Ο πρώτος των πρώτων εισακτέων στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Trinity College του Πανεπιστημίου Cambridge είναι Έλληνας και ονομάζεται Νικόλας Κατέρης.

Ο 18χρονος μαθητής της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής κατέκτησε μία θέση από τις πλέον περιζήτητες στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, καθώς αρίστευσε στις εξετάσεις των A-Levels του βρετανικού συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς του, τους καθηγητές, τους συμμαθητές και τους φίλους του.

Ξύπνησαν οι αρκούδες στη Θεσ/νίκη προαναγγέλλοντας την άνοιξη!

Την άφιξη της άνοιξης προαναγγέλλει το ξύπνημα των αρκούδων, στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο που, φέτος τουλάχιστον, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, πήραν έναν σχετικά σύντομο υπνάκο! Η απουσία του χιονιού και ο ανοιξιάτικος καιρός σήμαναν το εγερτήριο για τις 10 αρκούδες, οι οποίες, με το αλάνθαστο ένστικτο που διαθέτουν, δείχνουν ότι δεν πρόκειται να δούμε κακοκαιρίες στην Ελλάδα για μακρύ χρονικό διάστημα.

Τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό, με δωρεάν πρόσβαση, προτείνει ο Θ. Παφίλης

Την αναγκαιότητα δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου πολλαπλών δραστηριοτήτων στο Ελληνικό, με δωρεάν πρόσβαση του κόσμου σε αυτό, τόνισε σε συνέντευξή στον ραδιοσταθμό «9,84», ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Ένα βήμα πριν την πτώχευση η Ρώμη παρά την μεγάλη τουριστική κίνηση

Στα πρόθυρα της κήρυξης πτώχευσης βρίσκεται η "αιώνια πόλη", δημιουργώντας μεγάλο πονοκέφαλο στον νέο πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
 Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας της Wall Street Journal,  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,
ο Ματέο Ρέντσι απέσυρε απόφαση του προκατόχου του και η οποία προέβλεπε την οικονομική στηήριξη της
πόλης της Ρώμης, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κενό του δήμου ύψους 816 εκατομμυρίων ευρώ.

Die Welt: Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων επιστρέφει στα επίπεδα του Απριλίου 2010

Σε σημείο καμπής βρίσκεται η ευρωζώνη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική «Die Welt». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ύστερα από χρόνια έντονης ζήτησης, οι επενδυτές δεν δείχνουν ξαφνικά ενδιαφέρον για τα κρατικά ομόλογα της Γερμανίας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, αναφέρει: «Δεν θα απαλλαγούμε από αυτά τα χαρτιά. Όμως, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν».

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στον πρωθυπουργό για τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες

Για «έντονο μικροπολιτικό και αποπροσανατολιστικό λαϊκισμό», κάνει λόγο το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό, με επίκεντρο τη χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά για έσοδα 150 δισ. από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Ένα 24ωρο για να σωθεί από πλειστηριασμό η α΄ κατοικία

Διορία μέχρι αύριο Παρασκευή έχουν χιλιάδες δανειολήπτες, προκειμένου να μπουν σε καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον κίνδυνο πλειστηριασμού. Όσοι έχουν ήδη διαταγή πληρωμής, είναι δηλαδή κάτοχοι «κόκκινων» δανείων, σπεύδουν στα

Δεν θα παίξει με την Βέροια ο Απόλλωνας δηλώνει ο πρόεδρος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»

Αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλους παρουσιάζεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Σταμάτης Βελλής. Ο πρόεδρος της ομάδας της Ριζούπολης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της ομάδας και σε ομιλία του στους παίκτες μετά το τέλος της

Ιταλία: Κρίση στο Κίνημα Πέντε Αστέρων μετά τη χθεσινή διαγραφή τεσσάρων γερουσιαστών

Διεγράφησαν τελικώς αργά χθες βράδυ οι τέσσερις «αντάρτες» γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο, που κατηγορήθηκαν από τον Ιταλό ηθοποιό και εμπνευστή του κινήματος δεν διέθεταν μέρος του μισθού τους για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ιταλίας.

Ο Π.Χαϊκάλης στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής ανακοίνωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Πολιτικό κίνημα ιδρύει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στη δημιουργία πολιτικού κινήματος με το όνομα «Το Ποτάμι» το οποίο θα κατέβει στις επικείμενες Ευρωεκλογές προχωρά ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης αποχωρώντας στο μεσοδιάστημα από τη δημοσιογραφία.

Σακελλαρίδης: Έμφαση στις κοινωνικές δομές

Να δοθεί έμφαση στις κοινωνικές δομές και απάντηση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες θέτει ως προτεραιότητές του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Αθήνας.