«SPARTACUS - Σπάρτακος» -Το μπαλέτο-σήμα κατατεθέν των Μπολσόι στο Μέγαρο (vid)

Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.
Σε αυτή τη θεαματική παραγωγή που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από το Θέατρο Μπολσόι, τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει με απαράμιλλο δυναμισμό και εκφραστικότητα ο διεθνούς φήμης πρώτος χορευτής των Μπολσόι Μιχαήλ Λομπούχιν,

Πρόταση ΚΚΕ για επαναφορά των ΣΣΕ, 13ου και 14ου μισθού-σύνταξης και θέσπιση κατώτερου μισθού 751 ευρώ

Την επαναφορά των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων στην πριν από την κρίση κατάσταση, καθώς και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ζητά το ΚΚΕ με πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε σύσσωμη η ΚΟ του κόμματος.
Συγκεκριμένα, στην πρόταση νόμου περιλαμβάνονται η επαναφορά της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ,

Ιταλία: Οι μετανάστες συνεισφέρουν 5 δίσ. ευρώ πληρώνοντας έτσι τις συντάξεις 600.000 ιταλών

Οι νόμιμοι μετανάστες στην Ιταλία συνεισφέρουν καθαρά στην κοινωνική ασφάλιση της χώρας περίπου 5 δισεκ. ευρώ, με τα οποία καταβάλλονται οι συντάξεις 600.000 Ιταλών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica «Το 2014, οι εργαζόμενοι που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέβαλαν περίπου 8 δισεκ. ευρώ σε εισφορές» στην κοινωνική ασφάλιση, γράφει η ιταλική εφημερίδα, επικαλούμενη μια έκθεση που συντάχθηκε από τον δικαστή Ρομπέρτο Γκαροφόλι, επικεφαλής του γραφείου του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Εντυπωσιακή παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος
Η καθιερωμένη παρέλαση για την Εθνική Επέτειο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Μελβούρνη και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.
Περίπου 5000 Έλληνες όλων των ηλικιών συμμετείχαν μέσω των φορέων και συλλόγων που έδωσαν το παρόν, άλλα και φέτος ήταν οι χιλιάδες των μαθητών και νεολαίων που κέρδισαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Η Toyota στην Γενεύη 2016 Τα εκθέματα της εταιρείας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου

Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα εκθέματα της Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό έως και τις 13/3.
Τέσσερα από αυτά είναι τα Toyota C-HR, Hilux, Proace Verso και Kikai.

Φωσφορίζουν τα Juke στην Μελβούρνη Ένα ιδιαίτερο γκράφιτι στο συμμετείχαν και οι περαστικοί - Δείτε το βίντεο

Στην Μελβούρνη, δύο αναδυόμενοι καλλιτέχνες του γκράφιτι, επιμελήθηκαν την εμφάνιση σε δύο Nissan Juke, στο πλαίσιο των εορτασμών της Λευκής Νύχτας, στην πόλη της Αυστραλίας.
Τα δύο Juke που είχαν «ντυθεί» με την ειδική φωσφορίζουσα βαφή, αφέθηκαν στα ταλαντούχα χέρια των καλλιτεχνών, που τα μετέτρεψαν σε έναν ιδιότυπο καμβά, χρησιμοποιώντας μαύρο χρώμα και στυλό.

Οι κορυφαίες δημιουργίες της Alfa Romeo στην έκθεση της Γενεύης

Η πλήρης γκάμα της νέας Alfa Romeo Giulia παρουσιάζεται μαζί με τη νέα Alfa Romeo Giulietta και τη νέα Alfa Romeo MiTo στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γευνεύης.
Στο εντυπωσιακό περίπτερο που απηχεί την υψηλή ποιότητα και τη θρυλική απόδοση των αυτοκινήτων της Alfa Romeo, με το κλασικό κόκκινο LED φως, τους παραδοσιακούς γυάλινους τοίχους και το πάτωμα που είναι εμπνευσμένο από το σπορ χαρακτήρα και DNA της μάρκας, βρίσκονται και οι 4C Spider και 4C Coupe.

Ο άνδρας που έγινε φίλος με έναν πιγκουίνο

Τον έσωσε από βεβαίο θάνατο όταν ήταν μικρός - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο..Δεσμούς στοργής και αφοσίωσης μοιράζονται ένας άνδρας από τη Βραζιλία και ο πιγκουίνος τον οποίο έσωσε από βέβαιο θάνατο.
Ο 71χρονος Joao Pereira de Souza, από χωριό έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, εντόπισε τον μικρό πιγκουίνο να κείτεται στα βράχια το 2011,
Αβοήθητος λιμοκτονούσε και ήταν καλυμμένος με πετρέλαιο. Ο de Souza τον πήρε μαζί του, τον φρόντισε μέχρι να γίνει καλά και τον ονόμασε Dindim.

Μανωλάς: Είμαστε θυμωμένοι, μπορούσαμε να νικήσουμε

Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα έπρεπε να δείξει η Ρόμα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης όπως ανέφερε ο Κώστας Μανωλάς μετά την ήττα με 2-0 στο Μπερναμπέου στο πλαίσιο των «16» του Champions League με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να μένει εκτός συνέχειας σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου ματς. Η ιταλική ομάδα κλώτσησε πολλές ευκαιρίες στο ματς της Τρίτης και ο Έλληνας στόπερ, που βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 57ο λεπτό, στάθηκε σε αυτό το γεγονός.

Αεροσυνοδοί επιδίδονται σε πολεμικές τέχνες πάνω σε βουνό

Εντυπωσιακές και κάπως παράξενες φωτογραφίες από την Κίνα αποτυπώνουν τις τελευταίες τεχνικές εκπαίδευσης και προώθησης σχολών αεροσυνοδών- εν προκειμένω ομάδα αεροσυνοδών έκανε πολεμικές τέχνες πάνω σε ένα βουνό.
Ντυμένες με τις άψογες μπλε στολές τους -αλλά χωρίς τα τακούνια- οι νεαρές γυναίκες φαίνονται να ακολουθούν τις οδηγίες ταοϊστή kung fu master.

Πέθανε ο μουσικός παραγωγός των Beatles, George Martin

O θρυλικός παραγωγός των Beatles, το 5ο "Σκαθάρι" πέθανε σε ηλικία 90 ετών ..Πέθανε το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 90 ετών ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τους Beatles και την τεράστια επιτυχία τους, ο George Martin.
AdTech Ad

Ο George Martin ήταν παραγωγός των Beatles σχεδόν σε όλη την μουσική διαδρομή τους, ενώ είχε χαρακτηριστεί ως "το 5ο Σκαθάρι" καθώς είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τη δισκογραφία του ιστορικού συγκροτήματος.