Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 12 ουκρανικά κέντρα ελέγχου UAV

 Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 12 κέντρα ελέγχου drones στην περιοχή ευθύνης της Δυτικής Ομάδας Στρατιών.

Επιπλέον, επτά drones σταθερών πτερύγων καταρρίφθηκαν κοντά στους οικισμούς Βλαντιμίροβκα, Πρεομπραζένσκογιε, Πλοστσάνκα, Τόρσκογιε και Κρεμεννάγια.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να στοχεύουν συστηματικά τα ρωσικά drones επιτήρησης σταθερών πτερύγων (ISR), όπως τα Zala, Supercam και Orlan.

Μπέλγκοροντ: Ουκρανικό MiG-29 εκτελεί εντυπωσιακό πλήγμα ακριβείας με κατευθυνόμενες βόμβες AASM-250 Hammer (βίντεο)

 Βίντεο που δημοσιεύθηκε στο «Χ» καταγράφει τη στιγμή που ουκρανικό μαχητικό MiG-29 πραγματοποιεί πλήγμα σε ρωσικές θέσεις αεράμυνας στο Μπέλγκοροντ, με μία πολύ εντυπωσιακή εκτέλεση ελιγμού πριν και μετά την άφεση των βομβών. 

Η Δανία αρνήθηκε να πάρει ρίσκα και έκλεισε το πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων F-16 για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 Δεν υπάρχει πιο εχθρική χώρα στην Ευρώπη για τη Ρωσία από τη Δανία Η Κοπεγχάγη απειλεί να κλείσει την έξοδο των ρωσικών τάνκερ από τον Κόλπο της Φινλανδίας προς τη Βαλτική Θάλασσα. Έχουν ήδη διατεθεί περίπου 19 δόσεις για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία - το τελευταίο πακέτο, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, προβλέπει τη μεταφορά συστημάτων αεράμυνας και πυροβολικού στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μεξικό: Ξέσπασε φωτιά στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

 Φωτιά εκδηλώθηκε στο γιγαντιαίο πλοίο «Icon of the Seas», το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, βρισκόταν σε λιμάνι του Μεξικού όταν ξέσπασε μια μικρή πυρκαγιά την Τρίτη, αναφέρει το CNN.

Η φωτιά έσβησε γρήγορα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Royal Caribbean, που πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι οι συνολικές επιπτώσεις στο πλοίο ήταν ελάχιστες. Όλο το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, αναφέρει η εταιρεία.

Μ.Ζαχάροβα: «Η Μόσχα εργάζεται για μια μεγάλη διμερή συνθήκη με το Ιράν»

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα εργάζεται για μια μεγάλη διμερή συνθήκη με το Ιράν.

Πιο συγκεκριμένα, το σχόλιο της φαίνεται να παραπέμπει σε μια συνολική διμερή συμφωνία συνεργασίας που έχει συζητηθεί μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας.

Τον Ιανουάριο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει ότι μια νέα διακρατική συνθήκη που ανταποκρίνεται στην «άνευ προηγουμένου ανάκαμψη» στους δεσμούς Ρωσίας – Ιράν, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσής της.

ΕΕ: Συνομιλίες ένταξης ξεκινά με Ουκρανία και Μολδαβία

 Η Ουκρανία και η Μολδαβία ξεκίνησαν τις επίσημες συνομιλίες για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο Λουξεμβούργο, σε μια διαδικασία που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα για τις δύο χώρες.

«Έχουμε ξεπεράσει το φράγμα της υπόσχεσης για την παράδοση» δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση, Όλγα Στεφανίσινα, στη Financial Times, τονίζοντας ότι η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλα τα απαραίτητα κριτήρια για να αρχίσουν οι συνομιλίες.

Τ.Μελόνι: «Είμαι κατά της συμφωνίας για τα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ – Δεν συμμερίζομαι τη μέθοδο της συνάθροισης κάποιων»

 Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι έριξε τα «πυρά» της στους Ευρωπαίους ηγέτες, μία ημέρα μετά τη συμφωνία των τριών πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που σχηματίζουν πλειοψηφία για τις τρεις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ.

Με δεδομένη την απουσία της από τις διαπραγματεύσεις, η Τζόρτζια Μελόνι έκανε λόγο για συμφωνίες πίσω από την πόρτα και υποστήριξε ότι είναι «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν οι απόψεις των Ευρωπαίων

Ο Γιάννης Μανιάτης εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο

 Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξελέγη ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Στις εκλογές συμμετείχαν έντεκα υποψήφιοι για εννέα θέσεις και ο κ. Μανιάτης εξελέγη έκτος με 80 ψήφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται στο προεδρείο της Σοσιαλιστικής Ομάδας και, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και την ανοδική πορεία που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια».

JUST IN: 🇧🇴 Bolivia military coup attempt fails, the leader of the attempted coup, Juan José Zúñiga has been arrested by his own troops.

 Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της Βολιβίας αποτυγχάνει, ο αρχηγός της απόπειρας πραξικοπήματος, Χουάν Χοσέ Ζούνιγκα συνελήφθη από τα δικά του στρατεύματα.