Ο Σόιγκου επιθεώρησε την ομάδα των στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης


 Ο Σόιγκου επιθεώρησε την ομάδα των στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε ταξίδι εργασίας στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, κατά τη διάρκεια του οποίου πέταξε γύρω από τις περιοχές ανάπτυξης στρατευμάτων. Στην πρώτη γραμμή συνομίλησε με τους στρατιωτικούς και ευχαρίστησε το προσωπικό για την υποδειγματική απόδοση των μάχιμων αποστολών.

Ο Σεργκέι Σόιγκου άκουσε επίσης τις αναφορές των διοικητών για την τρέχουσα κατάσταση και τις ενέργειες του ρωσικού στρατού.

Ουκρανία: Βομβάρδισε με ρουκέτες GMLRS M31A1 το Μπάκχμουτ

 Με τις μάχες στο Μπάκχμουτ να έχουν λάβει νέα τροπή καθώς έχουν μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης, μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες από την έναρξη της επιχείρησης στην περιοχή, ο ουκρανικός Στρατός εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες M31A1 από τα συστήματα ΠΕΠ HIMARS.


Η Μόσχα καταδικάζει την απόφαση της Μολδαβίας να απαγορεύσει τη μετάδοση έξι τηλεοπτικών καναλιών

 Η Ρωσία κατήγγειλε το Σάββατο την απόφαση της Μολδαβίας να απαγορεύσει προσωρινά την μετάδοση έξι τηλεοπτικών καναλιών, κάνοντας λόγο για «πολιτική λογοκρισία».

Το μικρό πρώην σοβιετικό κράτος της Μολδαβίας κατηγόρησε τα κανάλια για μετάδοση «λανθασμένων πληροφοριών» σχετικά με τη χώρα και για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα κανάλια - ορισμένα από τα οποία μεταδίδονται στη μολδαβική γλώσσα και άλλα στη ρωσική - συνδέονται στενά με τον πολιτικό και επιχειρηματία Ιλάν Σορ, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα το 2019 μετά την εκλογή της φιλοδυτικής προέδρου Μάγια Σάντου.

Περού: Να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές ζητά η πρόεδρος Μπολουάρτε

 Η πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε, η οποία έχει δηλώσει ότι ηγείται μιας μεταβατικής κυβέρνησης, προέτρεψε το Κογκρέσο της χώρας να εγκρίνει μια πρόταση για τη διεξαγωγή πρόωρων γενικών εκλογών σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο από το προεδρικό μέγαρο.

Η Μπολουάρτε, πρώην αντιπρόεδρος του Περού, διαδέχτηκε τον περασμένο μήνα τον Πέδρο Καστίγιο μετά την καθαίρεση και τη σύλληψή του.

Έκτοτε έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Άλλοι πέντε έχουν πεθάνει από έμμεσες συνέπειες των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τις αρχές.

Γερμανία: Κι άλλα προβλήματα για τα τεθωρακισμένα Puma της Μπούντεσβερ

Οι γερμανικές ομοσπονδιακές ένοπλες δυνάμεις αντιμετώπισαν εκ νέου σοβαρά τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια γυμνασίων με τη συμμετοχή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Puma, τα οποία αναμένεται την επόμενη χρονιά να ενταχθούν στη νέα δύναμη ταχείας αντίδρασης του NATO.

Ζαχάροβα: Οι νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στο μπλοκ

 Ο τελευταίος γύρος κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία απλώς θα επιδεινώσει τα προβλήματα εντός του μπλοκ, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα να παράσχουν 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση προς την Ουκρανία τον ερχόμενο χρόνο και να επιβάλουν στη Μόσχα ένα ένατο πακέτο κυρώσεων.

Μελόνι: Όταν μετά από εκατό χρόνια θα έχω πεθάνει, θέλω να είμαι βέβαιη ότι έκανα ό,τι μπορούσα για την χώρα

 Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, συμμετείχε το απόγευμα του Σαββάτου σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας, η οποία οργανώθηκε στην Ρώμη. «Όταν μετά από εκατό χρόνια θα έχω πεθάνει, θέλω να είμαι βέβαιη ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να βελτιώσω την χώρα μου, αυτό είναι αρκετό», δήλωσε η Μελόνι. 

Ιράν: Συνελήφθη η διάσημη Ιρανή ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Ταρανέ Αλιντουστί

 Η διάσημη Ιρανή ηθοποιός και ένθερμη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Ταρανέ Αλιντουστί, συνελήφθη το Σάββατο στο Ιράν, εν μέσω του κινήματος διαδηλώσεων που εισέρχεται στον τέταρτο μήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών MME.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα

 Παρά το μικρό «διάλειμμα» από την κακοκαιρία που διανύουμε αυτές τις μέρες, ο καιρός αναμένεται να πραγματοποιήσει μια στροφή 180 μοιρών από τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να δίνουν τη θέση τους στο τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,