Τιμές για ανθρακικό λίθιο: Έχουν τετραπλασιαστεί από πέρσι – Γιατί μας επηρεάζει όλους; Πάνω από τα 71.000 δολάρια ο τόνος από τη μεγάλη ζήτηση για μπαταρίες

 Πατάνε γκάζι παγκοσμίως οι τιμές του λιθίου, ενός από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν τεράστια ζήτηση για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και για smartphones.

Οι τιμές για ανθρακικό λίθιο (lithium carbonate) έχουν τετραπλασιαστεί από πέρσι την ίδια περίοδο και πλέον ξεπερνούν ακόμη και τις 71.000 δολάρια το μετρικό τόνο.

Η Ευρώπη θα «βυθιστεί» σε πολύ χειρότερη ύφεση από τις ΗΠΑ προειδοποιούν αναλυτές της Pimco Χειρότερη η επερχόμενη ύφεση στην Ευρώπη σε σχέση με τις ΗΠΑ

 Η Ευρώπη αναμένεται να «βυθιστεί» σε πολύ χειρότερη οικονομική ύφεση από τις ΗΠΑ, προειδοποιούν οι αναλυτές της Pimco Τζιν Φρίντα και Τίφανι Γουάιλντινγκ.

Παράλληλα, η βρετανική οικονομία βρίσκεται κι αυτή σε πολύ δύσκολη κατάσταση δεδομένων των εμπορικών σχέσεών της με την ηπειρωτική Ευρώπη και την εξάρτησή της από τις εισαγωγές ενέργειας.

Ουκρανόφιλος νεοναζί οπαδός του Τάγματος Αζόφ ο μακελάρης που σκότωσε 13 άτομα στη Ρωσία (upd)

 Ταυτοποιήθηκε ο μακελάρης που σκότωσε 13 ανθρώπους ανάμεσά τους και 7 παιδιά και τραυμάτισε πάνω από 20, σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, περίπου 970 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Πρόκειται για Ουκρανόφιλο νεοναζί οπαδό του Τάγματος Αζοφ που φορούσε μπλουζάκι με σβάστικα.

Κακοκαιρία «Bogdan»: Ήχησε το «112»

 Μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας εστάλη το απόγευμα της Δευτέρας λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας«Bogdan».

Η ειδοποίηση προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα καλώντας τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα.

Απόφαση – πρόκληση για το σκάνδαλο Siemens: Τους αθώωσαν όλους και τον πρωθυπουργικό «γείτονα» Χριστοφοράκο

 Σε μια προκλητική απόφαση προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens που εδώ και πάνω από 15 χρόνια έχει απασχολήσει τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και την ελληνική Βουλή. Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο αθώωσε τους 20 από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών τον «γείτονα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο, Μιχάλη Χριστοφοράκο ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό το 2009 επί κυβέρνησης ΝΔ ενώ ήταν

Bloomberg: Οι λόγοι που η ΕΕ «παγώνει» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

 Το πως οι διαφωνίες στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθυστερούν την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο καταγράφει εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, εκτιμώντας πως θα καθυστερήσει η εφαρμογή μιας συμφωνίας για το θέμα, μέχρι να οριστικοποιηθεί ένα ευρύτερο πακέτο κυρώσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των συνομιλιών, Κύπρος και η Ουγγαρία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση για πλαφόν στο πετρέλαιο.

Νέα κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά: Διάβημα στην Ελλάδα για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» στα νησιά

 Η Τουρκία φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη και του επέδωσε διάβημα, για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Hurriyet, από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητήθηκε να σταματήσουν οι συγκεκριμένες «προκλήσεις».

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου το έργο για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Fenix στην Αργεντινή

Η Σωληνουργεία Κορίνθου επιλέχθηκε από την TotalEnergies και τους συνεργάτες της (WintershallDea και Pan American Sur) για την κατασκευή και την προμήθεια περίπου 40 χιλιομέτρων αγωγού σωλήνων χάλυβα 24 ιντσών ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου (LSAW), για τον αγωγό φυσικού αερίου Fenix φάση 1.

Αντιδράσεις ΗΠΑ και ΕΕ για το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν Σερβία και Ρωσία

 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ προκάλεσε η υπογραφή, στην Νέα Υόρκη, συμφωνίας ανάμεσα στην Σερβία και την Ρωσική Ομοσπονδία που αφορά τις διμερείς σχέσεις. Την περασμένη Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκολα Σελάκοβιτς και Σεργκέι Λαβρόφ, συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και υπέγραψαν πρωτόκολλο έναρξης των

Με διάταγμα Πούτιν έγινε Ρώσος υπήκοος ο Έντουαρντ Σνόουντεν

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χορήγησε τη Δευτέρα (26/9) την υπηκοότητα πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο προσφέρει στον Σνόουντεν την ιθαγένεια, καθιστώντας τον έναν από τους 75 ξένους υπηκόους στους οποίους η Ρωσία έχει προσφέρει τον δρόμο προς την ιθαγένεια.

Το διάταγμα δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης.

Πρωτοπορεί η Κούβα: Νομιμοποιήθηκε ο γάμος και η υιοθεσία από ομοφυλόφιλους

 Η κουβανική εκλογική Αρχή ανακοίνωσε σήμερα (26/9) ότι το νέο οικογενειακό δίκαιο, που περιλαμβάνει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και την παρένθετη μητρότητα, “εγκρίθηκε” με δημοψήφισμα, διευκρινίζοντας ότι τα μερικά αποτελέσματα που δίνουν το 66% των ψήφων είναι “μη αναστρέψιμα”.

“Το οικογενειακό δίκαιο εγκρίθηκε από τον λαό“, οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν δείχνουν “μη ανατρέψιμη τάση“, δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CEN), Αλίνα Μπαλσέιρο, στην κρατική τηλεόραση.

Διεθνής Αμνηστία και Καντονά κατά Μπέκαμ: «Έκανες τεράστιο λάθος που ανέλαβες Πρέσβης του Μουντιάλ του Κατάρ»

 Μετά τον σάλο που ξεσήκωσε με τις δηλώσεις του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ Καντονά, επανέρχεται αυτή τη φορά στρεφόμενος κατά του Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος ανέλαβε επ΄ αμοιβή 10 εκατ. λιρών το ρόλο του Πρέσβη του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Οργανωτική Επιτροπή του Κατάρ.

Ο πρώην συμπαίκτης του, Έρικ Καντονά, είπε στον Ντέιβιντ Μπέκαμ ότι έκανε ένα «μεγάλο λάθος» αναλαμβάνοντας ρόλο πρεσβευτή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Κένυα: Τουλάχιστον πέντε νεκροί, εκ των οποίων δύο παιδιά από την κατάρρευση εξαώροφου κτηρίου

 Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι – εκ των οποίων δύο παιδιά – έχασαν σήμερα (26/9) τη ζωή τους μετά την κατάρρευση εξαώροφου κτηρίου στην πόλη Κιάμπου, κοντά στο Ναϊρόμπι, όπως ανακοίνωσαν οι κενυατικές αρχές.

Το υπό κατασκευή κτήριο κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας. «Χάσαμε πέντε ανθρώπους», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνήτης Κιμάνι Γουαματάνγκι, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα ερείπια. Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής.

Η Ρωσία συνέλαβε ανώτερο Ιάπωνα διπλωμάτη για «κατασκοπεία»

 Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν τον γενικό πρόξενο της Ιαπωνίας που έχει την έδρα του στο Βλαδιβοστόκ στην Άπω Ανατολή, με την κατηγορία ότι ήθελε να λάβει πληροφορίες για τη συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και μιας ασιατικής χώρας.