Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο ξεπέρασαν τις 11 χιλιάδες άτομα, δήλωσε ο Σόιγκου

 Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο ξεπέρασαν τις 11 χιλιάδες άτομα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατηγικής να «σπάσουν τη Ρωσία με τη δύναμη των όπλων», οι δυτικές χώρες αυξάνουν την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, επεκτείνοντας τα προγράμματα εκπαίδευσης για το προσωπικό του ουκρανικού στρατού.

Ταυτόχρονα, η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Κιέβου δεν οδηγεί σε επιτυχία για τα ουκρανικά στρατεύματα στο πεδίο της μάχης. Αντιθέτως, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των απωλειών μεταξύ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

Οι απώλειες της Ουκρανίας αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, όταν το Κίεβο έχασε πάνω από 6.500 στρατιώτες.






"Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το καθεστώς του Κιέβου αδιαφορεί για τον λαό του, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες για χάρη των δυτικών επιμελητών. Με τη σειρά του, προτεραιότητα για εμάς παραμένει η διατήρηση της ζωής και της υγείας του προσωπικού και των πολιτών », τόνισε ο Σόιγκου.

Министр уточнил, что российские военные продолжают бои в Артемовске — важном узле обороны украинской группировки в Донбассе.
"Взятие его под контроль позволит проводить дальнейшие наступательные действия вглубь обороны ВСУ", — сказал он.
Российской армии во время наступления удалось освободить пять сел на Донецком и Купянском направлениях:
  • Николаевку;
  • Двуречное;
  • Красную Гору;
  • Гряниковку;
  • Парасковиевку.
Шойгу добавил, что Вооруженные силы прод

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...