Γαλλία: Έρευνα των γαλλικών αρχών μετά τις ρατσιστικές δημοσιεύσεις σε βάρος της τραγουδίστριας Αγιά Νακαμούρα

 Έρευνα ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές μετά την καταγγελία που έκανε η οργάνωση Licra (Διεθνής Σύνδεσμος κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού), κάνοντας λόγο για δημοσιεύσεις ρατσιστικού χαρακτήρα σε βάρος της καλλιτέχνιδας με καταγωγή από τη Γαλλία και το Μάλι Αγιά Νακαμούρα, η οποία ενδέχεται να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έγινε σήμερα γνωστό από την εισαγγελία, που απάντησε σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πρώτο μήνυμα Στ. Κασσελάκη μέσα από το στρατόπεδο: Σημαντική ημέρα για εμένα – Έχω αποφασίσει να υπηρετώ την πατρίδα για όλη μου τη ζωή

 «Σημαντική ημέρα για κάθε Έλληνα. Πόσο μάλλον για εμένα, ένα «παιδί της Ομογένειας». Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας – έστω για λίγες εβδομάδες. 

Όμως έχω αποφασίσει να την υπηρετώ για όλη μου τη ζωή» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης που πέρασε νωρίτερα σήμερα την πύλη του στρατοπέδου της Θήβας.

Ηγουμενίτσα: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν οι δυο αστυνομικοί που εμπλέκονται σε μεταφορά ναρκωτικών

 Kατασχέθηκαν -19- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -102- κιλών και -670- γραμμαρίων.

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη στις 9.30 το πρωί ζήτησαν και έλαβαν οιδύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών που υπερβαίνει τα 100 κιλά και μάλιστα με το περιπολικό όχημα. 

Συνελήφθη επίσης ένας Αλβανός υπήκοος που φέρεται να εμπλέκεται στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το περιπολικό τράκαρε σε σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πούτιν: Το Κίεβο με επιθέσεις σε αμάχους επιχειρεί να διαταράξει τη διεξαγωγή των ρωσικών προεδρικών εκλογών

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε ότι το Κίεβο επιχειρεί να διαταράξει τη διεξαγωγή των ρωσικών προεδρικών εκλογών με επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και ότι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να διεισδύσουν σε ρωσικά έδαφος, χωρίς επιτυχία.

Η Ουκρανία επιχειρεί να διαπράξει εγκληματικές ενέργειες την πρώτη μέρα των προεδρικών εκλογών, είπε. Οι εκλογές θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και θα διεξαχθούν και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας.


Κρεμλίνο για τις πολεμικές δηλώσεις του Ε.Μακρόν: «Θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα του Ναπολέοντα 200 χρόνια πριν και λέει ανοησίες»

 Το Κρεμλίνο ερμηνεύει τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν ως απόφαση της Γαλλίας να αναμειχθεί βαθύτερα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την πρότασή του για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

 Ο Γάλλος Πρόεδρος επέμεινε την Πέμπτη πως δεν θα πρέπει να αποκλείεται αυτό το σενάριο, τονίζοντας πως οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να εμφανίζονται αδύναμοι απέναντι στη Ρωσία και πως πρέπει να γίνει ό,τι χρειαστεί για να μην κερδίσει ποτέ η Ρωσία.

«Κόβεται» από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η Α.Μ.Ασημακοπούλου – Έτσι «ξεχνιούνται» τα emails και «σώζεται» η Νίκη Κεραμέως

 «Κόβεται» από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά το ζήτημα που προκάλεσε με τα email που απέστειλε σε απόδημους Έλληνες ψηφοφόρους επιβεβαιώνοντας έτσι το pronews.gr, το οποίο είχε γράψει πως η ευρωβουλευτής θα «θυσιαστεί» προκειμένου να διασωθεί η ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως.

Την «απόσυρσή» της την επιβεβαίωσε και η ίδια με ανάρτησή της:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου.

Ο Ε.Αντώναρος «στήνει» στον τοίχο τον Κ.Μητσοτάκη: «Με την αποπομπή Ασημακοπούλου αγωνίζεται να σώσει την Κεραμέως»

 Στις εξελίξεις μετά το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τις χιλιάδες παράνομες διευθύνσεις Ελλήνων πολιτών αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο «Χ» ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή σημειώνει πως η Νίκης Κεραμέως είναι η πραγματική υπεύθυνη. Προσθέτει μάλιστα χαρακτηριστικά πως «ο Μητσοτάκης αγωνίζεται να τη σώσει γιατί δεν τον παίρνει να την φάει»

Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών: «Έρχονται δύσκολες εβδομάδες για την Ουκρανία»

 «Είναι πολύ πιθανό» (highly likely) ότι η συνολική κατάσταση για τις ουκρανικές δυνάμεις θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να αναδομεί τις δυνάμεις της και να πραγματοποιεί επιθέσεις στις κατευθύνσεις προτεραιότητάς της. Αυτό γράφουν στην τελευταία τους έκθεση στο κοινωνικό δίκτυο X οι συντάκτες της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Το δημοσίευμα σημειώνει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε αρκετούς τομείς του μετώπου.

Νέα Υόρκη: Το σπίτι των 54 τετραγωνικών με το εξωφρενικό ενοίκιο – Σάλος με το βίντεο μεσίτη (βίντεο)

 Θύελλα κριτικής και δυσπιστίας μεταξύ των θεατών έχει προκαλέσει ένα πρόσφατο βίντεο του TikTok που παρουσιάζει αυτό που ονομάστηκε «το μικρότερο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης».

Το βίντεο, που μοιράστηκε από τον μεσίτη Alexander Bruni στη σελίδα του στο TikTok προσφέρει μια ξενάγηση σε ένα διαμέρισμα-στούντιο 54 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Midtown West της Νέας Υόρκης, με μηνιαίο ενοίκιο 1.096 ευρώ.

Η στιγμή που οι Τσετσένοι και τα Ka-52 εντοπίζουν τους Ουκρανούς στο Μπέλγκοροντ (βίντεο)

 Νέα βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα από την αποτυχημένη προσπάθεια των Ουκρανών να επιχειρήσουν επέμβαση στο ρωσικό έδαφος στην επαρχία του Μπέλγκοροντ.

Με την βοήθεια αρμάτων, τεθωρακισμένων και πυροβόλων προσπάθησαν να δείξουν στην Δύση περισσότερο ότι είναι ικανοί να κάνουν ζημιά αλλά βρέθηκαν απέναντι από μονάδα Τσετσένων που σε συνδυασμό με το πυροβολικό και επιθετικά ελικόπτερα κυριολεκτικά ισοπέδωσαν την ουκρανική απόπειρα.

Δικογραφία κατά του Κ.Καραμανλή για το έγκλημα στα Τέμπη διαβιβάζεται στη Βουλή

 Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Θανάσης Μπούρας ανακοίνωσε από την Ολομέλεια ότι διαβιβάζεται στη Βουλή δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Καρατομήθηκε» ο ΓΓ του ΥΠΕΣ για να «σωθεί ότι σώζεται» – «Συνεργάτης του διέρρευσε τη λίστα αποδήμων στην Ασημακοπούλου»

 Η απομάκρυνση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ προκάλεσε την «καρατόμηση» του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη προκειμένου η κυβέρνηση να «σώσει» ότι μπορεί και κυρίως την Νίκη Κεραμέως.

Από την στιγμή που βγήκαν τα mail, παράλληλα με την έρευνα του ΥΠΕΣ, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, το Μαξίμου διερεύνησε το θέμα.

Πατρινό καρναβάλι: «Θα πνιγεί» η Αχαϊκή πρωτεύουσα, ρεκόρ με πάνω από 60.000 καρναβαλιστές

 Σε αριθμό-ρεκόρ θα φτάσουν φέτος οι επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού καθώς η Αχαϊκή πρωτεύουσα περιμένει να υποδεχθεί περισσότερους από 60.000 καρναβαλιστές. 

Η Πάτρα για ακόμη μια χρονιά θα φωταγωγηθεί. Τα πάντα είναι έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση ενώ θα υπάρχουν αρκετά event και πάρτυ πριν και μετά τη παρέλαση.

 Ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, θα είναι ο «Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης» που παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη.

Η ερώτηση στον Β.Πούτιν για τις εκλογές στις ΗΠΑ: «Θέλεις να κερδίσει ο υπναράς Τζο;»

 Αποκαλύψεις για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς όπως είπε έχει μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα τον «μάλωσε» και του «κράτησε μούτρα» επειδή συμπαθούσε περισσότερο τον Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ρωσία παραμένει σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και είναι έτοιμη ακόμη και για πυρηνικό πόλεμο, αλλά όπως υπογράμμισε τίποτα «δεν δείχνει να

Αμερικανός πρέσβης στην Βουδαπέστη προς Β.Όρμπαν: «Μην επεμβαίνεις στα εσωτερικά των ΗΠΑ»

 Η κίνηση του Β.Ορμπαν να βρεθεί με τον Ν.Τραμπ στο σπίτι του τελευταίου στην Φλόριντα προκάλεσε την παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην Βουδαπέστη με χτυπήματα όμως για την Ρωσία.

Έτσι ουσιαστικά η παρέμβαση ήταν με σκοπό να σταματήσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός να παρεμβαίνει στην προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ και η δήλωση κατά της Ουγγαρία για την Ρωσία ήταν ουσιαστικά η αμερικανική απάντηση από την πλευρά του Τ.Μπάιντεν.