Πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» κόστους 13,4 δισ. ευρώ παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στο Ζάππειο

Το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» παρουσιάζει αυτή την ώρα σε εκδήλωση στο Ζάππειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ξεκινώντας ο κ. Τσίπρας αφού αναγνώρισε στην κυβέρνηση ότι συντονίστηκε με όσα συνέστησε η επιστημονική κοινότητα για την υγειονομική κρίση, στην συνέχεια άσκησε κριτική λέγοντας:
«Ωστόσο σήμερα ασχολείται μονάχα με το πως θα αξιοποιήσει την κρίση για να επιταχύνει όσα αντιδραστικά είχε σχεδιάσει για την οικονομία, την εργασία και το κοινωνικό κράτος, ήδη πριν την πανδημία».

Διεθνής "πόλεμος" για τη χλωροκίνη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σταμάτησε προσωρινά τη μελέτη της υδροξυχλωροκίνης ως δυνητικής θεραπείας για τον Covid-19 λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των ασθενών με κορωνοϊό, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη στη Γενεύη τη Δευτέρα.
Η απόφαση ελήφθη μετά από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet την Παρασκευή, η οποία περιέγραψε πώς σοβαρά άρρωστοι ασθενείς με Covid-19 που έλαβαν θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη και χλωροκίνη ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε Όρθιοι 2 παρουσιάζει στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον στελεχών του κόμματός του κι εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, μίλησε για ένα πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους περίπου 13,4 δισ.. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται εγγυήσεις κι επιστρεπτέα δάνεια. Κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το πακέτο του Ζαππείου είναι κατά 5 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο από αυτό της κυβέρνησης –αφαιρώντας πάντα τις εγγυήσεις και τα επιστρεπτέα ποσά. Το «Μένουμε Όρθιοι 2» έχει διάρκεια 4 μήνες.

Άρση μέτρων: Διευκρινίσεις για μπαρ, στοές και ημιυπαίθριους μετά το αλαλούμ για τις αποστάσεις

Το απίστευτο μπέρδεμα με τις αποστάσεις που προκλήθηκε τη Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του κλάδου της εστίασης και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υποχρέωσε τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν στο εξής, μπαρ, στοές και ημιυπαίθριοι χώροι, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που τιτλοφορείται «Διευκρινίσεις για

Ιράν: Το θεοκρατικό καθεστώς συνέλαβε παρκουρίστα για ένα φιλί

Στη σύλληψη ενός δημοφιλούς παρκουρίστα προχώρησαν οι Αρχές του Ιράν, εξαιτίας μιας «άσεμνης» -όπως τη χαρακτήρισαν- φωτογραφίας που ανέβασε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο ίδιος και η συνεργάτιδά του να ανταλλάσσουν ένα φιλί στην ταράτσα ενός κτηρίου στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη.
«Ο αθλητής συνελήφθη από την Αρχή που είναι επιφορτισμένη με την διαδικτυακή παρακολούθηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χοσεΐν Ραχίμι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.