EΡΤ Open**Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-7-7-2015

Ανακοίνωση Δημάρχου Ζακύνθου για τα τεράστια χρέη του Δήμου και τις προσπάθειες διακανονισμού…


Με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, επισημαίνει ότι:
«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας έπρεπε να αντιμετωπίσουμε έναν κυκεώνα προβλημάτων, τα οποία είναι κυρίως οικονομικής φύσεως.
Στο Δήμο Ζακύνθου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες οφειλές, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε δύσκολη θέση, αφού θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πληρωθούν τα παλιά χρέη που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του Δήμου.

Ήδη, έχει αρχίσει το νοικοκύρεμα από την πλευρά μας. Οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι συνεργάζονται με έμπειρους και καταξιωμένους οικονομικούς συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, με συνέπεια να έχει μπει τάξη τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα. Ως Δήμαρχος Ζακύνθου ενημερώνω τους πολίτες ότι έχουμε προβεί σε διακανονισμούς των οφειλών, με συνέπεια να υπάρχει οικονομική "αιμορραγία". Αναλυτικά η κατάσταση είναι η παρακάτω: 

1) Ρύθμιση 100 δόσεων του Δήμου Ζακύνθου στη ΔΟΥ, με καταβολή 2.698,47 ευρώ, μηνιαίως, με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει φορολογική ενημερότητα.
2) Ρύθμιση 30 δόσεων στον ΟΤΕ, ύψους 5.011,43 ευρώ το μήνα. 
3) Υπάρχουν δύο παλιοί συμψηφισμοί, που αφορούν: Α) Ρύθμιση 1.291.085,61 ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία. Β) 1.959.506,74 ευρώ προς ΙΚΑ και ΔΟΥ. Για τους συμψηφισμούς αυτούς εντός του έτους 2015 παρακρατήθηκαν και πληρώθηκαν από έσοδα του Δήμου 330.838,90 ευρώ (σαν πρώτη δόση του 2015).

4) Για τον Σύνδεσμο Καθαριότητας ο Δήμος δίνει 22.318,09 τον μήνα προς το ΙΚΑ, ύστερα από τη ρύθμιση των 150 δόσεων που έγινε.
5) Η ΔΕΥΑΖ έχει υποβάλλει αίτημα για διακανονισμό (150 δόσεις με 36.100 ευρώ μηνιαίως) προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη της, τα οποία είναι άνω των 6 εκ. ευρώ. Ακόμα το αίτημα αυτό δεν έχει απαντηθεί θετικά από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Επίσης, καταβάλλονται μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Νόμος, όλες οι κρατήσεις που αφορούν τη μισθοδοσία του προσωπικού του Δήμου, του ΦΟΔΣΑ, της ΔΕΥΑΖ και των Παιδικών Σταθμών. Η ενέργεια αυτή βοηθά στο να μη δημιουργούνται νέα χρέη.

Εκτός των άλλων, ο Δήμος μας δεν μπορεί να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα, λόγω των χρεών της Επιχείρησης Καθαριότητας, η οποία είναι στη διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης, ενώ στα προαναφερόμενα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται τα 11 εκ. ευρώ που οφείλει η Επιχείρηση Καθαριότητας προς το ΙΚΑ και τα οποία προσπαθούμε να διακανονίσουμε σε πολύμηνες δόσεις.

Το συνολικό ποσό των οφειλών που έχουμε ρυθμίσει είναι 3.611.459,24 ευρώ, ενώ τα χρήματα που έχουμε δώσει έως τώρα σε δόσεις των ρυθμίσεων αυτών είναι 360.867,70 ευρώ και ολοένα αυξάνεται μήνα με το μήνα. 

Αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι αν είχαμε τα χρήματα αυτά και δεν πληρώναμε "παλιές αμαρτίες", τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αφού θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά μικρά έργα τόσο στην πόλη μας, όσο και στα δημοτικά μας διαμερίσματα. 
Θα μπορούσαμε με τα χρήματα αυτά να στηρίξουμε περισσότερο τους παιδικούς σταθμούς, το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου και όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές. 

Δυστυχώς, η συσσώρευση υπέρογκων χρεών μας δένει τα χέρια. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τη γραφειοκρατία και τη μείωση των πόρων που μας δίνει το κράτος, αντιλαμβάνεται πως δεν έχουμε να διαχειριστούμε απλά μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ένα χάος. 

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών. Τα αιτήματά τους για άμεση επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Ζακύνθου είναι, εν πολλοίς, δικαιολογημένα, όμως αυτό που θέλουν είναι αδύνατο να γίνει κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που έχουμε στο Δήμο και στη χώρα μας γενικότερα. Παρόλα αυτά, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με πείσμα και αυταπάρνηση τις προσπάθειές μας, για να γίνουν πράγματα που θα επιφέρουν ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας».

Συνεργασία Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ζακύνθου, αναφέρονται τα εξής:
«Συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, κ. Λευτέρη Νιοτόπουλο, για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας και των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς.

Πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Λαγανά, κ. Αναστάσιο Μποτώνη, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια με στόχο να μπουν σε προτεραιότητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, με τους ελέγχους στο Λαγανά, αλλά και με το δημοψήφισμα. 

Σε ό,τι αφορά την τουριστική κατάσταση τόσο ο κ. Κολοκοτσάς, όσο και ο κ. Νιοτόπουλος, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί φέτος, ωστόσο είναι προβληματισμένοι για το γεγονός πως όλος αυτός ο κόσμος δε διαχέεται στην αγορά, αλλά μένει μέσα στα ξενοδοχεία. 

Από κει και πέρα, μέσα στον Ιούλιο θα γίνει κοινή σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Σπύρο Γαλιατσάτο, ούτως ώστε να τεθούν οι βάσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν, που αφορά τη συμμετοχή σε στοχευμένες τουριστικές εκθέσεις. 

Το προηγούμενο διάστημα το νησί μας επισκέφθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία από την Αγγλία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία και την Κίνα, εξέλιξη που δείχνει πως οι συγκεκριμένες αγορές βρίσκονται σε άνοδο. Το σημαντικότερο είναι πως όλη αυτή η καμπάνια γίνεται με ελάχιστο κόστος και συναποφασίστηκε να υπάρξει συνεννόηση με τους ξενοδόχους, προκειμένου να φιλοξενήσουν δημοσιογράφους από ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να προβληθεί ακόμη περισσότερο ο τόπος μας στο εξωτερικό. 

Σε ό,τι αφορά τον Λαγανά αποφασίστηκε οι Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας να συνεργαστούν περαιτέρω με την Αστυνομία για να διενεργηθούν έλεγχοι. 

Για το δημοψήφισμα διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου για την ομαλή διεξαγωγή του. Επιπλέον, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης θα είναι σε συνεχή ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί».

Συνέντευξη Δημάρχου Ζακύνθου στο τηλεοπτικό συνεργείο του EXTRA CHANNEL  

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ζακύνθου: «Συνέντευξη στο τηλεοπτικό συνεργείο του EXTRA CHANNEL παραχώρησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος αφού καλωσόρισε στο νησί μας του δημοσιογράφους του Αθηναϊκού καναλιού, μίλησε για τις ομορφιές του τόπου μας, για τον πολιτισμό του και την ιστορία του. 

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ασχολήθηκε με τις παρεμβάσεις που ήταν απαραίτητες για την ευταξία και των καλλωπισμό των σημαντικότερων τουριστικών αξιοθέατων και πρόσθεσε πως αυτή η προσπάθεια είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, αφού η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί, σύμφωνα και με τα στοιχεία του αεροδρομίου Ζακύνθου. 

Οι δημοσιογράφοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ναυάγιο, για τη χελώνα καρέτα-καρέτα και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει πως υπάρχει άψογη συνεργασία με τον συγκεκριμένο φορέα, ούτως ώστε οι παραλίες ωοτοκίας να είναι καθαρές και να φυλάσσονται. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος διευκόλυνε το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού, προκειμένου να επισκεφθούν μέρη όπως είναι: Ο Άγιος Γιώργης των Φιλικών, ο Λόφος του Στράνη, η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ο Άγιος Νικόλαος στο Ανεμογδούρι, το Ναυάγιο, ο Άγιος Γιώργης των Γκρεμνών, η Αγία Μαύρα, η παραλία του Γέρακα, τα Μουσεία, καθώς και η Πλατεία Αγίου Μάρκου.

Να προστεθεί πως το αφιέρωμα στο νησί μας θα παρουσιαστεί στο EXTRA CHANNEL σε μία εβδομάδα, γεγονός που θα βοηθήσει στο να προσελκύσουμε Έλληνες τουρίστες τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο».

Ενημέρωση από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου για τις αφίξεις αλλοδαπών επισκεπτών τον Ιούνιο

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Με το παρόν σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Ζακύνθου, οι αεροπορικές αφίξεις για το μήνα Ιούνιο του έτους 2015 έκλεισαν με θετικό ρυθμό αύξησης σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους 2014. Ειδικότερα, τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους 2015 αφίχθησαν στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου περίπου 120.000 επιβάτες, έναντι 113.000 επιβατών του αντίστοιχου μήνα το προηγούμενου έτους 2014. Η αύξηση αυτή στο 2015, αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,20%.Εντός των επόμενων ημερών θα έχουμε αναλυτικότερα στοιχεία για την μεταβολή ανά χώρα προέλευσης επισκεπτών και την αντίστοιχη ακτοπλοική επιβατική κίνηση στο Λιμένα Ζακύνθου. Είναι θετικό ότι παρά το ασταθές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον η τουριστική κίνηση παραμένει σταθερά βελτιούμενη για δεύτερο μήνα».

Πρόσκληση σε 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ζακύνθου

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ζακύνθου, σας προσκαλεί στην 3η συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δ. Ε. Λαγανά του Δήμου Ζακύνθου στον Παντοκράτορα.

Το σχέδιο της Ημερήσιας Διάταξης έχει ως ακολούθως: Έγκριση Πρακτικών 2ης Συνεδρίασης (συνημμένο 1)Σχετικά με πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και η επίδρασή τους στην τουριστική αγορά. Ενημέρωση για βράβευση παραλιών με γαλάζια σημαία (συνημμένο 2)Διοργάνωση Presstrip σε συνεργασία με ΕΟΤ Ολλανδίας και ΕΟΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (συνημμένο 3). Σχετικά με Διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Ναυαγίου (συνημμένο 4). Πορεία συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με σκοπό την προβολή. Συνημμένα: Πρακτικά 2ης Συνεδρίασης. Εισήγηση Αντιπροέδρου Επιτροπής για Γαλάζιες σημαίες (διαβίβαση εγγράφου Τμήματος Τουρισμού). Εισήγηση για διοργάνωση presstrips από Ε.Ο.Τ Κάτω Χωρών και Γερμανίας .Διαβίβαση πρόταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Σχοινακίων (IRJF) με έδρα την Ουκρανία από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παρέμβαση του EDF για το ζήτημα της Ελλάδας:

«Το EDF, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Ατόμων με Αναπηρία, θέλει να υπενθυμίσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ότι όσο συνεχίζονται οι αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα παραμένουν σε εκκρεμότητα: οι καθημερινοί άνθρωποι πρέπει να επιβιώσουν χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά, χωρίς πρόσβαση σε πιστώσεις και σε ένα εντελώς άγνωστο μέλλον.

Παρά το φιλόδοξο πρόγραμμα της Τρόικας, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα έχει δει μια πτώση 25% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της (ΑΕΠ), από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα. Αυτή η κατάπτωση έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Το 60% των νέων στην Ελλάδα σήμερα είναι άνεργοι. Τα άτομα με αναπηρία έχουν επίσης πληγεί και τα θεμελιώδη δικαιώματα για τα οποία αγωνίζονται εδώ χρόνια πλέον κινδυνεύουν.

Το EDF στέλνει την ειλικρινή υποστήριξή του προς το λαό της Ελλάδα και ταυτόχρονα θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ: Αυτή είναι η στιγμή να βρούμε λύσεις για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα και η ελληνική οικονομία έχουν τη δυνατότητα να ανακάμψουν και να μην επικρατήσει η αναταραχή. Οι πέντε Πρόεδροι της ΕΕ (της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Eurogroup, του Κοινοβουλίου και της Κεντρικής Τράπεζας) εξέδωσαν έκθεση στις 22 Ιουνίου με τίτλο «Ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης» (ΟΝΕ). Στην έκθεση αυτή, μόλις 10 ημέρες πριν, δήλωναν: «Η πλήρης ΟΝΕ δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα μέσο για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη και δικαιότερη ζωή για όλους τους πολίτες».

Είναι πια καιρός να υπερβούμε το σημερινό αδιέξοδο, η ευρωπαϊκή ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βρεθεί ένα δρόμος  για την οικονομική ανάκαμψη για την Ελλάδα που δεν θα κάνει τον ελληνικό λαό να υποφέρει κι άλλο.

«Τα θεσμικά όργανα και οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για την Ελλάδα. Τα θεσμικά όργανα θα πρέπει να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα πρέπει να πληγούν περισσότερο από την κρίση. Η αρχή της αλληλεγγύης θα πρέπει αμέσως να εφαρμοστεί. Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού, αλλά και στα χέρια των θεσμικών οργάνων και των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης», δηλώνει ο πρόεδρος του EDF και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης».

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Απαλλαγές από τη φορολογία σε ΑμεΑ 80%

«Μετά από αγώνες και πιέσεις της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της, αποκαταστάθηκε με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μια μεγάλη αδικία για τους συνταξιούχους με αναπηρία και τις γνωματεύσεις των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α).

Πολλοί ήταν οι συνταξιούχοι που διαμαρτυρήθηκαν στη Συνομοσπονδία οι οποίοι επιχείρησαν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και διαπίστωσαν ότι το taxis δεν τις κάνει δεκτές και τους καλεί να προσκομίσουν στην εφορία γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, με την οποία εκ νέου πιστοποιείται η ύπαρξη αναπηρίας.

Την περσινή χρονιά το ζήτημα είχε αντιμετωπισθεί με εγκύκλιο που έδινε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα με την οποία πιστοποιείται η αναπηρία τους και η σύνταξη που λαμβάνουν. Τη φετινή χρονιά όμως ανακλήθηκε η επίμαχη παράγραφος με την οποία διευκολύνονταν άτομα με βαριά αναπηρία, και τώρα καλούνται και πάλι να αποδείξουν την αναπηρία τους (ΠΟΛ 1088).

Ως γνωστό η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει καταδικάσει πολλές φορές τον γραφειοκρατικό δαίδαλο των ΚΕΠΑ και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τα άτομα με αναπηρία. Η συγκεκριμένη απόφαση προσέθεσε άλλο ένα εμπόδιο στη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Με την ΠΟΛ 1132/25.6.2015  http://is.gd/UvCFe7 αυτή η αδικία αποκαταστάθηκε. Η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει και επιμένει ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τους συνταξιούχους με αναπηρία 67% και πάνω».

Συνάντηση Δημάρχου με τον Διοικητή Τροχαίας Ζακύνθου  

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ζακύνθου, γνωστοποιεί ότι: «Συνάντηση με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ζακύνθου, κ. Νεκτάριο Τσώλο, είχε ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων, κ. Γιάννης Κόκλας, ο οποίος έθεσε μια σειρά από ζητήματα που είναι στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας. 

Έγινε διεξοδική συζήτηση για τις πιάτσες των ταξί στον Πλάνο, καθώς και για τα σημεία στάθμευσης των ζωήλατων οχημάτων (άμαξες). Ο Αντιδήμαρχος ζήτησε να υπάρχει καθημερινή αστυνόμευση, προκειμένου να μην παρουσιάζονται κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή του, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα με τραυματισμό των ντόπιων, αλλά και των ξένων επισκεπτών. 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσώλος υποσχέθηκε πως το Τμήμα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ομαλή κυκλοφοριακή ροή και τήρηση των νόμων που υπάρχουν. 

Η συνάντηση έκλεισε με την αμοιβαία διαβεβαίωση πως θα υπάρχει στενή συνεργασία Δήμου και Αστυνομίας, προκειμένου φέτος να επικρατήσει ευταξία στον Πλάνο, και όχι το μπάχαλο των προηγούμενων ετών».

Πολιτιστικά

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου,  21:30, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο καλό Ελληνικό τραγούδι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σκουλικάδου» στη Ζάκυνθο. . Ένα μουσικό ταξίδι από την εποχή του Αττίκ μέχρι και σήμερα.

Πιάνο: Αλέξανδρος Μπαζάνης
Τσέλο: Καίτη Πάντζαρη
Τραγουδά ο Αναστάσης Δεληγιάννης
Απαγγέλει η Μπέττυ Παπαδημητρίου
Σκηνογραφική παρέμβαση: Γιάννης Μήλεσης
Στην εκδήλωση παίρνει μέρος και η θεατρική ομάδα του «Ερωτόκριτου»


Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...