Ταυτοποιήθηκε το πλοίο από το οποίο εξαπολύθηκε η επίθεση στο Nord Stream, γράφουν τα ΜΜΕ

МОСКВА, 7 мар — РИА Новости.

«Σύμφωνα με (γερμανικά μέσα. - Εκδ.) ARD, Kontraste, SWR και Zeit, οι ερευνητές μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το σκάφος, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, χρησιμοποιήθηκε για μυστική επιχείρηση», αναφέρει το άρθρο.

Όπως διευκρινίστηκε, μιλάμε για γιοτ που νοικιάστηκε από εταιρεία με έδρα την Πολωνία.

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο ξεπέρασαν τις 11 χιλιάδες άτομα, δήλωσε ο Σόιγκου

 Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο ξεπέρασαν τις 11 χιλιάδες άτομα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατηγικής να «σπάσουν τη Ρωσία με τη δύναμη των όπλων», οι δυτικές χώρες αυξάνουν την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, επεκτείνοντας τα προγράμματα εκπαίδευσης για το προσωπικό του ουκρανικού στρατού.

Инцидент произошел в ночь с 6 на 7 марта. Пограничникам удалось задержать и летательный аппарат, и операторов полета.

 Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 6ης προς 7 Μαρτίου. Οι συνοριοφύλακες κατάφεραν να συλλάβουν τόσο το αεροσκάφος όσο και τους αερομεταφορείς.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Κρατικών Συνόρων της Λευκορωσίας ανέφερε επανειλημμένα την αναχαίτιση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εξοπλισμένων με βιντεοκάμερες. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν στο έδαφος της δημοκρατίας και κινηματογραφήθηκαν.

Σεϋχέλλες: Το 10% του πληθυσμού είναι εθισμένο στην ηρωίνη

 Περίπου το 10% του πληθυσμού του νησιωτικού έθνους είναι εθισμένο στην ηρωίνη, με την κυβέρνηση των Σεϋχελλών να δηλώνει ότι η κατάσταση έχει εκφυλιστεί σε «επιδημία», αναφέρει το BBC. Και όταν καταλήγουν στη φυλακή, οι τοξικομανείς είναι εξίσου ευάλωτοι στην κρίση που απειλεί να κατακλύσει ολόκληρη τη χώρα.

Οι Σεϋχέλλες είναι μια χώρα αντιφάσεων, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο να τις καταλάβουμε στην περίπτωση της κύριας φυλακής των νησιών, χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου και περιτριγυρισμένη από ειδυλλιακή θέα στον Ινδικό Ωκεανό.

Κούβα: Αντιμετωπίζει νέα μεγάλη έλλειψη καυσίμων

 Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, Ίγκορ Σέτσιν, βρέθηκε με τον πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, σε μια στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει οξεία έλλειψη καυσίμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν προσωρινά κλειστά τα πρατήρια καυσίμων και να σχηματίζονται ουρές που διαρκούν ώρες.

Βουλγαρία: Θα καταστρέψει 2,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19

 Το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι λόγω έλλειψης ζήτησης, ο αριθμός των εμβολίων κατά του COVID-19 στις αποθήκες της χώρας έχει αυξηθεί και η απόσυρση των ληγμένων εμβολίων είναι αναπόφευκτη. 

Ο υπουργός Υγείας, Asen Medzhidiev, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό. «Είμαστε στα πρόθυρα να καταστρέψουμε 2,8 εκατομμύρια εμβόλια που πλησιάζουν στη λήξη τους», δήλωσε ο Μετζιντίεφ. 

Ιράν: Ανακαλύφθηκε κοίτασμα λιθίου υπολογιζόμενο σε 8,5 εκατομμύρια τόνους

 Το Ιράν υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ένα τεράστιο κοίτασμα λιθίου, ένα βασικό στοιχείο για μπαταρίες για τηλέφωνα, tablet και ηλεκτρικά οχήματα, σε μία από τις δυτικές επαρχίες της χώρας, αναφέρει το CNBC.

«Για πρώτη φορά στο Ιράν, ανακαλύφθηκε απόθεμα λιθίου στο Hamedan», δήλωσε ο Mohammad Hadi Ahmadi, αξιωματούχος του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου του Ιράν, στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

Η Μαδρίτη δεν θα προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου

 07/03/2023 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Η Ισπανία δεν αλλάζει στάση στο ζήτημα του Κοσόβου και δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στον διάλογο ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα. Αυτήν την απάντηση έδωσε το ΥΠΕΞ της Ισπανίας απαντώντας σε ερώτημα που του έθεσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Χιλιάδες Ουκρανοί έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα και χρειάζονται νοσηλεία σε κέντρα αποκατάστασης

 Χιλιάδες άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν υποστεί σύνθετα τραύματα λόγω του πολέμου και χρειάζονται κέντρα αποκατάστασης και ειδικός εξοπλισμός για να βοηθηθούν, ανέφερε σήμερα (07.03.2023) ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η Βαρσοβία στέλνει δέκα ακόμη Leopard 2 στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα

 Η Πολωνία θα στείλει άλλα δέκα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα (07.03.2023) ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Μάριους Μπλάστσακ.

«Τέσσερα άρματα μάχης βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, άλλα δέκα θα πάνε στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα», τόνισε ο Μπλάστσακ σε συνέντευξη Τύπου. Η Πολωνία έχει υποσχεθεί να στείλει στην Ουκρανία συνολικά 14 άρματα μάχης Leopard 2.

Τεράστιες ποσότητες δυτικών όπλων έφτασαν στην Ουκρανία – Ξεκινάει η αντεπίθεση στο Ντόνμπας

 Τεράστιες ποσότητες δυτικών όπλων έφτασαν στην Ουκρανία καθώς το Κίεβο ξεκινάει την αντεπίθεση σε Μπάκχμουτ, Σεβερεντονέτσκ και Λισιτσάνσκ με τελικό στόχο τις ίδιες τις μεγάλες ρωσόφωνες πόλεις του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ.

Οι εικόνες εντυπωσιάζουν από τους μεγάλους αριθμούς Α/Κ πυροβόλων, αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ που παραδόθηκαν στον ουκρανικό Στρατό.

Βίντεο: Οι Ουκρανοί αποχωρούν από το Μπάκχμουτ και παίρνουν μαζί τους μέχρι και τις… τουαλέτες!

 Φαίνεται πως οι Ουκρανοί δεν θέλουν να αφήσουν στο Μπάκχμουτ για τους Ρώσους ούτε τις τουαλέτες και παίρνουν μαζί τους μέχρι και τα… καπάκια!

Το βίντεο που ακολουθεί τα λέει όλα…

Iταλία: Σφοδρή σύγκρουση στον αέρα εκπαιδευτικών στρατιωτικών ελικοφόρων – Νεκροί δύο πιλότοι (βίντεο)

 Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα κοντά στη Ρώμη, με τους πιλότους τους να σκοτώνονται επιτόπου, ενώ τα συντρίμμια τους κατέληξαν σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας φωτιά.

Οι πιλότοι των αεροσκαφών τύπου Siai Marchetti 208 σκοτώθηκαν ακαριαία μετά τη σφοδρή σύγκρουση που έλαβε χώρα χθες, Τρίτη, κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει η Sun.

Ν.Μεντβέντεφ: «Θα υποδεχθούμε με “πυροτεχνήματα” την δημιουργία εργοστασίου αρμάτων της Rheinmetall στην Ουκρανία»

 Ρωσική αντίδραση για την είδηση της δημιουργίας εργοστασίου αρμάτων μάχης από την  Rheinmetall στην Ουκρανία.

Η αντίδραση ήρθε από τον πρώην Ρώσο πρόεδρο και νυν Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ανέφερε:

Hyundai Rotem: Παρουσίασε το άρμα μάχης K-2ME Black Panther – Είναι σχεδιασμένο για χώρες της Μέσης Ανατολής

 Η νοτιοκορεατική Hyundai Rotem παρουσίασε την έκδοση K-2ME του άρματος μάχης Black Panther, το οποίο έχει σχεδιαστεί για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το K-2ME ενσωματώνει επιπλέον θωράκιση, στον πύργο και το όχημα, καθώς και βελτιωμένο σύστημα κλιματισμού, για την άνεση του πληρώματος στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της Μέσης Ανατολής.

Τα ΗΑΕ υπέγραψαν σύμβαση 272 εκατ. δολ. για την προμήθεια κατευθυνόμενων βομβών μεγάλου βεληνεκούς Al-Tariq LR

 Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν σύμβαση ύψους 272 εκατομμυρίων δολαρίων, με την Halcon για την προμήθεια κατευθυνόμενων βομβών μεγάλου βεληνεκούς Al-Tariq LR, εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης.

Η συλλογή Al-Tariq LR τροποποιεί βόμβες ελεύθερης πτώσης Mk.81/82/83 σε κατευθυνόμενες μεγάλης εμβέλειας (120 χιλιόμετρα από ύψος άφεσης 40.000 πόδια).