Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε κονδύλι για τα σεισμόπληκτα νησιά του Ιονίου

Με 646 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 23 αποχές ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης υπέρ των σεισμόπληκτων νησιών του Ιονίου.
Πρόκειται για τα νησιά Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη που χτυπήθηκαν από σεισμό 6,1 ρίχτερ των Νοέμβριο του 2015.

Αυτό είναι το νέο Ταζ Μαχάλ της Ινδίας

Ισλαμικές φράσεις, ομόκεντρα μοτίβα, τρούλοι, καμάρες.

Το Qutb Shahi Heritage Park είναι μία νεκρόπολη στη Νότια Ινδία που εκτείνεται σε 106 στρέμματα.

Εκεί βρίσκονται οι τάφοι της δυναστείας των Qutb Shahi, οι οποίοι είχαν τα ηνία του βασιλείου της Golconda για 169 χρόνια, το 16o και το 17o αιώνα.

To σπίτι των ψηφιδωτών - Εντυπωσιακές photo 360 μοιρών

Δύο καλλιτέχνες, ο Gonzalo Duran και η Cheri Pann, ονειρεύονταν ένα σπίτι για να στεγάσουν τον έρωτά τους, το οποίο θα ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Ήθελαν να είναι πρωτότυπο, λειτουργικό και να ξεχωρίζει από όλα τα γειτονικά που βρίσκονται στη Βενετία της Καλιφόρνια. .

Έτσι, έβαλαν για τα καλά την τέχνη στη ζωή τους.

Τα ανδραγαθήματα του ναυάρχου Ουσακόφ στη Μεσόγειο..Στο λιμάνι της Κέρκυρας η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» - ΦΩΤΟ

Τον Οκτώβριο του 1800 επέστρεψε στη Σεβαστούπολη, από την αποστολή του στη Μεσόγειο, η μοίρα του ρωσικού στόλου υπό την διοίκηση του ναυάρχου Φιόντορ Ουσακόφ, και αρχηγού στόλου, προς τιμήν του οποίου στην Κεφαλονιά είχε θεσπισθεί το παράσημο του «Σωτήρα των Ιονίων Νήσων». Η αποστολή ολοκληρώθηκε, αφού κατέστη δυνατή η ίδρυση του πρώτου δημοκρατικού κράτους στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, την «Πολιτεία των Επτά Ενωμένων Νήσων».

Φεστιβάλ ρωσικού πολιτισμού FEELRUSSIA, στο Ζάππειο

Το διήμερο φεστιβάλ ρωσικού πολιτισμού FEEL RUSSIA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ χιλιάδες Αθηναίοι και ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν τους χώρους του φεστιβάλ για να δουν την έκθεση που διοργανώθηκε όπως και να παρακολουθήσουν το μουσικό του πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν εξαιρετικά πλούσιο.

Βελτίωση του οικονοµικού κλίµατος και άνοδος καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Στις 91,4 μονάδες διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο ο ∆είκτης Οικονοµικού Κλίµατος στην Ελλάδα από 90,9 µονάδες τον Ιούλιο, σε επίδοση υψηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής (83,8 µονάδες).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσµα της µικρής βελτίωσης των προσδοκιών σε όλους τους τοµείς, αλλά και της αισθητής ανόδου στην καταναλωτική εµπιστοσύνη,

Στην 35η θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Ρωσίας η Ελλάδα για το επτάμηνο του 2016

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατέλαβε την 35η θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της χώρας αυτής κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, με μερίδιο 0,5% επί του συνολικού όγκου εμπορίου της Ρωσίας.
Οι ρωσικές εξαγωγές προς την Ελλάδα παρουσίασαν πτώση κατά 9,5% και ανήλθαν σε 1,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ και οι εισαγωγές από την Ελλάδα μειώθηκαν δραματικά κατά 13,1% και ανήλθαν σε 111 εκ. δολάρια ΗΠΑ.

Τσούρκιν: “«Αγένεια» οι δηλώσεις των ΗΠΑ για τις δήθεν αποτυχίες της Ρωσίας στη Συρία”

"Οι δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι δήθεν η Ρωσία προσεταιρίζεται τις επιτυχίες των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία είναι αγενείς", δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος  της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, υπογραμμίζει — σε τηλεγράφημά του — το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ο Τσούρκιν είπε ότι τις αξιολογεί «επιεικώς ως αγένεια» 

Η Ρωσία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Ρωσία από 1ης Οκτωβρίου ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα ενδέχεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής το νέου Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.
Περίπου 20 συνεδριάσεις
Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιείται την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου κατά την οποία θα συμφωνηθεί το μηνιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Μην τρομάξετε: Δοκιμή των σειρήνων σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια, κατά την Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016».

Δέκα χρόνια Wikileaks: Οι δέκα μεγαλύτερες αποκαλύψεις

Η Wikileaks γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων από τη δημιουργία της και ο ιδρυτής της Τζούλιαν Ασάνζ έδωσε συνέντευξη που μεταδόθηκε μέσω βίντεο σε υποστηρικτές του στο Βερολίνο, από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου ζει εσώκλειστος τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων, η Wikileaks έχει δημοσιεύσει 10 εκατομμύρια έγγραφα, κάτι που ισοδυναμεί με 3.000 έγγραφα την ημέρα.

Ταξίδι -Από το Μονακό στην Αθήνα με καγιάκ και μετά Μογγολία με ποδήλατο Foto-video.

Ο Alaign και η Nathalie Antognelli ξεκίνησαν από το Μονακό, την πατρίδα τους για  Αθήνα  μέσω Ισθμού με κανό  για να φτάσουν μέχρι τη Μογγολία, τον επόμενο χρόνο.με ποδήλατο..

Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες που βραβεύτηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία

Ο Κωνσταντίνος Μητράγκας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) και η Έφη Λατσούδη, εθελόντρια στον χώρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην ΠΙΚΠΑ της Λέσβου, επιλέχθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει σε χιλιάδες πρόσφυγες μέσα στο 2015.
Σε μία τελετή που έγινε στη Γενεύη στις 3 Οκτωβρίου, τους απονεμήθηκε το αναμνηστικό μετάλλιο Νάνσεν και ένα χρηματικό έπαθλο 75.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος που θα συμπληρώνει το έργο τους.

Ταξίδι στα Γρεβενά Απόδραση στην «πρωτεύουσα των μανιταριών» - Δείτε φωτογραφίες

Η πόλη των Γρεβενών έχει πλέον ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ταξιδιωτών, ιδιαίτερα αυτών που δίνουν έμφαση στη γαστρονομία.
Την αποκαλούν και «πρωτεύουσα των μανιταριών» επίσημα από το 2007, καθώς το μανιτάρι αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και έμβλημα - σύμβολο αυτής της δυτικομακεδονικής πόλης.
Οι κάτοικοι περηφανεύονται γι’ αυτό και πρωτοστατούν στην έρευνα, την καταγραφή, την ανάδειξη και την πολύπλευρη αξιοποίηση του φυσικού τους πλούτου.

Η καταπράσινη Κοιλάδα των Τεμπών Το δέος των βουνών και η άγρια ομορφιά του Πηνειού

Ανάμεσα στον Όλυμπο και την Όσσα σχηματίζεται η φημισμένη κοιλάδα των Τεμπών. Αυτό το σημείο αποτελεί το κύριο πέρασμα από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία και γι’ αυτό τον λόγο η περιοχή είχε μεγάλη σημασία από την αρχαιότητα.
Με μήκος 10 χιλιόμετρα, στο στενότερο σημείο της κοιλάδας σχηματίζεται φαράγγι με πλάτος 25 μέτρα και βάθος περίπου 500 μέτρα. Η κοιλάδα των Τεμπών που είναι γνωστή επίσης λόγω της Αγίας Παρασκευής,

Το πάρκο-στολίδι στη Δράμα Δείτε φωτογραφίες από έναν πανέμορφο προορισμό

Στους πρόποδες του Φαλακρού, η πόλη της Δράμας περιμένει τους επισκέπτες για να τους γνωρίσει τη φυσική ομορφιά της και τα πολλά αξιοθέατά της.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξάλλου, συρρέουν εκεί άνθρωποι που θέλουν να συμμετέχουν σε μια από τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ανά διαστήματα.

Η σταθερή αξία της Βοιωτίας Απόδραση στην Αράχωβα

Απλωμένο αμφιθεατρικά στις νότιες απολήξεις του Παρνασσού, το πιο «κοσμικό χωριό» της Ελλάδας, όπως το αποκαλούν προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες κόσμου από όλες τις γωνιές της χώρας.
Ο λόγος για την Αράχωβα που αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό και είναι αδιαμφισβήτητα η σταθερή αξία της Βοιωτίας. Η Αράχωβα βρίσκεται σε υψόμετρο 968 μέτρων και είναι χτισμένη σε μία πλαγιά του Παρνασσού, που καταλήγει σε μία χαράδρα, στο βάθος της οποίας ρέει ο ποταμός Πλείστος.

Τρένο με ταχύτητα 1.000 χλμ./ώρα θα συνδέει Μελβούρνη – Σίδνεϊ

Η Αυστραλία θα αξιοποιεί σύντομα ένα υπέρ-τρένο που θα ταξιδεύει με ταχύτητα 1.000 χιλιομέτρων την ώρα, μεταξύ της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ. Η αμερικανική εταιρία η οποία αναπτύσσει το φουτουριστικό αυτό τρένο, αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο στο οποίο κινείται, χαρακτηρίζει ως

Συναγερμός στην Κούβα ενόψει του τυφώνα Μάθιου

Περίπου 316.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους στην ανατολική Κούβα, η οποία αναμένεται να πληγεί τις επόμενες ώρες από τον ισχυρό τυφώνα Μάθιου, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η πολιτική προστασία.
«20.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγια και 296.000 σε νοικοκυριά», δήλωσε ο δεύτερος τη τάξει της πολιτικής προστασίας της Κούβας, ο Λουίς Άνχελ Μακαρένο, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.