Την κατάρριψη ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Beriev A-50 πανηγυρίζει η Ουκρανία:..

 Ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου Beriev A-50 ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι κατέστρεψε η πολεμική τους αεροπορία στη Θάλασσα του Αζόφ, μία κίνηση, που σύμφωνα με τους αναλυτές, αν αποδειχθεί θα αποτελεί πλήγμα για τη ρωσική αεροπορία.

Εκτός από το κατασκοπευτικό, το Κίεβο υποστηρίζει ότι κατέρριψε επίσης ένα αεροσκάφος εναέριας διοίκησης τύπου Ilyushin Il-22, σε μια επιχείρηση που θα μπορούσε να καθυστερήσει ορισμένες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Πειραιάς: Εκτόξευση τιμών στα ενοίκια – Διπλασιάστηκαν από το 2015

 Η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικιών στον Πειραιά έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2015 μέχρι σήμερα, με την τιμή το 2023 να ανέρχεται στα 9,0 ευρώ/τμ, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης του Spitogatos Insights.

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις, το έντονο ενδιαφέρον από το πρόγραμμα «Golden Visa» δημιουργεί υπερβολικές προσδοκίες στις τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάλυσης,

Η φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης κυριεύει τη Wall Street: Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

 Η Nvidia έγινε η τρίτη αμερικανική εταιρεία στην ιστορία με χρηματιστηριακή αξία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς οι επενδυτές θαυμάζουν την αναπτυξιακή ιστορία του σχεδιαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Το επίτευγμα αυτό ακολουθεί το “άλμα” κατά 16,4% στις συναλλαγές της Πέμπτης, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού κατά περισσότερα από 230 δισ. δολάρια σε μία μόλις ημέρα.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να φθάσει από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αγοραίας αξίας σε μόλις εννέα μήνες περίπου

Milliyet: Κλείνει την πόρτα στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ το ΕΛΚ

 Πρόταση για τερματισμό του καθεστώτος της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας και κατ’ επέκταση της ενταξιακής της διαδικασίας, περιλαμβάνει σχέδιο προεκλογικής διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με άρθρο στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Στο 14σέλιδο σχέδιο του μανιφέστο αυτού, το οποίο ήρθε σε γνώση του ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Γκιουλντενέρ Σόνουμουτ, το κεντροδεξιό ΕΛΚ τονίζει

Ελβετία: Οι πολίτες επιλέγουν τα μετρητά παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών

 Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Τα μετρητά παραμένουν το πιο ευρέως αποδεκτό μέσο πληρωμής για επιχειρήσεις που συναλλάσσονται απευθείας με πελάτες, όπως τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια, και οι πληρωμές μέσω εφαρμογών όπως η Google Pay, έπονται.

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ένοχος για ψευδή κατάθεση ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας

 Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα καταδικάστηκε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως για ψευδή κατάθεση σε κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία εξέταζε κατηγορίες διαφθοράς της κυβέρνησής του.

Ζελένσκι: Ζητά από τους συμμάχους μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν γρήγορα στη χώρα του νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και μαχητικά αεροσκάφη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, δύο ετών από τη ρωσική εισβολή.

«Το σημαντικότερο πράγμα είναι να ξεμπλοκάρουμε τους αιθέρες. Η αντιαεροπορική άμυνα και τα αεροπλάνα θα βοηθήσουν σ’ αυτό» είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. «Το σημαντικό είναι όλες οι αποφάσεις για την παροχή βοήθειας να ληφθούν εγκαίρως. Πιστεύω ότι αυτή είναι η προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Πύρινη κόλαση στη Βαλένθια: 10 νεκροί, 14 αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες

 Τουλάχιστόν 10 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες και 14 αγνοούμενους προξένησε η καταστροφική πυρκαγιά στη Βαλένθια της Ισπανίας. 

Το κτίριο των 14ων ορόφων έγινε παρανάλωμα του πυρός με τρομακτική ταχύτητα, ενώ άγνωστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια που οδήγησαν στην έναρξη της φωτιάς.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν 37 χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία μέσα σε μια εβδομάδα

 ΜΟΣΧΑ, 23 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 37 επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και υποδομών αεροδρομίων,

Ο Nebenzya και ο Polyansky αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τα «κατεχόμενα»

 Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya και ο πρώτος αναπληρωτής του Dmitry Polyansky αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στα «κατεχόμενα εδάφη» της Ουκρανίας, αναφέρει το RIA Novosti. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση αυτή διεξάγεται από το 2014, όταν η Κριμαία προσαρτήθηκε στη Ρωσία.

Στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

 Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς. Ο αρχηγός του κράτους χαρακτήρισε στόχο την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τις πρώτες ώρες πολλές ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής χτυπήθηκαν και απενεργοποιήθηκαν. 23/02/2024 | 21:06

'My father was tortured for four years... being told my political career was over was a gift'

 Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εμφανιζόταν κάθε βράδυ στις ειδήσεις της βρετανικής τηλεόρασης το 2015, μίλησε για την αναταραχή της χώρας του που προκλήθηκε από την πίεση των Βρυξελλών

Το καλοκαίρι του 2015, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δέχτηκε εξαιρετική πίεση από τις Βρυξέλλες να συμφωνήσει σε μια «διάσωση» που πίστευε ότι θα άφηνε τη χώρα του για πάντα σε μια «φυλακή οφειλετών». 

Καιρός στο Ηνωμένο Βασίλειο: Οι νέοι χάρτες δείχνουν ακριβώς πού και πότε θα χτυπήσει μια καταιγίδα μήκους 874 μιλίων

 Οι τρομακτικοί καιρικοί χάρτες δείχνουν ακριβώς πότε μια καταιγίδα 874 μιλίων θα χτυπήσει περιοχές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο - εκτός από τρία μέρη που έχουν γλιτώσει.

Οι χάρτες, από το WXCharts, δείχνουν μια σφοδρή καταιγίδα θα διαταράξει μέρη της χώρας και θα προσελκύσει ακόμη και το χιόνι . 

Κίνα: Το τρένο Hyperloop σπάει όλα τα ρεκόρ – Είναι ταχύτερο και από αεροπλάνο

 Οι Κινέζοι κατασκεύασαν το τρένο Ηyperloop το οποίο θα κινείται  με ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνες των αεροπλάνων.

Το τρένο hyperloop κινείται μέσα σε σωλήνες από τους οποίους έχει εξαχθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του αέρα μέσω αντλιών, ώστε να εξαλειφθεί η αεροδυναμική αντίσταση και να μπορούν έτσι να αναπτυχθούν ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

 Επί ευρωπαϊκού εδάφους, το τρένο που ταξιδεύει με ασύλληπτες μέχρι πρότινος ταχύτητες βρίσκεται επίσης υπό εξέλιξη.

Τέσσερα νέα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160M παρέλαβε η ρωσική Αεροπορία παρουσία του Β.Πούτιν (βίντεο)

 Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν σήμερα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις κατασκευής και εκσυγχρονισμού των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160M στο Καζάν στην τελετή παραλαβής 4 νέας παραγωγής αεροσκαφών.

Συνολικά ο στόλος της ρωσικής Αεροπορίας σε λίγα χρόνια θα έχει 24 βομβαρδιστικά του τύπου αν και είχε δηλωθεί ότι στόχος είναι τα 48.

Έγκλημα στα Τέμπη: Αλλοίωση του χώρου για να μην βρεθούν στοιχεία – Αγνοούνται 3 βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας!

 Αλλοιώθηκε και «μολύνθηκε» με εγκληματικές αβλεψίες, παραλείψεις και ενέργειες, ο χώρος στον οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα των Τεμπών και στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους.

Αυτό αναφέρει το τελικό πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιών και ορισθέντα ως Τεχνικού Συμβούλου του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών, Βασίλειου Κοκοτσάκη το οποίο παραδόθηκε στις Ανακριτικές Αρχές της Λάρισας, προκειμένου να να ενσωματωθεί στη σχετική δικογραφία.

Η Κομισιόν κάνει πλάκα στους αγρότες: «Θα μειώσουμε τα διοικητικά βάρη σας»!

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις προτάσεις της για τη μείωση του διοικητικού βάρους που επιβαρύνει τους γεωργούς.

Υλοποιώντας τη δέσμευση που ανέλαβε η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 1ης Φεβρουαρίου, η Επιτροπή απέστειλε σήμερα έγγραφο στη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, 

στο οποίο περιγράφονται οι πρώτες πιθανές δράσεις για τη μείωση του διοικητικού φόρτου που επιβαρύνει τους γεωργούς.

Πώς θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα αντίπαλα «στρατόπεδα»

 Το πώς θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ερώτημα που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες όπως επίσης και ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Σ.Κασσελάκη στις νέες εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντίπαλος που θα σταθεί απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Κασσελάκη επιλέχθηκε μέσα από ολονύχτιες παρασκηνιακές διεργασίες ανάμεσα σε κορυφαία πολιτικά στελέχη του κόμματος.

Αμέσως μετά το τέλος των εργασιών της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου άρχισε ένα οργιώδες παρασκήνιο συνάξεων προκειμένου να βρεθεί το πρόσωπο που θα «επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική».

Figaro (Γαλλικό ΜΜΕ): Τα ποντίκια έφαγαν «οικολογικά καλώδια» από δυτικά οχήματα μάχης στην Ουκρανία

 Τα σύγχρονα δυτικά όπλα, που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα, αποδείχθηκαν ακατάλληλα στο πλαίσιο της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, γράφει η Γαλλική εφημερίδα Figaro.

«Κάποιο από το περίβλημα των ηλεκτρικών καλωδίων ήταν κατασκευασμένο από ίνες καλαμποκιού.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες υπέστησαν απροσδόκητες συνέπειες.
Τρωκτικά μασούσαν τα καλώδια σε ορισμένα οχήματα, ακινητοποιώντας τα ανέφερε η Γαλλική εφημερίδα Figaro.

Forbes: Η Ουκρανία έχασε ένα τεθωρακισμένο όχημα M1150 Assault Breacher με βάση το Abrams στις μάχες στην Avdiivka

 Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα σπάνιο τεθωρακισμένο όχημα M1150 Assault Breacher με βάση το Abrams, το οποίο μεταφέρθηκε «κρυφά» από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Κίεβο τόνισε το Forbes.

«Η Ουκρανία έχει μόνο μερικά αμερικανικής κατασκευής Assault Breachers.
Μόλις έχασε ένα κοντά στην Avdiivka», αποκαλώντας την απώλεια "ιδιαίτερα οδυνηρή" για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το Forbes αναφέρθηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε από ρωσικό drone και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο που δείχνει το πλήρωμα να εγκαταλείπει το "σπάνιο" M1150, μετά το οποίο το τεθωρακισμένο όχημα χτυπήθηκε από πυρομαχικά, "προφανώς προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αν όχι ολική καταστροφή

Όχι Zelensky σε νέες συμφωνίες Μίνσκ – Προαναγγέλλει νέα αντεπίθεση και εκπλήξεις στη Ρωσία

 Τη στιγμή που οι Αμερικάνοι είναι πιθανό να μην εγκρίνουν καμία πρόσθετη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του 2024 και ενώ οι Ρώσοι προελαύνουν σε όλη τη γραμμή του μετώπου, ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέες συμφωνίες τύπου Μινσκ, ενώ παράλληλα προαναγγέλλει νέα αντεπίθεση… και απειλεί με εκπλήξεις για τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή πάντως απευθύνει νέα έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους να εγκρίνουν το πακέτο βοήθειας ύψους περίπου 60 δις δολαρίων στην Ουκρανία.

Το αμερικανικό CNBC «αναγνωρίζει» ότι η Δύση... την πάτησε με τη Ρωσία: Όλο και πιο κούφιες οι ελπίδες για νίκη των Ουκρανών

 Ιδιαίτερη αίσθηση παρουσιάζει το δημοσίευμα του CNBC για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία του Vladimir Putin.

«Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, η σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και η συντριπτική υποστήριξη της Δύσης προς το Κίεβο -μαζί με κάποιες προφανείς στρατιωτικές υπερβάσεις της Μόσχας- δημιούργησαν ελπίδες ότι ο στρατός της Ουκρανίας που ήταν αριθμητικά και οπλικά κατώτερος θα μπορούσε να αποκρούσει τις δυνάμεις εισβολής.

Παρέμβαση Κοτζιά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου δημοκρατικού και αριστερού μετώπου

 Την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου αντίστασης και συστράτευσης, ένα μεγάλο δημοκρατικό και αριστερό μέτωπο, ανέδειξε ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ και πρώην ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζοντας στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Εμείς του Πράττω εκτιμούμε ως κύριο καθήκον μας την αναγέννηση της χώρας, την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, την ενδυνάμωση της αριστεράς του πατριωτισμού. Μακριά από αλαζονεία, ναρκισσισμό, και αυταρχισμό, μακριά από την παρακμή, τον κυνισμό και τις τυραννικές μεθόδους της Δεξιάς», είπε.

Μήνυμα από Ρωσία: Θα απελευθερώσουμε Οδησσό και Κίεβο…

 Μήνυμα ότι στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός, θα «απελευθερωθούν» τόσο το Κίεβο όσο και η Οδησσός έστειλε ο κυβερνήτης της Zaporizhia – του εδάφους της ουκρανικής επαρχίας που έχει καταλάβει και έχει προσαρτήσει η Ρωσία -, Yevgeny Balitsky.

Κατά τη διάρκεια τελετής όπου οι πόλεις της Μαριούπολης και της Μελιτόπολης τιμήθηκαν με τον τίτλο της «Πόλης Στρατιωτικής Δόξας», ο Balitsky υποστήριξε ότι «η ιστορική δικαιοσύνη έχει επιτελεστεί»

Αρβανίτης (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Να γυρίσει πίσω ο Τσίπρας και να αναλάβει την ηγεσία – Τοξικό αυτό που συνέβαινε

 Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης καλεί τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει την ηγεσία.

«Και άργησε να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας, θα έλεγα να γυρίσει πίσω και να αναλάβει» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Action 24 μετά την πρώτη μέρα του συνεδρίου (22/2/2024).
«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ήταν θεσμική, ο κ. Κασσελάκης έχει πολλά κρίσιμα στοιχεία», σημείωσε.
Ο κ. Αρβανίτης, τόνισε πως «αυτό που συνέβαινε, δεν ήταν καλό.

Μάχη Μυτιληναίου με την ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας - Οι κινήσεις σε δίκτυα και φυσικό αέριο

 Επενδύσεις σε δίκτυα ηλεκτρικής διασύνδεσης, αύξηση του μεριδίου αγοράς προμήθειας ρεύματος της Protergia άνω του 25%, αύξηση του μεριδίου προμήθειας φυσικού αερίου στην Κεντρική Ευρώπη (Aυστρία), συνέργειες μεταξύ των τομέων, και εξασφάλιση πρώτων υλών για την Αλουμίνιον της Ελλάδος είναι πέντε από τους βασικoύς στόχους της Μυτιληναίος, όπως τους εξέθεσε στους αναλυτές.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις διεθνείς διασυνδέσεις ηλεκτρισμού για την διοίκηση αποτελούν τις “νέες ΑΠΕ” γι αυτό και η Μυτιληναίος αναζητά έργα όπως την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Σκωτίας - Αγγλίας, ύψους 1 δισ. ευρω, το οποίο θα εκτελεστεί σε κοινοπραξία με θυγατρική της General Electric.

Τρόμος στην CIA, για προέλαση και πυρηνικά Ρώσων - Η Nuland επιμένει να τους καταστρέψουμε – Διαλύθηκαν Abrams, Patriot

 War Tears (Ερευνητική ομάδα): Οι νεκροί Ουκρανοί είναι 377.324 περισσότεροι από τις ενεργές μάχιμες δυνάμεις 366.625 - Victoria Nuland (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι νέες κυρώσεις θα είναι καταστροφικές για την Ρωσία

(upd10) Η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας πάει από το κακό στο χειρότερο αφού οι ρωσικές δυνάμεις μετά την επιτυχία στην Avdiivka συνεχίζουν να κερδίζουν εδάφη…
Μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα War Tears αποκάλυψε ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει 377.324 στρατιώτες και οι οποίοι ξεπερνούν τους 366.625 που είναι οι μάχιμες ενεργές δυνάμεις τους…

Handelsblatt: Πάρτι μαύρου χρήματος στην Ελλάδα με πρωταθλήτρια την Κρήτη - Και στο βάθος... κρίση χρέους

 Πάρτι μαύρου χρήματος στην Ελλάδα βλέπει εμμέσως πλην σαφώς σε ρεπορτάζ της η γερμανική Handelsblatt, που ναι μεν επισημαίνει πως διαπιστώνεται μείωσή της, ωστόσο σημειώνει πως τα περιθώρια βελτίωσης είναι τεράστια…

Μάλιστα, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει και άλλα μέτρα άμεσα, καθώς η παραοικονομία ήταν μία από τις βασικές αιτίες για την ελληνική κρίση χρέους…
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει πιστοποιήσει τις επιτυχίες της Ελλάδας στον αγώνα κατά του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Σοκ από ΗΠΑ: Ουκρανοί αποφασίστε ποιες πόλεις θα παραδώσετε, οι 4 αδύναμες περιοχές - Ρωσία: Μας ανήκουν Κίεβο, Οδησσός

 Μετά την κατάρρευση του μετώπου στην Avdiivka ο Ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το μέτωπο…

Οι αμερικανοί προειδοποιούν τους Ουκρανούς ότι πρέπει να προετοιμαστούν για το ποιες πόλεις θα παραδώσουν στους ρώσους…
Η πόλη Avdiivka ήταν στρατηγική νίκη των ρώσων αλλά με απώλειες που εκτιμώνται σε 8.500 νεκρούς ρώσους… βέβαια και οι Ουκρανοί είχαν δραματικές απώλειες αφού μόνο σε μια μέρα έχασαν οι ουκρανοί 1.500 στρατιώτες.