Αυστρία: Μείωση της διαφοράς ανάμεσα στο Λαϊκό Κόμμα και στους Σοσιαλδημοκράτες ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Σε αντίθεση με άλλες δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, για τις πρόωρες αυστριακές βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, 15 Οκτωβρίου, που έφεραν τη διαφορά ανάμεσα στο πρώτο κόμμα, το συντηρητικό Λαϊκό του υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Κρίστιαν Κερν να φτάνει και τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, μια σημερινή δημοσκόπηση της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Kurier εμφανίζει το Λαϊκό Κόμμα να προηγείται με ποσοστό 33% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών με 27%.

Συγκλονιστική Agera RS κατατροπώνει την Bugatti Chiron στο 0-400-0

Του Λουκά Παπαλάμπρου
Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο ένας βασιλιάς. Η φοβερή και τρομερή Koenisgegg το είπε και το έκανε, διαλύοντας το ρεκόρ της υπερηχητικής Bugatti στη διαδικασία του 0-400-0 χλμ./ώρα. 
Ο θρόνος ανήκει και επίσημα στην Agera RS, ένα από τα πιο σπάνια και ισχυρά hypercars.

Συμφωνία για τετρακομματική κυβέρνηση στην Ολλανδία

Έπειτα από συζητήσεις 208 ημερών, οι τέσσερις ηγέτες των κομμάτων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού κεντροδεξιού προσανατολισμού στην Ολλανδία κατέληξαν σε συμφωνία, όπως ανακοίνωσαν.

«Έχει εξευρεθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε, «πολύ ικανοποιημένος», ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κατά την έξοδό του από μια τελευταία συνάντηση που είχαν στη Χάγη οι ηγέτες των κομμάτων αυτών, επτά μήνες μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Η βασανιστική αποκαθήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Το πολιτικό ρεπορτάζ περιορίστηκε το πρωί της Δευτέρας στα απολύτως αυτονόητα. Την αποπομπή (μετ’ επαίνων) του Βασίλη Κικίλια και βεβαίως την τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη στην θέση του εκπροσώπου του κόμματος.
 Η είδηση ωστόσο ήταν κρυμμένη στις σκιές του παρασκηνίου. Πρόκειται για την αντικατάσταση του Άδωνι Γεωργιάδη ως τομεάρχη Άμυνας από τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπο Βασίλη Κικίλια. 
 .

Βολιβία: Η εκδίκηση του Τσε Γκεβάρα Βίντεο ( Βίντεο )

Το ημερολόγιο που έγραφε ο Τσε στην Βολιβία σταματάει στις 8 Οκτωβρίου 1967, την ημέρα της σύλληψης του. Στις 9 Οκτωβρίου του 1967 ο λοχαγός Μάριο Τεράν διατάσσεται να εκτελέσει τον Τσε Γκεβάρα στο χωριό Ιγκέρα της Βολιβίας. Η στρατιωτική Βολιβιανή κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει τους σπόρους που ο διάσημος επαναστάτης είχε σπείρει στη χώρα.
Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Το χωριό του Τσε

Σήμερα, 9 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα, του «Τσε».
Οι Κουβανοί τιμούν την επέτειο με ομιλίες, εκθέσεις και συγκεντρώσεις, ενώ εκτός της Κούβας, εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται και στη Βολιβία, τόπο εκτέλεσης του. Ενώπιον ενός πλήθους 70.000 ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για την περίσταση στη Σάντα Κλάρα, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο στηλίτευσε την Κυριακή, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Τέλος ο Κικίλιας: Ο Μητσοτάκης βάζει τη Σπυράκη εκπρόσωπο Τύπου

Αλλαγές στη ΝΔ και μάλιστα εντός της ημέρας, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ότι τη θέση του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ θα αναλάβει η Μαρία Σπυράκη.
Ο Βασίλης Κικίλιας που θα αντικατασταθεί θα οριστεί κατά πάσα πιθανότητα τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ. Η Μαρία Σπυράκη θα παραμείνει ευρωβουλευτής του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το παρασκήνιο της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η έξοδος του Βασίλη Κικίλια από τον