Στη φυλακή της Μιανμάρ παραμένουν δημοσιογράφοι του Reuters

Την παράταση για δύο εβδομάδες της προφυλάκισης δύο δημοσιογράφων του Reuters, οι οποίοι συνελήφθησαν γιατί ερευνούσαν τις επιχειρήσεις καταστολής του βιρμανικού στρατού, που κατηγορείται για «εθνοκάθαρση» εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, διέταξε σήμερα δικαστήριο της Ρανγκούν, επειδή «συνεχίζονται οι ανακρίσεις».
Τα Ηνωμένα Έθνη, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επανειλημμένα ζητήσει την

Η τρίτη διάσωση ρωσικής τράπεζας το 2017

Εως και 3,4 δισ. δολάρια θα χρειαστεί ενδεχομένως να δαπανήσει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας για τη διάσωση της Promsvyazbank (PSB) από τη χρεοκοπία.
Η διάσωση είναι η τρίτη μεγάλης τράπεζας της Ρωσίας φέτος, αντικατοπτρίζοντας το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας που συνεχίζει να εμφανίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της υπερδύναμης, περίπου τρεις δεκαετίες από την πτώση του προηγούμενου καθεστώτος, αλλά και τη δεινή θέση στην οποία έχουν

Τύφλα να ’χει η... «τριανταμία»!

Σε «πάρτι για παχυλά και… έμπειρα πορτοφόλια» εξελίσσεται ο τζόγος με το bitcoin. Οι διακυμάνσεις του κρυπτονομίσματος –μετά και την εισαγωγή των προθεσμιακών συμβολαίων– ανοίγουν πολύ και το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχιστούν για καιρό ακόμη.
Και όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θα βγάλουν εκτός παιχνιδιού, «γδαρμένους και κλαμένους», αρκετούς μικρούς και άπειρους επενδυτές.
Την περασμένη Παρασκευή, το κρυπτονόμισμα έχασε περισσότερο

Τι αποκαλύπτουν τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου

Συναντήσεις με τον Κώστα Σημίτη και άλλα στελέχη της κυβέρνησής του είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος την περίοδο 1997-98, όπως απέδειξαν τα επαγγελματικά ημερολόγια της γραμματέως του, Αικατερίνης Τσάκαλου, η οποία τα προσκόμισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εξετάζει την υπόθεση της Siemens. Τα ημερολόγια αυτά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο καθώς η Αικατερίνη Τσάκαλου δεν τα είχε βρει νωρίτερα.
Η γραμματέας του βασικού

Διαζύγια «εξπρές» μέσω συμβολαιογράφου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος που παρέχει την δυνατότητα της λύσης του γάμου με την διαδικασία των συναινετικών διαζυγίων μέσω συμβολαιογράφου (χωρίς παρουσία στα δικαστήρια). Βασική προϋπόθεση είναι να έχει αποφασίσει το ζευγάρι συναινετικά τη λύση του γάμου αλλά και να έχει ρυθμίσει και συμφωνήσει τα θέματα της επιμέλειας των ανήλικων παιδιών του.
Ειδικότερα, κατά τις επιταγές του νόμου 4509/2017:

Προτελευταίο «εμπόδιο» για την τελική όψη της επένδυσης

Η μείωση του ύψους από τα 70 στα 50 μέτρα για τα μεσαίου μεγέθους κτίρια που προβλέπεται να κατασκευαστούν στο Ελληνικό είναι η μόνη σημαντική αλλαγή που περιλαμβάνεται στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος για το ακίνητο των 6.200 στρεμμάτων.
Το νομοθέτημα, που υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς στο γραφείο του πρωθυπουργού, αναμένεται να κατατεθεί ώς αύριο στο ΣτΕ, που αποτελεί το προτελευταίο, αλλά κρίσιμο,