«Θα κάνουμε τα πάντα»: Ο Scholz έθιξε ξανά το θέμα της αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία

 Η Γερμανία δεν σκοπεύει να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο συνέδριο του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), το οποίο ενώνει σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από τις χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βερολίνο σκοπεύει να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια πλήρους κλίμακας σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Είναι σαφές σε όλους απολύτως όλους τους δυτικούς εταίρους ότι καμία από τις χώρες μέλη της Συμμαχίας δεν πρέπει να γίνει συμβαλλόμενο μέρος στην ένοπλη αντιπαράθεση, αναφέρει το TASS τα λόγια του πολιτικού. Δεν θα στείλουμε Ευρωπαίους στρατιώτες στην Ουκρανία. Δεν θέλουμε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ και θα κάνουμε τα πάντα για να τον αποτρέψουμε», δήλωσε ο Scholz. 

Το κλειδί για την αποκατάσταση της ειρήνης είναι η συνεχής υποστήριξη προς την Ουκρανία, πρόσθεσε η καγκελάριος. Παράλληλα, κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να αρχίσουν να επενδύουν στη δική τους ασφάλεια και άμυνα. Νωρίτερα, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ιαπωνίας στον ΟΗΕ, Kazuyuki Yamazaki, δήλωσε ότι το Τόκιο δεν συζητά την επιλογή αποστολής των Δυνάμεων Αυτοάμυνας στη ζώνη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. 

Ο διπλωμάτης επίσης δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά όπλων στο Κίεβο. Πριν από αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι σε συνέδριο στο Παρίσι συζητήθηκε το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων δυτικών χωρών στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παρευρισκόμενοι δεν κατέληξαν σε συναίνεση για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...