«Μπλόκο» στους πλειστηριασμούς για σπίτια έως 300.000 ευρώ

Ασπίδα προστασίας γύρω από τις κατοικίες με αξία που δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ αποτελεί η συμφωνία «κυρίων» στην οποία κατέληξαν οι διοικήσεις των ταπεζών με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
Η άτυπη συμφωνία αφορά όλα τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, ανεξάρτητα από το εάν προστατεύονται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη.
Οι τέσσερις συστημικές

Στο 3% της αξίας πουλά τα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια η Eurobank

Με discount 97% πουλά κόκκινα καταναλωτικά δάνεια αξίας 1,5 δισ. ευρώ η Eurobank, για τα οποία θα εισπράξει 45 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Intrum.
Από αυτό το πακέτο δανείων, τα 620 εκατ. ευρώ εμφανίζονται στον ισολογισμό της, στο ποσοστό προβλέψεων που υπερβαίνει το 90%, ενώ τα υπόλοιπα 880 εκατ. ευρώ έχουν ήδη απομειωθεί από το ενεργητικό της.
Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους

Ίχνη ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

Εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).
Συγκεκριμένα, το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106) και η πηγή του είναι άγνωστη.

Και η Angelina Jolie κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση: Το χρονικό του μεγαλύτερου σεξουαλικού σκανδάλου του Hollywood

Όλα ξεκίνησαν με το μεγάλο exposé των New York Times αφιερωμένο στον πιο διάσημο παραγωγό του Hollywood που βρίσκεται πίσω από πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κινηματογράφου, Harvey Weinstein, όπως το Shakespeare in Love, Kill Bill vol. 3, Malena κτλ, και τον οποίο έχει ευχαριστήσει προσωπικά μέχρι η Meryl Streep όταν έπαιρνε τη Χρυσή Σφαίρα της το 2012. Πολλές γυναίκες μίλησαν σ’ αυτό το άρθρο για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχτεί από το διάσημο παραγωγό ταινιών με

Οκτώ αθώοι και δύο ένοχοι για το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ......

Με οκτώ απαλλαγές και δύο καταδίκες έπεσε σήμερα η αυλαία στην πρωτόδικη δίκη για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων του Ασφαλιστικού Ταμείου των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ, νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, έκαστο.
Ένοχοι κηρύχτηκαν μόνο και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών,

Στη Rosneft περνά το 30% του κοιτάσματος Ζορ

Στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία περνάει το 30% του κοιτάσματος «μαμούθ» Ζορ το οποίο βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Αιγύπτου. Η ρωσική Rosneft αγόρασε το 30% του κοιτάσματος από την ιταλική Eni έναντι 1,125 δις. δολαρίων.

Σφοδρή κριτική Γκάμπριελ σε Σόιμπλε

«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αποσιωπά ότι είναι αναγκαία μια λύση στο θέμα της προβληματικής των παλαιών χρεών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε έγγραφό του ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο οποίο ασκεί σφοδρή κριτική στις αντιπροτάσεις του κ. Σόιμπλε στις ιδέες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ευρωζώνη και βρίσκεται στη διάθεση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει το NBC

Δεν σταματά να εκπλήσσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη, απειλεί -μέσω Twitter- να κλείσει το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, επειδή -κατά τον ίδιο- διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

«Με τόσα fake news που μεταδίδει το NBC και τα δίκτυο, μήπως θα ήταν θεμιτό κάποια στιγμή να επανεξετάσουμε την άδεια τους; Κάνουν κακό στη χώρα», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ισραηλινοί έπιασαν «στα πράσα» Ρώσους χάκερ σε αμερικανικά sites

Επ' αυτοφορω έπιασαν Ισραηλινοί χάκερ Ρώσους «συνάδελφούς» τους την ωρα που είχαν εισβάλλει στους ιστότοπους αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι Ρώσοι χάκερ απέκτησαν τη δυνατότητα αυτή πάνω από δύο χρόνια πριν, μέσω του λογισμικού antivirus της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ,

Αλλάζει... όνομα το Hilton Αθηνών

Στην αλυσίδα της Hilton αλλά με διαφορετική επωνυμία θα παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Hilton Αθηνών ανανεώνοντας μετά τη λήξη της υφιστάμενης στο τέλος Μαρτίου του 2018, τη σύμβαση διαχείρισης με τον διεθνή όμιλο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό την επωνυμία Conrad Hotels μετά και την ανακαίνιση που θα αλλάξει ριζικά το προφίλ της σημερινής μονάδας,

Άναψε η κόντρα στη μάχη της ηγεσίας

Με βολές εκατέρωθεν - δείγμα ότι τη μάχη των διαδικαστικών θα ακολουθήσει η μάχη της πολιτικής - άνοιξε χθες και ουσιαστικά η μάχη για την ηγεσία του προοδευτικού χώρου. Αφορμή βέβαια, στάθηκε η στάση του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της ψηφοφορίας στη βουλή για το νομοσχέδιο αλλαγής ταυτότητας φύλου, που ψήφισε παρών στα κρίσιμα άρθρα αλλά και η απουσία της Φώφης Γεννηματά από τη βουλή, λόγω της περιοδείας της

Τσίπρας προς επιχειρηματίες Βόλου: Ήρθα για να σας ακούσω

Νέους επιχειρηματίες του Βόλου στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας, στο πρώην εργοστάσιο των αδελφών Τσαλαπάτα.
Ο πρωθυπουργός είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους και αμέσως μετά, έχοντας δίπλα του την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, άκουσε τους επιχειρηματίες που τον ενημέρωσαν αναλυτικά.

Μανιάτης: Παραγωγική σοσιαλδημοκρατία σε μία παραγωγική Ελλάδα

Την πολιτική και προγραμματική πρότασή του που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χαμογελάσει ξανά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσίασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα στην προοδευτική παράταξη, Γιάννης Μανιάτης, το μεσημέρι της Τετάρτης, σε συνέντευξη Τύπου.
Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για ολοκληρωμένη και συνεκτική

Στο φως τα ονόματα και οι φωτογραφίες των απαγωγέων του Λεμπιδάκη (pics)

Στην δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης και με εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία των επτά συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Αυτοί είναι:
Κλάδος Εμμανουήλ του Δράκου και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1974 στο Ρέθυμνο.

Στάδιο Καραΐσκάκη : Άρχισαν οι συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που χθες ξυλοκοπούσαν άγρια με κλωτσιές και μπουνιές φίλαθλο κατά της διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με το Γιβραλτάρ στο Καραϊσκάκης.