Αναπληρωτής Hofreiter: Η διαρροή συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών θα επιβραδύνει την παράδοση του Ταύρου στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 Η εμφάνιση μιας ηχογράφησης μιας συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών στην οποία σχεδιάζουν χτυπήματα στη Γέφυρα της Κριμαίας θα επιβραδύνει την προμήθεια πυραύλων Taurus στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο βουλευτής των Πρασίνων Anton Hofreiter. 

Κατά τη γνώμη του, για αυτόν τον σκοπό διέρρευσε η ηχογράφηση στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το Tagesspiegel. 

Ο στόχος της Ρωσίας σε αυτή την υποκλοπή (συνομιλία - NEWS.ru) είναι να αποτρέψει τις παραδόσεις του Ταύρου στην Ουκρανία, λέει ο Hofreiter. Νωρίτερα, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε στο γερμανικό κανάλι ARD ότι οι συνομιλίες αξιωματικών του γερμανικού στρατού υποκλοπούνταν. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η συνομιλία υποκλαπεί στον τομέα της Luftwaffe (Γερμανική Πολεμική Αεροπορία). Το δημοσίευμα της Welt, επικαλούμενο πηγές της Bundeswehr, ανέφερε ότι η ηχογράφηση που κυκλοφόρησε είναι πραγματική. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε να διερευνήσει την κατάσταση γύρω από την καταγραφή συνομιλίας μεταξύ υψηλόβαθμων γερμανών στρατιωτικών. Η καγκελάριος χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό πρόβλημα» λόγω πιθανής βλάβης στην εξωτερική πολιτική. 

Ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι δήλωσε ότι η συζήτηση από Γερμανούς αξιωματικούς για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας με πυραύλους Taurus ήταν ντροπή και απώλεια προσώπου για τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή δεν είναι πλέον η Γερμανία με την οποία η Ρωσία υπέγραψε φιλικές συνθήκες τις δεκαετίες του 1990 και του 2000

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...