ΕΛΣΤΑΤ: Ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας με τη Ρωσία

 Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθε σε 9,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 42,6% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021 που ήταν 16,8 εκατ. ευρώ.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με τη Ρωσία ήταν ελλειμματικό κατά περίπου 1,04 δισ. ευρώ ήταν τον Ιούλιο εφέτος, λόγω της αύξησης της αξίας των εισαγωγών κατά 200,4%, ενώ αντίθετα αυτό με την Ουκρανία ήταν πλεονασματικό κατά 46 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

O George Soros είναι αδίστακτος – Τι αποκαλύπτει βιβλίο για τα έργα και ημέρες του δισεκατομμυριούχου

 H μεγαλύτερη αποστολή του Soros είναι η πτώση της Αμερικής, την οποία θεωρεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια ανοιχτή κοινωνία.

Ο δισεκατομμυριούχος George Soros είναι εκείνος ο σπάνιος μεγαλομανής που όχι μόνο πιστεύει ότι είναι θεός αλλά απολαμβάνει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος.
«Είναι ένα είδος ασθένειας όταν θεωρείς τον εαυτό σου κάποιο είδος θεού, τον δημιουργό των πάντων, αλλά νιώθω άνετα με αυτό τώρα από τότε που άρχισα να το ζω», είχε καυχηθεί κάποτε στον The Independent .

Τριγμοί στη Wall με επίκεντρο τα επιτόκια της Fed (21/9) - Ο S&P 500 στο -1,12%, ο Nasdaq -0,72%

 Απώλειες καταγράφηκαν σήμερα 20/9 στις ευρωπαϊκές αγορές, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη καθώς η υψηλή αβεβαιότητα παραμένει από τον υψηλό πληθωρισμό και της ανησυχίας για παγκόσμια ύφεση από τις επιθετικές κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών .

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall street σήμερα Τρίτη 19/9, με τους traders να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη νέα αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ελβετίας προτείνει οι πολίτες να κάνουν ντους μαζί για εξοικονόμηση ενέργειας!

 Οι προτάσεις της υπουργού, ήρθαν ως απάντηση σε ερωτήσεις αναγνωστών της ελβετικής εφημερίδας 20 Minuten για την εκστρατεία της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τimes.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ελβετίας Simonetta Sommaruga έχει έρθει αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις, αφού συνέστησε στους ανθρώπους να κάνουν ντους μαζί, σε μια προσπάθεια να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και να αποτρέψουν τις διακοπές ρεύματος.

«Θερίζουν» τα ιρανικά drones Shahed-136 σε Χάρκοβο και Ντόνμπας: Σταμάτησαν την ουκρανική αντεπίθεση

 Εξολοθρεύουν Ουκρανούς διοικητές και καταστρέφουν ουκρανικές οχυρές θέσεις

Oι Ρώσοι έκαναν εκτενή χρήση του ιρανικού drone-αυτοκτονίας Shahed-136 τα οποία παρέλαβαν πριν από λίγες ημέρες, στα μέτωπα του Ντόνμπας και του Χάρκοβο, κατά των ουκρανικών δυνάμεων και κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις προκαλώντας μεγάλες απώλειες κατά την διεξαγωγή τους την τελευταία εβδομάδα.


Ν.Μεντβέντεφ: «Ζωτικής σημασίας η ένταξη Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ στη Ρωσία»

 Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει όλη την περιφέρεια Λουγκάνσκ υπό τον έλεγχό τους

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για τους ρωσόφωνους στην Ουκρανία να πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα προκειμένου οι επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ να ενταχθούν στη Ρωσία.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ να γίνουν επισήμως μέρος της Ρωσίας ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντά τους.

Βίντεο: Η ρωσική πυρηνική βόμβα «Τσάρος» – Η έκρηξή της έσπασε τζάμια σε απόσταση 560 μιλίων

 Χρησιμοποιήθηκε το 1961

Η θρυλική ρωσική πυρηνική βόμβα «Τσάρος» θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη σε ισχύ που «έσκασε» ποτέ.

Λέγεται πως είχε γόμωση 50 μεγατόνων και έσπασε τζάμια σε απόσταση 560 μιλίων από το σημείο της έκρηξης.

Ο τότε ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Νικήτα Χρουτσόφ είχε πει: «Όταν τη χρησιμοποιήσαμε φοβήθηκα πάρα πολύ και έλεγα τι θα γίνει αν την χρησιμοποιήσουμε, αλλά μετά σκέφτηκα ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιηθεί και κοιμήθηκα».

Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν για την Ουκρανία στις 20:00

 Έκτακτο διάγγελμα θα απευθύνει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία στις 8μμ. Μετά το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου θα μιλήσει και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Την ίδια ώρα, φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ένωση με την Ρωσία, σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ αλλά και στην Χερσώνα και την Ζαπορίζια.


Πούτιν για Σερβία: Η Ρωσία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας

 «Η Ρωσία υπoστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Σερβίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την τελετή παράδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου πρεσβευτή της Σερβίας στην Μόσχα, Μόμτσιλο Μπάμπιτς.

«Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, βασιζόμενοι κυρίως στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους Σέρβους φίλους ευρεία υποστήριξη για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Σερβίας και την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας» διαβεβαίωσε ο Πούτιν.

Κουλέμπα: Δεν θα αλλάξουν τίποτα τα δημοψηφίσματα στις υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές

 Τα προγραμματισμένα δημοψηφίσματα της Μόσχας για την προσάρτηση πρόσθετων ουκρανικών εδαφών δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Νωρίτερα σήμερα, οι φιλορωσικές αρχές σε επαρχίες της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι θα διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένωση με τη Ρωσία από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κιέβου.