Ξανά «πόρτα» στην Τουρκία από την Ευρώπη για τη βίζα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να κρατά αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο να δηλώνει πως η Άγκυρα δεν προχωρεί επαρκώς σε μεταρρυθμίσεις ώστε να ανταποκριθεί στους όρους της μεταναστευτικής συμφωνίας, κάτι που θα επέτρεπε στους Τούρκους να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς να χρειάζονται θεωρήσεις εισόδου.

Τα τελευταία λόγια 19 μεγάλων αντρών πριν πεθάνουν

Λένε ότι ο επίλογος σε μια ζωή είναι το απόσταγμα της. Στις περιπτώσεις που φέρνει στο φως η εφημερίδα Corriere della Sera οι επίλογοι σημαντικών αντρών είναι μαθήματα ζωής.

Από τον εμβληματικό επιστήμονα των αρχαίων καιρών, τον Αρχιμήδη στον Σπόκ του Σταρ Τρεκ και από τον Γκρούτσο Μαρξ με το πηγαίο χιούμορ στον Καρλ Μαρξ του Κεφαλαίου και τον φερόμενο ως προφήτη Νοστράδαμο αυτά είναι τα μεγάλα λόγια 19 μεγάλων αντρών.

Ρελάνς από την Ρωσία στην προμήθεια των F-35: Εκπληκτική πρόταση για αγορά διπλάσιων Su-35!

«ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ F-35 ΑΠO ΤΑ 100 ΧΛΜ» ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ...
Πρόταση στην Ελλάδα για απόκτηση του μαχητικού αεροσκάφους 4 4ης++ γενιάς Su-35 στην εξαγωγική έκδοση "ΒΜ" καταθέτει εντός των επόμενων εβδομάδων η Ρωσία, προκειμένου να αντισταθμίσει και να ανατρέψει την αρχική απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας για προμήθεια των πανάκριβων stealth μαχητικών F-35.

Aυτοί είναι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί μέλη της «Διμοιρίας Θανάτου» που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη (φωτό) (upd)

Ενημέρωση 17:15
 
Οι εκπαιδευμένοι από την περιβόητη «Διμοιρία του Θανάτου» Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ είναι οι δύο στρατιωτικοί που φέρονται να συμμετείχαν στο αποτυχημένο σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκονται πλέον στη χώρα μας.  

Έδιωξαν Κασιδιάρη και Γερμενή από τη συγκέντρωση των ενστόλων

Δεν επετράπη στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Γιώργο Γερμένη να παρευρεθούν στη συγκέντρωση των ένστολων, που πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος.
Μάλιστα, δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν κάποια δήλωση στις κάμερες ή από μικροφώνου.
Από τα μεγάφωνα ακούστηκε πως εκπρόσωποι κομμάτων που δεν έχουν καλεστεί δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Την απαλλαγή του δημάρχου Πατρέων πρότεινε ο εισαγγελέας

Η αθώωση του δημάρχου Πατρέων ακυρώνει την τακτική εκτόξευσης απειλών

Την απαλλαγή του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη πρότεινε, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.
Όπως ανέφερε, δεν στοιχειοθετήθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων.

«Χαλιφάτο» αυθαιρεσίας η Μύκονος

Την προσωρινή επαναπρόσληψη του υπόδικου προϊσταμένου Πολεοδομίας Μυκόνου Αντώνη Καστορίνη αποφάσισε ο Δήμος Μυκόνου, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά η υπηρεσία, η οποία είχε κατεβάσει ρολά για περίπου έναν χρόνο εξαιτίας της απομάκρυνσής του.
 Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε συλληφθεί ύστερα από μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον του επειδή ενέκρινε συνέχιση εργασιών σε

Όταν η οικογένεια Μητσοτάκη αγάπησε το Σουφλί

Ο συνεργάτης της Μαρέβας και η περίεργη εκμίσθωση βιομηχανικού κτιρίου.
Πολλά ερωτηματικά εγείρει η παραχώρηση τμήματος ιστορικού κτιρίου από τον Δήμο Σουφλίου σε μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία ανήκει σε συνεργάτη της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Το 2015 η εταιρεία Zeus+Dione, η οποία ανήκει στην κ. Μητσοτάκη και στη Δήμητρα Κολοτούρα, εκδήλωσε ενδιαφέρον για το βιομηχανικό συγκρότημα Τζίβρε στο Σουφλί.

Γαλλία: Εξελίσσεται σε φαβορί ο Μακρόν μετά τη στήριξη από τον κεντρώο Μπαϊρού

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο ανερχόμενος αστέρας στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, σύναψε χθες μια πολύτιμή συμμαχία με τον κεντρώο Φρανσουά Μπαϊρού, την ώρα που η υποψηφιότητα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν διατηρεί την ορμή της παρά την έρευνα που διεξάγεται εις βάρος συνεργατών της για εικονικές θέσεις εργασίας.

Απίστευτο: Σε ποιά χώρα μόλις 4 άνθρωποι είναι πλουσιότεροι από 100 εκατ. συμπολίτες τους;

Η περιουσία των 4 πιο πλούσιων ανθρώπων της Ινδονησίας ξεπερνάει αυτή των 100 εκατομμυρίων φτωχών της μεγαλύτερης αυτής οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας με τις κραυγαλέες ανισότητες, αναφέρει το πόρισμα έκθεσης της βρετανικής μκο Oxfam, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο πλούτος των τεσσάρων αυτών δισεκατομμυριούχων έφτανε πέρυσι τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 23,7 δισεκατομμύρια ευρώ),

Νομιμοποιείται η ινδική κάνναβη για ιατρική χρήση στην Ελλάδα

Παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

Αντετοκούνμπο ο τουριστικός μύθος της Ελλάδας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα αστέρι του NBA, ένα παιδί που είναι περήφανο για την καταγωγή του και την γαλανόλευκη και μετά το All Star Game, είναι ο λόγος που έχει στραφεί το τουριστικό ενδιαφέρον προς την Ελλάδα.
Στην μεγάλη αθλητική γιορτή του NBA, ο Greek Freak ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το All Star Game συνέπεσε με την «high season» των αμερικανικών κρατήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

«Viking Sky» Ένα πλωτό μουσείο μοντέρνας τέχνης στο Αργοστόλι

Το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky» της νορβηγικής εταιρείας «Viking Οcean Cruises» ήρθε εκτός προγράμματος το πρωί της Κυριακής  στο Αργοστόλι, ανοίγοντας άτυπα τη φετινή τουριστική περίοδο στο νησί μας.
Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο πλοίο, που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου και η άφιξη του στην Κεφαλονιά είχε και ιστορικό χαρακτήρα αφού ήταν ένα από τα πρώτα λιμάνια που έδεσε (επόμενος σταθμός του θα είναι το Κροτόνε της Ιταλίας), μεταφέροντας περίπου 1.000 επιβάτες.

Η Condor και η Thomas Cook Airlines στην Κεφαλονιά

Προς 17 ελληνικούς και 2 κυπριακούς προορισμούς θα πετούν το 2017 η Condor και η Thomas Cook Airlines.
Οι προορισμοί αυτοί είναι τα Χανιά, η Κέρκυρα, το Ηράκλειο, η Καλαμάτα, η Καβάλα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Λάρνακα, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Πάφος, η Πρέβεζα, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σκιάθος, η Θεσσαλονίκη,

«Κλείδωσαν» οι θέσεις Γάκη και Αλυσανδράτου

Από έναν ισχυρό πολιτικό πονοκέφαλο που ίσως να τίναζε στον αέρα το «μπετόν αρμέ» της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» φαίνεται ότι γλίτωσε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, μετά την χθεσινή επικοινωνία που είχε με Μιχάλη Γάκη και Μάκη Αλυσανδράτο.
Ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου και ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ μάλλον έλυσαν τις όποιες διαφορές τους αναφορικά με τα αξιώματα που θα έχουν στον Δήμο Κεφαλονιάς από τον Μάρτιο και μετά.

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Στα Δικαστήρια Κέρκυρας μετέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος για παράβαση καθήκοντος από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη.
Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των

«Σώζει» τον Δήμο Κεφαλονιάς ο Σκουρλέτης

Ποσά 64 + 30 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν σε Δήμους, που έχουν οφειλές λόγω τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων εναντίον τους, με βάση την ρύθμιση, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο αρμόδιος υπουργός, ενημέρωσε για την σχετική τροπολογία την Επιτροπή στην οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου. Το ποσό των 64 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα