"Ξήλωμα στην ΑΕΚ, δεν το αντέχει ο Μελισσανίδης - Βολοδέρνει ο ΠΑΟΚ, χαρίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός"

 "Ποιος Αϊτόρ; Ο Παλάσιος ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης του ΠΑΟ"! Ο Σάκης Τσιώλης σχολιάζει στο Sportdog ο ντέρμπι της Λεωφόρου, τον μεγάλο θρίαμβο του Τριφυλλιού και την κατρακύλα της Ένωσης. Ποιες οι αλλαγές που έρχονται στα Σπάτα και η εικόνα των δύο βασικών της αντιπάλων στο πρωτάθλημα..

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

 Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία “Bianca” έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα τη Δευτέρα (28-02-2022) παρουσιάζουν πρόσκαιρη ύφεση. Από την Τρίτη (01-03-2022) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης).

Euroferry Olympia: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά μόλις άνοιξαν τον καταπέλτη

 Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο εσωτερικό του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, στο λιμάνι του Αστακού, μετά το άνοιγμα του καταπέλτη.

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήδη επιχειρούν στο σημείο, ενώ υπάρχει και πυροσβεστικό πλοιάριο για να συνδράμει.

Τουρκία: Χωρίς ψωμί λόγω ...Πούτιν

Η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί τεράστια ανησυχία στην Τουρκία. Πολλοί φοβούνται ότι θα στερηθούν όχι μόνο το φυσικό αέριο, αλλά ακόμη και το καθημερινό ψωμί.

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε να διακόψει την περιοδεία του στην Αφρική μόλις ενημερώθηκε για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Στο ταξίδι της επιστροφής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "για εμάς, η απόφαση της Ρωσίας είναι απαράδεκτη". Κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν σύνεση και να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι θα λάβει και ο ίδιος "συγκεκριμένα μέτρα", τα οποία όμως δεν έχει προσδιορίσει ακόμη.

Ρωσική εισβολή: Σοκ για τις γερμανικές επιχειρήσεις

 Γερμανία και Ρωσία διατηρούν τις τελευταίες δεκαετίες εξαιρετικές σχέσεις στην οικονομία και το εμπόριο. Τι αλλάζουν οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η Ρωσία παραμένει μία σημαντική αγορά για τις γερμανικές επιχειρήσεις, αν και τα τελευταία χρόνια οι γερμανικές εξαγωγές έχουν μειωθεί. Σύμφωνα με στοιχεία του έτους 2020 η αχανής Ρωσία είναι η 15η μεγαλύτερη αγορά για τις γερμανικές επιχειρήσεις. Η συνολική αξία των εξαγωγών προς τη Ρωσία δεν ξεπερνούσε πάντως τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι περίπου 2% του συνόλου. Περιζήτητα παραμένουν τα γερμανικά αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτοκινήτων, τα προϊόντα μηχανικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, καθώς και τα χημικά προϊόντα.

Χάος στο Χίθροου, κατέρρευσε το σύστημα της BA

 Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, είναι η έδρα της BA

Καθυστερήσεις, αδυναμία ηλεκτρονικού τσεκ - ιν, στοιβαγμένες βαλίτσες και τελικά μαζικές ακυρώσεις πτήσεων της British Airways. Αυτά ήταν κάποια από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν χθες, Σάββατο, χιλιάδες ταξιδιώτες της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, που έβλεπαν τους πίνακες αναχωρήσεων να «κοκκινίζουν». Πολλοί κάνουν λόγο για χάος εντός του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

FIFA: Σε ουδέτερο έδαφος και χωρίς εθνικό ύμνο η Ρωσία, ανοικτό το ενδεχόμενο αποβολής της

 Σε μία ύστατη προσπάθεια να μην… τιναχτούν στον αέρα τα πλέι-οφ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η FIFA ανακοίνωσε ότι υποχρεώνει τη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας να αγωνίζεται σε ουδέτερο έδαφος και με ουδέτερη σημαία, λόγω της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Παράλληλα, η διεθνής συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η ανάρτηση της

«Διπλό» κορυφής για τη Νάπολι δια χειρός Ρούις

 Η Νάπολι επικράτησε με 2-1 της Λάτσιο, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Serie A και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι κατάφερε να προηγηθεί στο 62′ με γκολ του Ινσίνιε, ωστόσο δεν διατήρησε το προβάδισμά της έως το φινάλε του αγώνα, καθώς ο Πέδρο έδωσε την απάντηση της ισοφάρισης στο 88′. Παρ’ όλα αυτά, ο Ρούις «λύτρωσε» την ομάδα του, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης στο 90’+4.

Έτσι, η Λάτσιο παρέμεινε στην έβδομη θέση της Serie A, ενώ η Νάπολι προσπέρασε τις Μίλαν και Ίντερ, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Γιαννίκης: «Συγγνώμη από τον κόσμο για τα αποτελέσματα»

 Ο Αργύρης Γιαννίκης απευθύνθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ζητώντας τους συγγνώμη.

«Κατ’ αρχήν συγγνώμη από τον κόσμο για το αποτέλεσμα. Τα δυο γκολ έφεραν κατάρρευση κι αυτό στοίχισε στο ματς», τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ, ο οποίος σε ερώτηση για τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του επισήμανε:

«Το πρώτο είναι ένα πέναλτι που δεν κάνεις τάκλιν στην περιοχή. Το έχουμε συζητήσει. Μετά στο δεύτερο γκολ υπήρχαν χαμένες μονομαχίες. Πολλές χαμένες μονομαχίες κι αυτό κόστισε».

Κυπελλούχος Αγγλίας η Λίβερπουλ, κέρδισε (11-10) στα πέναλτι την Τσέλσι

 Η Λίβερπουλ πήρε το League Cup στην Αγγλία, κερδίζοντας την Τσέλσι με 11-10 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 στην κανονική διάρκεια).

Μοιραίος για τους «μπλε»… ο Κέπα, ο οποίος μπήκε για να αποκρούσει τα πέναλτι, όμως δεν κατάφερε να νικήσει κάποιον από τους 11 παίκτες της Λίβερπουλ τελικά ήταν αυτός που αστόχησε από τα έντεκα βήματα.

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία, στον τελικό που για πρώτη φορά από το 2015 δεν συμμετείχε ομάδα από το Μάντσεστερ (τις 4 τελευταίες σεζόν η Σίτι είχε πάρει ισάριθμους τίτλους).

Ουκρανία: Υπό «πτώχευση ή πιθανή πτώχευση» η ευρωπαϊκή θυγατρική της ρωσικής Sberbank

 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπίστωσε σήμερα την «πτώχευση ή πιθανή πτώχευση» της ευρωπαϊκής θυγατρικής της ρωσικής τράπεζας Sberbank, μιας από τις μεγαλύτερες της χώρας, εξαιτίας των «μεγάλων» αναλήψεων αποταμιεύσεων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που αποφασίστηκαν από τις δυτικές χώρες.

Κολομβία: Έντεκα νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

 Τη ζωή τους έχασαν 11 άνθρωποι  και 4 αγνοούνται  μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Βογιακά της Κολομβίας  σύμφωνα  με την εθνική υπηρεσία μεταλλείων και ορυχείων (Agencia Nacional de Minería, ANM).

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της συγκέντρωσης μεθανίου σε στοά του ορυχείου, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Τάσκο, διευκρίνισε η ANM.

Το ανθρακωρυχείο στην Τάσκο λειτουργούσε με άδεια, σημείωσε η ANM. Σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες φοβούνται ότι οι τέσσερις αγνοούμενοι είναι και αυτοί νεκροί.

Στις 4 Μαρτίου θα πέσει στη Σελήνη άγνωστης προέλευσης μεγάλο κομμάτι πυραύλου

 Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να πέσει στην αόρατη «σκοτεινή» πλευρά του φεγγαριού ένα εκτός ελέγχου μεγάλο τμήμα πυραύλου άγνωστης προέλευσης. Παρόλο που η πρόσκρουση δεν θα είναι ορατή από τα τηλεσκόπια στη Γη ή από τον αμερικανικό σεληνιακό δορυφόρο Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), το σκάφος της NASA πιθανώς θα μπορέσει να δει με τις κάμερες του τα «μεθεόρτια», δηλαδή τον κρατήρα που θα δημιουργηθεί. Όμως η αναζήτηση αυτή μπορεί να πάρει εβδομάδες ή και μήνες.