Technology *GHOST πρωτοποριακό σκάφος επιφανείας για ειδικές επιχειρήσεις

Το GHOST είναι δημιούργημα της Juliet Marine Systems, η οποία το προωθεί για πώληση και χρήση από το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ- ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό δημοσίευμα του Defense One, σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει γρηγορότερο.

Technology* S-97 Raider-Sikorsky: Το πιο γρήγορο επιθετικό ελικόπτερο στον κόσμο [Βίντεο]

Το S-97 Raider-Sikorsky είναι ένα νέο ελικόπτερο ένοπλης αναγνώρισης και δεν είναι μόνο πανέμορφο.

Βασίζεται στην ίδια τεχνολογία όπως η τεχνολογία του X2, και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με ελικόπτερο: 260 κόμβους, που είναι 299,2 μίλια/ώρα (481,5 χλμ/ώρα) έναντι των συνήθως 172 μιλίων/ώρα των συμβατικών ελικοπτέρων.

Π. Καμμένος: «Θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές»

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, επιμένει «εκλογές τώρα», τοποθετώντας ωστόσο την ημερομηνία των εκλογών στον Μάρτιο. Όπως λέει, «θα προσπαθήσουν να το τραβήξουν μέχρι τις 22 Μαρτίου, που θα είναι και το τέλος των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή».

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΣΑΝΤ-ΣΥΡΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ Στην πόλη Κομπανί εισήλθαν οι ισλαμιστές - Μάχες στα σπίτια - Άφαντη η αμερικανική Αεροπορία (upd)[βίντεο]

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στη συριακή πόλη Κομπανί και αυτή την στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες στα προάστειά της ενώ η αμερικανική και η γαλλική Αεροπορία είναι εξαφανισμένες.

Το ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι σύμμαχοι της κυβέρνησης Ασαντ, σίγουρα είναι συμπτωματικό. Είναι σαφές ότι οι δυτικοί χωρίζουν τους Κούρδους σε δύο κατηγορίες: Αυτούς που τους βολεύουν και αυτούς που δεν τους βολεύουν...

Ιράν προς την ΕΕ: "Μην περιμένετε φυσικό αέριο από εμάς και εμείς από τη Ρωσία προμηθευόμαστε "

Το Ιράν έκλεισε την "πόρτα" στις διατυπώσεις της ΕΕ για να διαρρήξει τις σχέσεις με τη Ρωσία στο ζήτημα του φυσικού αερίου.  Δεν θα να αντικαταστήσουμε τη Ρωσία ως κύριο προμηθευτή φυσικού αερίου ακόμα και αν αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου Χασάν Ροχανί στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

State Department: "Η Ρωσία διαθέτει πυρηνική υπεροπλία" (vid)

Για πρώτη φορά από τις αρχές του 21ου αιώνα η Ρωσία διαθέτει περισσότερες πυρηνικές κεφαλές από τις ΗΠΑ προκαλώντας ψυχολογικό σοκ στην Ουάσιγκτον καθώς επίσημα πλέον (αν και ήταν ήδη γνωστό) η Μόσχα διαθέτει την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη.

Tι συμβαίνει με την Γαλλία; - Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από μια πιθανή κατάρρευσή της

Που πάει η Γαλλία; Tο ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι πραγματικό και αγωνιώδες αφού από την πορεία της γαλλικής οικονομίας εξαρτάται και η πορεία της ελληνικής σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δηλαδή αν "κρατήσει" η Γαλλία θα εξακολουθήσουμε να σερνόμαστε στο βάλτο της ύφεσης και των χρεών, αλλά σερνόμαστε. Αν βουλιάξει, ολόκληρη η Ευρώπη και πρώτη η Ελλάδα, θα κυλήσούν σε μια άβυσσο.

Βίντεο: Ο εντυπωσιακός «ανεμόμυλος» του Πέτγουεϊ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ χάρισε και πάλι θέαμα στο φιλικό με το Ρέθυμνο
Ο Ολυμπιακός πρόσφερε αρκετό θέαμα στη νικηφόρα φιλική αναμέτρηση με το Ρέθυμνο στα πλαίσια του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης».

Γουέιντ: «Είμαστε κολλητοί με τον Λεμπρόν και δεν αλλάζει...»

Ο Λεμπρόν Τζέιμς άφησε τους Χιτ για να επιστρέψει στους Καβαλίερς, ωστόσο ο Ντουέιντ Γουέιντ ξεκαθάρισε πως η μεταξύ τους σχέση δεν αλλάζει
«Όλα θα είναι τα ίδια. Είμαστε φίλοι. Όταν βρεθούμε αντιμέτωποι στο παρκέ ο ένας θα θέλει να κερδίσει τον άλλο αλλά μετά θα βγούμε έξω παρέα.

Λετονία: Συνασπισμός κατά του φιλορωσικού κόμματος ώστε να μην κερδίσει τις σημερινές εκλογές*Λετονία: Πρώτη δύναμη το ρωσικό κόμμα «Αρμονία»

Το κόμμα της σημαντικής ρωσόφωνης μειονότητας, το Αρμονία αναμένεται να έρθει πρώτο με 24% των ψήφων, όμως δεν έχει ελπίδα να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς οι άλλοι σχηματισμοί θα ενωθούν εναντίον του
Ανήσυχοι για την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Λετονοί εκλέγουν σήμερα το κοινοβούλιό τους με μια ψηφοφορία που αναμένεται ότι θα διατηρήσει στην εξουσία τον απερχόμενο κεντροδεξιό συνασπισμό.

Δείτε δίπλα σε ποιoν καθόταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στο «Ρήγα» της διάσπασης το 1978

Ο Λαζαρίδης δεν είναι μια καθόλου μα καθόλου εύκολα αναγνώσιμη προσωπικότητα
Αδιαμφισβήτητα ο 60χρονος πλέον Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι από τους λίγους ανθρώπους του πληθυσμού του Μαξίμου αλλά και του κυβερνητικού επιτελείου, που έχουν «απλωμένο» μπροστά τους όλο το φιλμ του έργου. Και είναι λογικό!

Αποκεφάλισαν και τον Βρετανό ταξιτζή οι τζιχαντιστές * ISIS beheads UK aid worker Alan Henning, says US veteran next

Αμερικανοί και Βρετανοί χτυπούν «τυφλά» το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία, αλλά εκείνο συνεχίζει να σκορπά σε όλο τον κόσμο τη φρίκη των αποκεφαλισμών - Ποιος ήταν ο 47χρονος από το Μάντσεστερ που ακολούθησε τη μοίρα των Φόλεϊ, Σότλοφ και Χέινς

Βραζιλία: Διευρύνει το προβάδισμά της ενόψει των προεδρικών εκλογών η Ρουσέφ

Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, η οποία πριν από έναν μήνα εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη νικήτρια της αναμέτρησης, βλέπει το ποσοστό της να υποχωρεί σταθερά
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ συνεχίζει να διευρύνει το προβάδισμα που ανέκτησε ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται την Κυριακή,

Βίντεο: Τους πήρε και τους σήκωσε το Boeing 757 στη Σκιάθο

Ένα ζευγάρι τουριστών με τη γουρούνα του παραλίγο να πληρώσει ακριβά το ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις για την δύναμη των τουρμπίνων του μεγάλου αεροσκάφους
Τι κι αν η πινακίδα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι ξεκάθαρη: Κίνδυνος, μείνετε μακριά από τα αεροσκάφη που απογειώνονται.