Ο Γλέζος αποστόμωσε τον Σουλτς

Με λόγια του Θησέα στα αρχαία ελληνικά, αλλά και με μία ρήση του Θωμά του Ακινάτη στα λατινικά απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

«Πρῶτον μὲν ἤρξω τοῦ λόγου ψευδῶς, ξένε, ζητῶν τύραννον ἐνθάδ᾽· οὐ γὰρ ἄρχεται ἑνὸς πρὸς ἀνδρὸς ἀλλ᾽ ἐλευθέρα πόλις. δῆμος δ᾽ ἀνάσσει διαδοχαῖσιν ἐν μέρει ἐνιαυσίαισιν, οὐχὶ τῷ πλούτῳ διδοὺς τὸ πλεῖστον ἀλλὰ χὠ πένης ἔχων ἴσον.

Ιταλός Ευρωβουλευτής: «Καταντήσατε το ευρώ και την Ελλάδα κωλ…χαρτο»

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα. Συγκεκριμένα ο Ιταλός ευρωβουλευτής της «Λέγκας του Βορρά» Τζανλούκα Μπουονάνο διέκοψε την ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και κρατώντας στο χέρι του χαρτί υγείας, φώναξε: «Έτσι καταντήσατε το ευρώ».

«Ο,τι ήταν καλό για τη Γερμανία το 1953, είναι καλό και για την Ελλάδα το 2015″

Η μεγάλη ανάπτυξη της Γερμανίας οφείλεται κυρίως στο πολύ μεγάλο κούρεμα του χρέους της το 1953, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian«.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Ελληνική κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους της, περιέχονται σε ένα λόγο tου αμερικανού υπουργού επικρατείας Τζόρτζ Μάρσαλ που εξεφώνισε στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στις 5 Ιουνίου 1947.

Διώξεις σε Τρέμη, Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε για ψευδείς ειδήσεις

Και δεν είναι μόνο αυτοί που καλούνται στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, είναι κι άλλοι: εννέα συνολικά δημοσιογράφοι της τηλεόρασης!
Η απόφαση για την κλήση τους και την άσκηση των πρώτων διώξεων λήφθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, μία συνεδρίαση με πολλές εντάσεις και διαξιφισμούς.

Παρέμβαση από Ρωσία την πιο κρίσιμη ώρα: "Εύκολα μπορεί η Ελλάδα να πάρει άμεσα χρηματοδότηση από τους BRICS" δηλώνει ο ΑΝΥΠΟΙΚ Σ.Στόρτσακ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ δήλωσε πριν λίγο (διαβάστε σχετικά εδώ)στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ελλάδα μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στην χρηματοδότηση της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, απλά συμετέχοντας σε αυτή

"Ηλεκτροσόκ" από ΔΝΤ στο Eurogroup: "Αν δεν λύσετε το ελληνικό ζήτημα σειρά έχει η Ιταλία" - Tηλεφωνική επικοινωνία Μ.Ομπάμα με Α.Μέρκελ και Α.Τσίπρα (upd)

«Αν δεν αντιμετωπισθούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης, με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, οι εξελίξεις αυτές μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ  για τις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης και στην Ιταλία.

Στη μάχη της πρόκρισης για την Ολυμπιάδα στο Ρίο οι Μπεκατώρου, Τριγκώνης

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016 για τους Κώστα Τριγκώνη και Σοφία Μπεκατώρου που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Nacra17 στην ιστιοπλοΐα στο Άαρχους της Δανίας.
Η διοργάνωση αποτελεί αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και μετέχουν 66 σκάφη.

EΡΤ Open***Ο Μπογδάνος κλαίει σε ξένο κανάλι για να περάσουν τα μέτρα λιτότητας

Ο Μπογδάνος κλαίει μπροστά στην κάμερα του ελβετικού καναλιού SRF! Φοβάται το «ΟΧΙ» και κλαίει. Απολαύστε τον!

Ο Μπογδάνος κλαίει! Κλαίει μπροστά στην κάμερα του ελβετικού καναλιού SRF! Γιατί κλαίει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος; Για  τη χώρα του! Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ φοβάται το «ΌΧΙ».  Υποστηρίζει πως εάν κερδίσει το «ΟΧΙ» στην Ελλάδα, τότε  θα έχουμε απολυταρχικό καθεστώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κλαίει ο Μπογδάνος.

EΡΤ Open**Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-7-7-2015

Ανακοίνωση Δημάρχου Ζακύνθου για τα τεράστια χρέη του Δήμου και τις προσπάθειες διακανονισμού…


Με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, επισημαίνει ότι:
«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας έπρεπε να αντιμετωπίσουμε έναν κυκεώνα προβλημάτων, τα οποία είναι κυρίως οικονομικής φύσεως.

EΡΤ Open*Ειδήσεις από την Κρήτη

Παγκρήτιο Δελτίο Ειδήσεων – Τρίτη, 07/07/15

Σταθάκης στο ΒΒC: Η κυβέρνηση θέλει «κούρεμα» του χρέους κατά 30%

«Κούρεμα» χρέους κατά 30% επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές της, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC

Όταν γεννήθηκε ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» (videos+photos)

Σαν σήμερα πριν από 79 χρόνια γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης στα Ανώγεια της Κρήτης και το Onsports ως ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο-σύμβολο της ελληνικής μουσικής σας παρουσιάζει ένα μίνι-αφιέρωμα…

Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν στις 13 Αυγούστου του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό του και το έκαψαν.

Παμε Λουκετο ****Ο Βενιζέλος πρόεδρος στη Ν.Δ.

♦ Ξέρω τι θα κάνει σε 6 χρόνια από σήμερα ο Σαμαράς. Θα σπάσει τη σιωπή του.
♦ Θα πάρει και τη θέση του Μητσοτάκη. Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
♦ Δεν τον νοιάζει τον Μητσοτάκη που του παίρνουν την τιμητική θέση. Του έδωσε άλλα 200 χρόνια η παραίτηση του ακατονόμαστου.

Ο «τυφώνας Τσίπρας» Και η Αριστερή παρένθεση τους έστειλε σπίτι τους…

Είναι τέτοια η κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον του ελλαδικού χώρου, κάτι που το παραδέχονται άπαντες, που είναι πολύ λογικό να περάσει (αυθόρμητα εν πολλοίς…) το δημοψήφισμα της Κυριακής σχετικά γρήγορα στη λήθη της επικαιροποιημένης ροής.
Ήδη οι μεγάλοι ηττημένοι (όλοι μπορούμε να τους βρούμε, είτε κατοικοεδρεύουν στην Ελλάδα, είτε όχι…)

Ιράν-ΗΠΑ: «Σοβαρές διαφοροποιήσεις» στις συζητήσεις για τα πυρηνικά

Με την προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν να εκπνέει σε μια μέρα, η συνάντηση σε επίπεδο υπουργών μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία), κατέδειξε πως παραμένουν σοβαρές διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο πλευρών,

Υεμένη: Tουλάχιστον 100 νεκροί σε διαφορετικές αεροπορικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 100 άτομα σκοτώθηκαν χθες σε αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων που είναι υπό τον έλεγχο των Χούτι.

Τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να δώσουν ένα τέλος στις αεροπορικές επιθέσεις και τις μάχες όπου έχουν σκοτωθεί σχεδόν 3.000 άτομα από τον Μάρτιο,

«Μαύρο χρήμα» εντόπισε στο «Ελ. Βενιζέλος» η Δίωξη Τελωνείων

Χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, συνολικής αξίας 332 χι.λ καθώς και 2 χιλ. δολαρίων έπιασε σε έλεγχο Έλληνα επιβάτη πτήσης που επέστρεφε από το Ντουμπάϊ η Δίωξη Τελωνίων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα «κρυμμένα» χρήματα ελέγχεται εάν είναι μαύρα και συνεπώς θα κατασχεθούν όλα όπως συνέβη σε εκατοντάδες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Το βλέμμα όλων στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει το μεσημέρι στις 2, το Eurogroup, ενώ στις 7 το απόγευμα έχει συγκληθεί εκτάκτως η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.  Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταβαίνουν στη βελγική πρωτεύουσα με νέο πακέτο προτάσεων και στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν.

Ο Γ.Βαρουφάκης μπορεί να παραιτήθηκε από το ΥΠΟΙΚ αλλά δηλώνει παρόν στην Βουλή

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε την Δευτέρα από την θέση του ΥΠΟΙΚ και όπως ήταν φυσικό κάθε δημοσιογράφος θα ήθελε να πάρει συνέντευξη κάτι που κατάφερε το Sky News.

Γερμανοί που στήριξαν την Ελλάδα και οι εγχώριοι «λακέδες» της ηττοπάθειας και του ραγιαδισμού

Η πρώτη αντίδραση της Μέρκελ μετά τα δυσάρεστα για αυτήν νέα, δείχνει πως μάλλον δεν διδάχθηκε από τα όσα δραματικά συμβαίνουν, ούτε από το μεγαλειώδες ΟΧΙ των Ελλήνων. Αδιευκρίνιστες οι προθέσεις της για την αυριανή κρίσιμη σύσκεψη κορυφής, όπως και των λοιπών «εταίρων».