: Τρομερή χαλαζόπτωση-Πλημμύρισε και το σπίτι του Δημάρχου (εικόνες)

 Περάσαμε άλλη μια δύσκολη κατάσταση με πρωτοφανές χαλαζόπτωση.

Η πολιτική προστασία του Δημου καθαρίζει δρόμους,φρεάτια και ελπιζω να πανε όλα καλά.
Μέσα σε ολα πλημμύρισε και το σπιτι μου αλλά όλα οκ.

Προβλήματα από την χαλαζόπτωση στην Ιθάκη – Επιστρατεύτηκαν μπουλντόζες για τον καθαρισμό (video)

 Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την Ιθάκη και για το ακραίο καιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο νησί μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος, Διονύσης Στανίτσας.

Το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που όπως είπε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Στανίτσας «για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τους δρόμους βγάλαμε μπουλντόζες. Αντιμετωπίσαμε την κατάσταση σαν να είχε χιονίσει. Επί 45 λεπτά είχαμε έντονη χαλαζόπτωση με το χαλάζι, σε πολλά σημεία, να ξεπερνά τα 40 εκ.».

Κρίση στην Ουκρανία: Καίνε οι τιμές τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου – Απώλειες με το άνοιγμα στις χρηματαγορές

 Ρότα για τα 100 δολάρια το βαρέλι έχει βάλει η διεθνής τιμή του πετρελαίου με τους επενδυτές να ανησυχούν πως η ουκρανική κρίση θα μπορούσε να οξύνει την ενεργειακή κρίση διεθνώς. Ανοδικά κινείται και η τιμή του φυσικού αερίου στην αγορά αναφοράς της Ολλανδίας (TTF) διαμορφούμενη στα 78,75 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Δεδομένου ότι η Ευρώπη καλύπτει από τη Ρωσία το 25% των αναγκών της σε πετρέλαιο και το 40% των αναγκών της σε φυσικό αέριο, μια κλιμάκωση της κρίσης και μια πιθανή επιβολή μέτρων και αντιμέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμα προβλήματα τροφοδοσίας.

Τα $100 το βαρέλι πλησίασε η τιμή του πετρελαίου – Τι σημαίνει για την τσέπη μας – Τι θα συμβεί αν μπει το Ιράν στην παγκόσμια αγορά

 Δραματική άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου με πρόσφατη την κορύφωσή που πλησιάζει το σημαντικό ορόσημο των 100 δολαρίων το βαρέλι.

Η πιθανότητα εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι οπωσδήποτε κυρίαρχος λόγος, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στο παιχνίδι πέραν του κινδύνου πολέμου. Και τις προβλέψεις περιπλέκει περισσότερο η πιθανότητα συμφωνίας με το Ιράν που αιωρείται στο παρασκήνιο. Οι τιμές του αργού τύπου Brent έφτασαν τα 99,50 δολάρια νωρίς την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι στέλνει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία.