Ο Nebenzya και ο Polyansky αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τα «κατεχόμενα»

 Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya και ο πρώτος αναπληρωτής του Dmitry Polyansky αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στα «κατεχόμενα εδάφη» της Ουκρανίας, αναφέρει το RIA Novosti. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση αυτή διεξάγεται από το 2014, όταν η Κριμαία προσαρτήθηκε στη Ρωσία. Σύμφωνα με το πρακτορείο, εκπρόσωποι της Δύσης καταγγέλλουν τη Μόσχα κατά τις συναντήσεις τους, κατηγορώντας τους για παραβίαση των δικαιωμάτων των Τατάρων της Κριμαίας· η Ρωσία, με τη σειρά της, αρνείται αυτές τις κατηγορίες. Την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, ο Nebenzya είπε ότι τα «κατεχόμενα εδάφη» της Ουκρανίας δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, υπάρχουν μόνο νέα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πώς μπορούν οι χώρες που ισχυρίζονται ότι αποκαλούνται πολιτισμένες και δημοκρατικές να μην ακούσουν, για παράδειγμα, τη δήλωση του πρωθυπουργού Yatsenyuk το 2015 ότι ζουν μη άνθρωποι στο Donbass ή τα λόγια που είπε το 2021 ο σημερινός Πρόεδρος Zelensky, ο οποίος τους κάλεσε «πλάσματα και άτομα»; - ρώτησε ο μόνιμος εκπρόσωπος. 

Νωρίτερα, ο μόνιμος εκπρόσωπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να επιστρέψει το Ντονμπάς μετά την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Για αυτό, κατά τη γνώμη του, το Κίεβο έπρεπε να καταβάλει «τουλάχιστον κάποιες» προσπάθειες, επομένως η εφαρμογή του πακέτου μέτρων του Μινσκ θα ήταν το καλύτερο σενάριο για την επίλυση της σύγκρουσης.

Следите за развитием событий в нашем Телеграм-канале

 Теги

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...