«Άνοιξε» η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Περιουσία 4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα 5 παιδιά του

 Tρία τηλεοπτικά κανάλια, έναν εκδοτικό οίκο, μια εταιρία ασφαλειών και μια ποδοσφαιρική ομάδα είχε στην κατοχή του ο «Καβαλιέρε»

Η διαθήκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε στις 12 Ιουνίου, «άνοιξε» σήμερα στο Μιλάνο και το περιεχόμενό της αναγνώσθηκε ενώπιον δύο δικηγόρων.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, τα πέντε παιδιά του “Καβαλιέρε” γνωρίζουν όλα όσα αναφέρονται στην διαθήκη.

Σοκαρισμένος ο ΟΗΕ για την έξαρση της σεξουαλικής βίας κατά κοριτσιών και γυναικών στο Σουδάν

 Κορυφαία στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλαν χθες Τετάρτη (5/7) την αύξηση της βίας, ιδίως της σεξουαλικής βίας, σε βάρος γυναικών και κοριτσιών στο Σουδάν, όπου μαίνεται ένοπλη σύρραξη για πάνω από δυόμισι μήνες.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι επικεφαλής υπηρεσιών του ΟΗΕ, ανάμεσά τους της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες (UNHCR), του Ταμείου για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), των οργανισμών για τις γυναίκες (ΟΗΕ Γυναίκες)

Πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στο Μεξικό: Τουλάχιστον 29 νεκροί

 Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα σε ορεινή περιοχή στην πολιτεία Οαχάκα (νότια), σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που έδωσε εισαγγελικός λειτουργός.

«Οι αριθμοί που έχουμε, 12 ώρες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης, είναι 29 νεκροί και 19 τραυματίες», είπε τηλεφωνικά ο εισαγγελέας της πολιτείας, ο Μπερνάρντο Ροδρίγκες Αλαμίγια, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διευκρίνισε πως τα θύματα είναι 15 γυναίκες, δύο εκ των οποίων υπέκυψαν σε νοσοκομείο όπου τους προσφέρονταν φροντίδες, 13 άνδρες κι ένα παιδί.