GameStop: Οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ μετά την κρίση στο χρηματιστήριο της Wall Street

 

Από τον γενικό εισαγγελέα του Τέξας έως τις ρυθμιστικές αρχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου, εξαπολύθηκαν χθες επιθέσεις απέναντι στα μεγάλα επενδυτικά ταμεία της Wall Street και τις πλατφόρμες συναλλαγών, με την υποψία ότι ήθελαν να χειραγωγήσουν τη χρηματιστηριακή αγορά μέσω περιορισμών σε συγκεκριμένες συναλλαγές.

Σε μια αιχμηρή ανακοίνωση, ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας ζήτησε από αρκετές εταιρίες, μεταξύ των οποίων από τις πλατφόρμες συναλλαγών Robinhood και TD Ameritrade, εξηγήσεις για τους περιορισμούς που επέβαλαν στις συναλλαγές μετοχών που αποτέλεσαν αντικείμενο μαζικών αγορών τις τελευταίες ημέρες

Ρώσος μεγιστάνας: Δικό μου το παλάτι που ο Ναβάλνι λέει ότι ανήκει στον Πούτιν

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Αρκάντι Ρότενμπεργκ δήλωσε το Σάββατο ότι διαθέτει ένα τεράστιο παλάτι στη νότια Ρωσία, το οποίο ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι είχε συνδέσει με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ναβάλνι και το ίδρυμά του κατά της διαφθοράς δημοσιοποίησαν ένα βίντεο στο οποίο ισχυρίζονται ότι το υπερπολυτελές μέγαρο ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο.

Το βίντεο έχει περισσότερες από 103 εκατομμύρια θεάσεις.

Κρεμλίνο: «Όχι, δεν θα έρθει στην Ελλάδα ο Πούτιν την 25η Μαρτίου»

 

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, ξεκαθάρισε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή, σύμφωνα με το sputniknews.

«Όχι» είπε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου.

Παραδίδουν τα κλειδιά τους στο Μαξίμου οι εστιάτορες - «Η εστίαση πέθανε» (Video)

 

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους δηλώνουν ότι θέλουν να παραδώσουν στο Μαξίμου οι εστιάτορες.

Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ' όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ' όλη την Ελλάδα.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας (Χάρτης)

 

Αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα λόγω της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, φέρνει από σήμερα ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας που επανέρχεται με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας στη χώρα.

Η Ελλάδα χωρίζεται σε «κίτρινες» (Επίπεδο Α- Επιτήρησης) και σε «κόκκινες» (Επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου) περιοχές ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που φέρουν. Στο κόκκινο επίπεδο μπορούν να μπουν, τόσο τοπικές κοινότητες και δημοτικές ενότητες, όσο και δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες και ολόκληρες Περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.

Ο «γίγαντας» γονάτισε: Το τέλος της επιχείρησης που τόλμησε να δημιουργήσει τα ελληνικά «Zara»

 

Υπήρχε κάποτε – όχι παλιά – μία ελληνική επιχείρηση που μπορούσε να καμαρώνει για τη δυνατότητά της να θεωρεί εαυτόν σχεδόν ισότιμο με τις επιτυχημένες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης στην ελληνική αγορά.

Η αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της ακουγόταν υπερβολική, αλλά ήταν πραγματικότητα. Επρόκειτο για τη «μεγαλύτερη ελληνική πολυεθνική αλυσίδα Οικονομικής Μόδας».