Η μεγάλη έξοδος του Πούτιν στη Μέση Ανατολή

Με την επανείσοδό της στη σκηνή της Μέσης Ανατολής, πριν από τρία χρόνια, η Ρωσία επανήλθε στο προσκήνιο της διεθνούς πολιτικής, όχι μόνο ως σημαντικός παίκτης σε μια από τις βασικότερες περιοχές τους κόσμου αλλά και ως παγκόσμιος παίκτης - για πρώτη φορά με την τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Αυτή η επαναφορά της Ρωσίας οφείλεται κυρίως στην αποτελεσματική στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία. Ωστόσο, η εμπλοκή της επηρέασε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή - όχι μόνο τη Συρία - κι αυτό με πολλούς τρόπους: σε πολιτικό, ψυχολογικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο.

Π. Καμμένος: Χωρίς μεσάζοντες η διακρατική συμφωνία με Σ. Αραβία

Πολιτική κόντρα για τη συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού, με τη ΝΔ να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι επρόκειτο για διακρατική συμφωνία, ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα.

Οι ελληνικές αναφορές των Paradise Papers: Πρόσωπα που συνδέονται με εφοπλιστές και πολιτικούς

Πάνω από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby, που ήρθαν στο φως μέσω των Paradise Papers.
Μεταξύ των ελληνικών ονομάτων που αναφέρονται στα αρχεία, βρέθηκαν πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς, ενώ εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν τις offshore για τον στόλο τους,

Ελεύθεροι υπό όρους ο Πουτζντεμόν και οι υπουργοί του

Ελεύθεροι, υπό όρους, αφέθησαν ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και τέσσερις πρώην υπουργοί της καταλανικής κυβέρνησης, εις βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση έκρινε πως πρέπει να απελευθερωθούν μετά την οικειοθελή παράδοσή τους στις Αρχές του Βελγίου, όπου έχουν βρει «καταφύγιο».