Καιρός στο Ηνωμένο Βασίλειο: Οι νέοι χάρτες δείχνουν ακριβώς πού και πότε θα χτυπήσει μια καταιγίδα μήκους 874 μιλίων

 Οι τρομακτικοί καιρικοί χάρτες δείχνουν ακριβώς πότε μια καταιγίδα 874 μιλίων θα χτυπήσει περιοχές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο - εκτός από τρία μέρη που έχουν γλιτώσει.

Οι χάρτες, από το WXCharts, δείχνουν μια σφοδρή καταιγίδα θα διαταράξει μέρη της χώρας και θα προσελκύσει ακόμη και το χιόνι . 

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η πλειονότητα των περιοχών θα αντιμετωπίσει έντονες χειμωνιάτικες συνθήκες εκτός από το Aberdeen και το Wick, στη Σκωτία και το Cork στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. 

Οι προηγμένοι χάρτες μοντελοποίησης, που τρέχουν από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, δείχνουν ότι αυτές οι περιοχές είναι οι μόνες που θα μπορούσαν να αποφύγουν την καταιγίδα. Ωστόσο, θα μπορούσαν να βρουν ήπια βροχή.

.Το Met Office νωρίτερα άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να σχηματιστεί χιόνι σε μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου και είπε ότι θα υπάρξει αλλαγή στις συνθήκες από την Παρασκευή. Η υπηρεσία προειδοποίησε ότι ο σκληρός καιρός θα ξεκινήσει με «ανεμοστρόβιλο» την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο, τα μέλη του κοινού έχουν πει να περιμένουν "τοπικά ισχυρούς ανέμους".


Η μετεωρολογική υπηρεσία εξήγησε: «Η Παρασκευή θα είναι μια μέρα με αέρα για πολλούς, με τις βροχές να πέφτουν σε πολλές περιοχές, αν και γενικά αυτές θα είναι πιο συχνές στα δυτικά. Οι θερμοκρασίες επιστρέφουν περισσότερο στο μέσο όρο για την εποχή του χρόνου σε σύγκριση με τον πρόσφατο ήπιο καιρό.

Οι πιο πρόσφατοι καιρικοί χάρτες δείχνουν πού ακριβώς θα χτυπήσει η καταιγίδα
"Οι βροχές θα μειωθούν μέχρι το Σάββατο, δίνοντας στις περισσότερες περιοχές πιο ξηρό καιρό. Περαιτέρω επίμονη βροχή και τοπικά ισχυροί άνεμοι είναι πιθανό να μετακινηθούν σε ορισμένες νότιες περιοχές την Κυριακή, αν και εκείνες που βρίσκονται πιο βόρεια είναι πιθανό να δουν πιο ξηρές συνθήκες."

Η πρόβλεψή της για τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου αναφέρει: «Μια ξηρή έναρξη αυτής της περιόδου είναι πιθανότατα στα νότια του Ηνωμένου Βασιλείου, με λίγο παγετό τη νύχτα και ίσως αποσπασματική ομίχλη, αλλά η βροχή θα έχει ήδη ανέβει στα βόρεια μέρη του το Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη, εξαπλώνεται νότια. Αυτό θέτει το σκηνικό για ένα γενικά άστατο μοτίβο που είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

"Αναμένονται βροχοπτώσεις σε όλες τις περιοχές κατά περιόδους, πιο υγρές συνολικά στα δυτικά και βορειοδυτικά, όπου επίσης μερικές φορές θα είναι θυελλώδης. Οι θερμοκρασίες είναι πιο πιθανό να είναι γύρω ή λίγο πάνω από τις μέσες τιμές, αν και ορισμένα βραχύβια ψυχρότερα ιντερμέδια που θα Επιτρέψτε το χιονόνερο ή το χιόνι να πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα κατά καιρούς, πιο πιθανό στο βορρά».


Οι πιο πρόσφατοι καιρικοί χάρτες δείχνουν πού ακριβώς θα χτυπήσει η καταιγίδαΟι πιο πρόσφατοι καιρικοί χάρτες δείχνουν πού ακριβώς θα χτυπήσει η καταιγίδα 
Εικόνα: 
WXCHARTS.COM)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...