Σφράγισαν τον τάφο της Ωραίας Ελένης

 Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Η αρχαία ελληνική ιστορία, κτήμα όλης της ανθρωπότητας, ξεκινάει πολλούς αιώνες πριν από τον Περικλή, τον Λεωνίδα και τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι πρόγονοι αυτών των ανθρώπων είχαν δημιουργήσει σπουδαίους πολιτισμούς, ιστορίες των οποίων καταγράφηκαν και αναδείχτηκαν όχι μόνο από την αρχαιολογική σκαπάνη, αλλά και από τα ομηρικά έπη.

Πριν από τη γνωστή Σπάρτη, στην ευρύτερη αυτή περιοχή της Πελοποννήσου ήκμασε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός, ενώ δημιουργήθηκαν κι άλλα σπουδαία βασίλεια. Στοιχεία από αυτά μαθαίνουμε και από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, αλλά, όπως έχει

Lady Gaga για «House of Gucci»: Έξι μήνες εξασκούσε τα ιταλικά και άλλους 3,5 μήνες μελετούσε τον χαρακτήρα «Στο αεροπλάνο της επιστροφής πέταξα τα τσιγάρα και το ποτό» δήλωσε για την προσπάθειά της ν΄... αποβάλλει την χήρα του Γκούτσι από τον οργανισμό της

 Η Lady Gaga έκανε σοβαρή προσπάθεια για να κατακτήσει την ιταλική προφορά για τον ρόλο της στην ταινία «House of Gucci», αλλά παραδέχεται ότι εύχεται όλοι να σταματήσουν να εστιάζουν τόσο πολύ σε αυτό.

«Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω ότι μου έκανε εντύπωση που δούλεψα την προφορά μου τόσο καιρό και ότι ήμουν στον χαρακτήρα για τόσο καιρό» είπε στους «New York Times» μετά την πρεμιέρα της νέας ταινίας στο Λονδίνο.

H προφορά της Πατρίτσια Ρετζάνι έγινε τελικά «σαν μυϊκή μνήμη» σημείωσε.

Mirror: Οι «υπέροχοι επτά» που θα αναλάβουν κάποια από τα καθήκοντα της βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι την άνοιξη Άνθρωποι του παλατιού θα βοηθήσουν όσο χρειάζεται τη μονάρχη που αναπαύεται στο κάστρο του Ουίνδσορ

 Τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν ορκιστεί να παρέμβουν και να βοηθήσουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ «όσο χρειαστεί», καθώς η 95χρονη μονάρχης αναμένεται να περιορίσει τα καθήκοντά της μέχρι την άνοιξη, καθώς οι γιατροί τη συμβούλευσαν να ξεκουράζεται, αποκάλυψαν πηγές στη βρετανική Mirror.

H θερινή κατοικία του Καρλ Λάγκερφελντ στη Γαλλική Ριβιέρα νοικιάζεται έναντι 15.000 ευρώ τη βραδιά Το ποσό ημερήσιας διαμονής στη βίλα La Vigie φθάνει τα 45.000 ευρώ τη σεζόν υψηλής ζήτησης

 H εξοχική κατοικία του θρυλικού διευθυντή δημιουργικού του οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ, στο Μόντε Κάρλο του Μονακό είναι πλέον διαθέσιμη προς ενοικίαση.

Η διαμονή σύμφωνα με το Mansion Global, κοστίζει τουλάχιστον 15.000 ευρώ τη βραδιά και φθάνει τα 45.000 ευρώ τη σεζόν υψηλής ζήτησης.

Η Σερβία αποκατέστησε πολεμικό πλοίο που έριξε τις πρώτες βολές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Τα δύο κανόνια του εκτόξευσαν οβίδες στις σερβικές θέσεις στο Βελιγράδι, σηματοδοτώντας την έναρξη του τετραετούς πολέμου

 Η Σερβία πέτυχε επιτέλους να λειτουργήσει ως πλωτό μουσείο ένα πολεμικό πλοίο που έριξε τις πρώτες βολές που ξεκίνησε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά από χρόνια προσπάθειας με τη συνδρομή και παρότρυνση από λάτρεις των πλοίων του πολεμικού ναυτικού που ήθελαν την αποκατάστασή του.

Ο αντιδορυφορικός πύραυλος, τα διαστημικά συντρίμμια και η κόντρα Ρωσίας – ΗΠΑ

 Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προχώρησε σε εκτόξευση αντιδορυφορικού πυραύλου, θέτοντας σε κίνδυνο το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos έδωσε σήμερα την απάντησή της. Σε αυτή διαβεβαίωσε ότι «η ασφάλεια του πληρώματος» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αποτελεί «κύρια προτεραιότητά της».

Λιβύη: Την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο Χαλίφα Χαφτάρ «Όχι επειδή τρέχω πίσω από την εξουσία, αλλά για να οδηγήσω το λαό μας προς τη δόξα» είπε

 Την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της Λιβύης που αναμένεται να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα ανακοίνωσε ο Χαλίφα Χαφτάρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Οι εκλογές όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένεται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου..

Ανακοινώθηκαν οι 10 φιναλίστ για «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2022» Δείτε τη λίστα με τα υποψήφια οχήματα για τον τίτλο - Πότε θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία

 Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες, 15 Νοεμβρίου 2021, αναδείχθηκαν τα 10 νέα μοντέλα που θα διεκδικήσουν την κορυφή στη φετινή διοργάνωση των βραβείων «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», η οποία μάλιστα συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας του θεσμού.

Έρευνα της FIFA για το πέναλτι – σκάνδαλο που έστειλε στο Μουντιάλ 2022 τη Γκάνα

 Η μία μετά την άλλη οι ομάδες κλείνουν θέσεις, αυτές τις μέρες με την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων, για το Μουντιάλ 2022 και η Γκάνα είναι μέσα σε αυτές που τα έχουν καταφέρει. Το θέμα είναι πώς τα κατάφερε, όμως, αφού η FIFA ανακοίνωσε ότι αρχίζει έρευνα για το πέναλτι της νίκης στον αγώνα με τη Νότια Αφρική, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο σφύριξε ο διαιτητής.