Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Ρωσία. και η Ρωσία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Φίκο

 Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταλήγουν σε συναίνεση ότι η ΕΕ είναι καλύτερα να επενδύσει στις ΗΠΑ και όχι στις δικές της οικονομίες. Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο ζήτησε την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά την επίτευξη ενός «συμβιβασμού».

Экономика » Правила игры » Мировая кооперация
Читайте больше на https://www.pravda.ru/economics/2104099-fico-russia-economy/
Экономика » Правила игры » Мировая кооперацияЧитайте больше на 

Οριστικό «όχι» Καραμανλή-Σαμαρά στον Κ.Μητσοτάκη: Δεν θα παραστούν στα «γενέθλια» της Ν.Δ.

 Οριστικό είναι το «όχι» Καραμανλή-Σαμαρά στην πρόσκληση που του απηύθυνε προσωπικά ο Κ.Μητσοτάκης, καθώς οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραστούν στα «γενέθλια» του κόμματος.

Ρίχνει το γάντι ο Πολάκης: Debate και των 4 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ το συντομότερο δυνατόν

 «Πρέπει να γίνει μια δημόσια αντιπαράθεση προγραμμάτων και θέσεων για αυτό και καλώ τους 4 συνυποψήφιους» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα σε τηλεμαχία και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να υπάρξει μια δημόσια αντιπαράθεση προγραμμάτων και θέσεων των τεσσάρων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παύλος Πολάκης, ενώ απάντησε και στο βίντεο Κασσελάκη.
Ειδικότερα, τόνισε: «Τη διαπλοκή τη χτυπάει κανείς όταν παίρνει ξεκάθαρες θέσεις όπως να γίνει η Εθνική Τράπεζα δημόσια,

Συνάντηση και γεύμα για την Λατινοπούλου και τον Bardella στην Αθήνα – Καλό κλίμα και διαβούλευση για την πορεία των πατριωτών στην Ευρώπη

 Παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Συνάντηση και γεύμα είχε την Πέμπτη (3/10/2024) στην Αθήνα η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, με τον Jordan Bardella, δεξί χέρι της Marine Le Pen.
Το κλίμα ανάμεσα στην Αφροδίτη Λατινοπούλου και τον πρόεδρο των Patriots for Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μελλοντικό πρωθυπουργό της Γαλλίας ήταν ιδιαιτέρως θερμό στο εστιατόριο Διόνυσος, στην Ακρόπολη.

Ξεχασμένη στο ... 2019 η Διαμαντοπούλου: «Δεν μπορεί να έχουμε ως υπόδειγμα ένα κακέκτυπο ΣΥΡΙΖΑ»

 «Διαλύεται η αξιωματική αντιπολίτευση», τονίζει η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω, επεσήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της στην Αθήνα, κατά την οποία παρουσίασε το σχέδιό της για την Ελλάδα, την κοινωνία και την προοδευτική παράταξη, σε μια αντι-Συριζα τοποθέτηση, ωστόσο, που έχει ξεπεραστεί από την ίδια την πραγματικότητα.
«Κάθε μέρα και περισσότερο αποδεικνύουμε ότι μπορούμε ξανά να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή.

Motor Oil: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το πρόστιμο 9,2 εκατ. - Γιατί εμπόδισε τον έλεγχο στο γραφείο του ο Γ. Βαρδινογιάννης

 Η Εταιρεία θεωρεί την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμου παντελώς εσφαλμένη και αστήρικτη.

Παντελώς εσφαλμένη και αστήρικτη χαρακτηρίζει η Motor Oil την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το πρόστιμο ύψους 9,2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία και 50.000 ευρώ στον CEO Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση της απόφασης.

Χάος στη Μέση Ανατολή - Το Ισραήλ δεν μπορεί να πλήξει τα πυρηνικά του Ιράν, στόχος υποδομές πετρελαίου-

 

 Biden: Δεν πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο - Συζητάμε μια επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν - Hezbollah: 17 νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες σε μια ημέρα

(upd9) Με τη διεθνή κοινότητα να περιμένει τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν για την μαζική επίθεση με τους 180 πυραύλους της 1ης Οκτωβρίου καθώς και τι συνέπειες θα προκαλέσουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden εκτίμησε πως αν και μένουν να γίνουν πολλά ακόμα, δεν πρόκειται να υπάρξει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Δρ Κόκκινος (καθ. Γεωπολιτικής της Ενέργειας) - Η Τουρκία θα φτιάξει αιολικά πάρκα με ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο, εντός 7 ναυτικών μιλίων

 

 Τον κίνδυνο οι Τούρκοι να εγκαταστήσουν πλωτά αιολικά πάρκα στα 7 ναυτικά μίλια, έθιξε ο Δρ Δημήτριος Βασίλειος Κόκκινος, καθηγητής Γεωπολιτικής της Ενέργειας και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας DVK Consultants LLC-Dubai, μιλώντας  στο 5ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης -τηλεδιάσκεψη από τον Dubai. 

Ο συντονιστής του πάνελ κ. Αίσωπος έθεσε στο κ. καθηγητή το ερώτημα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Γιατί τόσοι πόλεμοι; - Αιτία, το δυτικό σύμπλεγμα ανωτερότητας ή κόμπλεξ – Ιταλικό σοκ: Τα ρωσικά όπλα ανώτερα από ΝΑΤΟ

 Η Δύση είναι βαριά άρρωστη.

Τα δυτικά μέσα το καταγράφουν εδώ και πολύ καιρό.
Όσο περισσότερο εξελίσσεται η κρίση, τόσο πιο συχνά και πιο δυνατά ακούγονται αυτές οι ανησυχητικές φωνές.
Συνήθως όμως περιορίζονται στην επιδιόρθωση του προβλήματος - χωρίς να επιχειρήσουν μια εις βάθος ανάλυση και να προσδιορίσουν τη διάγνωση της νόσου.

Περιοδεία σήμερα του Στέφανου Κασσελάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας και στο Λουτράκι

 Στην Κορινθία θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης. Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα βρίσκεται στις 10 το πρωί στο Ξυλόκαστρο και θα κάνει περιοδεία στις περιοχές που επλήγησαν από την φωτιά.

Ο κ. Κασσελάκης το μεσημέρι στις 13.30 θα βρίσκεται στο Λουτράκι στην κεντρική πλατεία και θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη για το θέμα του νερού και για άλλα μεγάλα ζητήματα της πόλης.