ΗΠΑ: Πράσινο φως στην πώληση συστημάτων ναρκοθέτησης, αξίας 180 εκατ. δολαρίων, στην Ταϊβάν

 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε τη δυνητική πώληση συστημάτων ναρκοθέτησης Volcano έναντι τιμήματος που εκτιμάται πως θα φθάσει τα 180 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο χθες Τετάρτη 28/12.

Η αμερικανική νομοθεσία απαιτεί να ενημερώνεται το αμερικανικό Κογκρέσο προτού να προχωρήσουν πωλήσεις όπλων αξίας από ένα δοσμένο ποσό και πάνω. Γενικά, οι ανακοινώσεις αυτού του είδους δεν γίνονται παρά αφού το Κογκρέσο δώσει άτυπα ή επίσημα την έγκρισή του να προχωρήσουν.

Αντιμέτωπη με νέα ρωσική πυραυλική επίθεση η Ουκρανία – Ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο

 Μια έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί στο Κίεβο, ενώ οι αρχές ανέφεραν νέα ρωσική πυραυλική επίθεση.

Ο προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρεστόβιτς έγραψε στο Facbook πως περισσότεροι από 100 πύραυλοι έρχονται κατά κύματα και σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Στο Κίεβο, η περιφερειακή διοίκηση δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας έχουν ενεργοποιηθεί για να αποκρούσουν τη συνεχιζόμενη πυραυλική επίθεση, ενώ οι ουκρανικές αρχές σε πολλές περιοχές δήλωσαν ότι ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι έχουν καταρριφθεί.

Σ.Λαβρόφ: «Η ελληνική κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα παραδώσει τους S-300 στην Ουκρανία»

 Η ελληνική κυβέρνηση παρέσχε διαβεβαιώσεις στη Ρωσία και ειδικότερα στον πρεσβευτή της στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ ότι η Ελλάδα θυμάται τις συμβατικές υποχρεώσεις της ως προς τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, τα οποία δεν μπορούν να παραδοθούν σε κανέναν τρίτο χωρίς τη συγκατάθεση της Μόσχας, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ στο ρωσικό Πρώτο Κανάλι.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύτηκε ότι δεν θα αποστείλει τους S-300 στην Ουκρανία παρά τις σχετικές πιέσεις που έχει δεχτεί από τις ΗΠΑ.

«Πρόσφατα υπήρξε η πληροφορία ότι, ας πούμε, η Ελλάδα σκοπεύει να μεταβιβάσει στην Ουκρανία τους πυραύλους της S-300.

Καταλήφθηκε από τους Ρώσους το μισό Μπάκχμουτ – Οι Ουκρανοί λιποτακτούν στο Σολεντάρ

 Το μισό Μπάκχμουτ έχει καταληφθεί από τους Ρώσους όπως αναφέρουν ρωσικές και ουκρανικές πηγές.

Το Κίεβο έχει αναπτύξει στο μέτωπο του Μπάκχμουτ 27 τάγματα! Αν κάποιος αναλογιστεί πως ένα τάγμα έχει περίπου 500 άνδρες, συνολικά πολεμούν στην πόλη και περιμετρικά αυτής αλλά και του Σολεντάρ περίπου 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες!

Ο βασικός όγκος των Ουκρανών έχει συγκεντρωθεί στον δυτικό τομέα της πόλης αλλά η κατάστασή του έχει γίνει δύσκολη καθώς