Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει την υπόθεση κατασκοπείας – ο Scholz υπόσχεται διευκρινίσεις

 Μια ηχητική ηχογράφηση συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ανησυχεί τους Γερμανούς πολιτικούς ασφαλείας. Μάλλον «διέρρευσε» από τη ρωσική πλευρά. 

Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) μίλησε από το Βατικανό. Διαφήμιση Το υπουργείο Άμυνας υποθέτει ότι υποκλοπή εσωτερικής συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεταφορά πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία σε ολόκληρη τη χώρα.


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="el" dir="ltr">Μεταφορά πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία σε ολόκληρη τη χώρα. (29/2/2024) <a href="https://t.co/7sfoWMe9UE">pic.twitter.com/7sfoWMe9UE</a></p>&mdash; Καθίκι (@KYTKYTKYTKYTKYT) <a href="https://twitter.com/KYTKYTKYTKYTKYT/status/1763911203129085974?ref_src=twsrc%5

.

Αναπληρωτής Hofreiter: Η διαρροή συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών θα επιβραδύνει την παράδοση του Ταύρου στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 Η εμφάνιση μιας ηχογράφησης μιας συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών στην οποία σχεδιάζουν χτυπήματα στη Γέφυρα της Κριμαίας θα επιβραδύνει την προμήθεια πυραύλων Taurus στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο βουλευτής των Πρασίνων Anton Hofreiter. 

Κατά τη γνώμη του, για αυτόν τον σκοπό διέρρευσε η ηχογράφηση στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το Tagesspiegel. 

«Θα κάνουμε τα πάντα»: Ο Scholz έθιξε ξανά το θέμα της αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία

 Η Γερμανία δεν σκοπεύει να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο συνέδριο του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), το οποίο ενώνει σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από τις χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βερολίνο σκοπεύει να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια πλήρους κλίμακας σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars από τη Ρωσία

 Σε επιτυχημένη δοκιμή πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου Yars, προχώρησε η Ρωσία, στον απόηχο των απειλών Πούτιν για πυρηνική σύγκρουση.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος μπορεί να φέρει πολλές πυρηνικές κεφαλές και στόχος της δοκιμής ήταν να επιβεβαιωθούν τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του πυραύλου, κάτι που έγινε με απόλυτη επιτυχία.

Σ. Λαβρόφ: Δεν είπε κάτι κατά λάθος ο Μακρόν – «Φροϋδικό ολίσθημα» του Όστιν

 Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι είναι αυτή που παραβίασε τις συμφωνίες στην Ουκρανία και έκανε λόγο για πραξικόπημα για πραξικόπημα μετά το οποίο ανέλαβαν την εξουσία άτομα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ.

Έσπευσε επίσης να απαντήσει και στην πρόσφατη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία» δηλώνει η Ζαχάροβα στον Θ.Αυγερινό.

 Η Ρωσία έχει επανειλημμένως επιστήσει την προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της απειλής για τον άμαχο πληθυσμό, επομένως και για την ελληνική Ομογένεια στο Ντονμπάς της Ουκρανίας, από την αποστολή οπλικών συστημάτων και πολεμοφοδίων, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απαντώντας σε ερώτηση του Θανάση Αυγερινού. Δεν διευκρίνισε αν εννοεί μόνο τις δημόσιες τοποθετήσεις ή αν υπήρξε τελικά κάποιου είδους “διπλωματική διαβούλευση” ή άλλη συνεννόηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Η ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΕΙ

 

. .

«Οργασμός» ανοικοδόμησης στην κατεστραμμένη Μαριούπολη: Η πόλη αλλάζει ό...

*Η Δημοκρατία γιορτάζει τα 50 χρόνια της, αλλά υπάρχει μια μαύρη κηλίδα στο επίσημο φόρεμά της που είναι η κηλίδα των υποκλοπών.

 Σημεία από την συζήτηση που είχε ο Αλ.Τσίπρας με την δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη στο Συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά».

*Η Δημοκρατία γιορτάζει τα 50 χρόνια της, αλλά υπάρχει μια μαύρη κηλίδα στο επίσημο φόρεμά της που είναι η κηλίδα των υποκλοπών.

*Πολλοί είπαν ότι οδηγηθήκαμε στην κρίση και την χρεοκοπία εξαιτίας της αποτυχίας της μεταπολίτευσης. Οδηγηθήκαμε εξαιτίας της προδοσίας των αξιών της μεταπολίτευσης.Η αιτία της κρίσης έγκειται στο γεγονός ότι χτίστηκε ένα πελατειακό κράτος, πλαδαρό και αναποτελεσματικό.Ισοτίμως, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ευθύνη γιατί πρόδωσαν τις δικές τους ιδεολογικές και πολιτικές αρχές.

Τσίπρας:« Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η εντιμότερη στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος»

 Τα τρία μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησής του υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τα 50 χρόνια από την Μεταπολίτευση ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών λέγοντας ότι αποτελεί «μελανή στιγμή στην εξέλιξη της ελληνική Δημοκρατίας».