Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, στο Στενό του Κερτς

 Στην Ουκρανία, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί, στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, στο Στενό του Κερτς. Φέρεται να έπιασε φωτιά δεξαμενή καυσίμων στην ουρά εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ. Στο σημείο έχει ξεσπάσει φωτιά. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αιτία της έκρηξης.

Οι ουκρανικές αρχές εντόπισαν νέο ομαδικό τάφο, αυτή τη φορά στην πόλη Λίμαν που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα, και εκτιμάται πως περιείχε 180 πτώματα.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε σχεδόν 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών, που ελέγχονταν από τις ρωσικές δυνάμεις,

Σφοδρές μάχες στο Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Mykolaivka και την Veselaia Dolina

 Τσετσένοι και Wagner εκκαθαρίζουν τα προάστια της πόλης

Σφοδρές μάχες διεξάγονται από χθες στο Μπάκχμουτ με την άφιξη των τσετσενικών μονάδων που ενισχύουν τους άνδρες της ρωσικής Wagner και οι Ρώσοι κατέλαβαν την Mykolaivka και την Veselaia Dolina στο νότιο και νοτιοδυτικό τομέα της πόλης.

Μετά την προχθεσινή ρωσική προέλαση προς την Λιμάν από το 202ο Σύνταγμα Ρώσων Κοζάκων, η σημερινή εξέλιξη στο Μπάκχμουτ δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν τις ουκρανικές προωθήσεις και να αναλάβουν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων στα ουκρανικά μέτωπα.

Με μέγιστη ταχύτητα οι ρωσικές δυνάμεις του Λουγκάνσκ και οι Τσετσένοι ανακαταλαμβάνουν περιοχές

 Υποστηρίζονται από επιθετικά ελικόπτερα

Οι τσετσενικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις του Λουγκάνσκ με την υποστήριξη των ρωσικών ελικοπτέρων και με μέγιστη ταχύτητα επιτίθονται και καταλαμβάνουν το Σπόρνο με μηχανοκίνητες δυνάμεις αποτελούμενες από ΒΜΡ-1/-2 που εκμεταλλευόμενα την υψηλή τους ταχύτητα καλύπτουν το ανοιχτό πεδίο με ασφάλεια για τους επιβαίνοντες.

Άριστη εκπαίδευση και χρήση των εκτοξευτών καπνογόνων μαζί με το πυροβόλο των 73χχλστ.

Oι Ρώσοι κατέλαβαν το Ζαΐτσεβο και «σφίγγουν» τους Ουκρανούς στο Μπάκχμουτ

 Αλλάζουν τα δεδομένα στο ουκρανικό μέτωπο;

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Ζαΐτσεβο και πλέον μπορούν να μπουν στο Μπάκχμουτ από τα νότια της πόλης.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες έχουν καταλάβει μέρος του ανατολικού τομέα του Μπάκχμουτ και έκτοτε δεν είχε υπάρξει κάποια σοβαρή εξέλιξη.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ενίσχυση των μονάδων της Wagner με λόχους Τσετσένων μαχητών, έμπειρων στον αστικό πόλεμο, οι οποίοι ήδη κάνουν την διαφορά.

Μαζικές βολές από πυροβολαρχίες όπλων λέιζερ για πρώτη φορά στην ιστορία πέντε πόλεις της Ρωσίας

 Σύστημα Peresvet: Τυφλώνει δορυφόρους σε απόσταση 1500 χλμ από την επιφάνεια της Γης!

Μαζικές βολές πυροβόλων λέιζερ σημειώνονται τις τελευταίες ώρες πάλι στην συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από το Χάρκοβο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας: Οι βολές δεσμών λέιζερ τελικά προέρχονται από το σύστημα Peresvet και χρησιμοποιούνται κατά δυτικών δορυφόρων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων UAV από αυτά που συνεχεία βομβάρδιζαν τους αμάχους της πόλης.

Ρώσοι «εξαερώνουν» λεωφορείο με αντιαρματικό που μετέφερε 20 Πολωνούς μισθοφόρους στο Ντόνμπας

 Η ρωσική περίπολος δρούσε στα μετόπισθεν των Ουκρανών

Ρωσική περίπολος σε ρόλο επιθετικής αναγνώρισης εντόπισε λεωφορείο που μετέφερε είκοσι Πολωνούς μισθοφόρους και το κατέστρεψε με αντιαρματικό.

Η ρωσική περίπολος δρούσε στα μετόπισθεν των ουκρανικών γραμμών.

Πάντως μόνο από αυτό το περιστατικό γίνεται κατανοητό πόσοι Δυτικοί μισθοφόροι πολεμούν κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.