Kυβέρνηση Μητσοτάκη: Έκπτωση άνω του 98% στα χρήματα που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες

 

Η «λίστα Πέτσα» φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει απροκάλυπτα να κάνει «δωράκια» στους καναλάρχες.


 Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τα ΜΜΕ μόνο σκανδαλώδες μπορεί να χαρακτηριστεί.


Αναλυτικά, προβλέπει έκπτωση άνω του 98% στα χρήματα που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, πλήρη απελευθέρωση των αποδοχών των επικεφαλής της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων καθώς και αυξημένα μισθολόγια για στελέχη της ΕΡΤ.

Ισπανία Βαρκελώνη: Και οι ντελιβεράδες έχουν δικαιώματα

Πριν από λίγες μέρες ένα δικαστήριο στη Βαρκελώνη αποφάσισε πως 748 ποδηλάτες που δουλεύουν για τη βρετανική εταιρεία διανομών Deliveroo θεωρούνταν λανθασμένα αυτοαπασχολούμενοι. Αυτή ήταν η 41η δικαστική νίκη των διανομέων έναντι των ψηφιακών πλατφορμών που τους απασχολούν καταχρηστικά ως αυτοαπασχολούμενους.


Η δίκη ήταν αποτέλεσμα έρευνας της επιθεώρησης εργασίας της Ισπανίας ύστερα από καταγγελία από συνδικάτα της Καταλονίας. Θεωρείται σημαντική καθώς το σύνολο των διανομέων που προσέφυγαν θα εγγραφούν στα μητρώα κοινωνικής ασφάλισης και η εταιρεία θα αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μπροστά στο τρίτο κύμα ο Μητσοτάκης έπαιζε τένις στο Ζάππειο

 

Σε αθλοπαιδιές επιδόθηκε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τετάρτης, παίζοντας τένις στο Ζάππειο τη στιγμή που το τρίτο κύμα αποτελεί γεγονός και η κοινωνία βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.


Δεν έγινε μάθημα η ανεμελιά της Πάρνηθας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Kontra και του ρ/σ Real FM, Φοίβο Κλαυδιανό, ο πρωθυπουργός έπαιζε τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, γνωστοποίησε το γεγονός στο κεντρικό δελτίο του Kontra, λέγοντας:

Ξεσηκωμός των ανθρώπων του αθλητισμού με συγκέντρωση στο Σύνταγμα

 

Η πιο μεγάλη μέρα για χιλιάδες αθλητές και σωματεία έφθασε, καθώς σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση τους στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιμονή της κυβέρνησης να κρατάει κλειστό τον αθλητισμό με εξαίρεση τις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες κάποιων σπορ.


Η σεζόν έχει διακοπεί από τον Νοέμβριο ενώ για τους περισσότερους δεν έχει ξεκινήσει καν! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες αθλητές και προπονητές, άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό,

Lockdown: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά - Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα

 

Να λάβουν αποφάσεις καλούνται σήμερα Παρασκευή οι ειδικοί ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορονοϊού που συνεχίζει την εξάπλωσή της στη χώρα καθώς τις προηγούμενες ημέρες τα ημερήσια κρούσματα έφτασαν και πάλι σε τετραψήφιο αριθμό.


Το βράδυ της Πέμπτης οι λοιμωξιολόγοι παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την εκτίμηση τους για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ενώ το μεσημέρι θα παραδώσουν την τελική εισήγηση τους η οποία όπως όλα δείχνουν θα περιέχει τη λήψη νέων μέτρων.

Χυδαία προσβολή του Κοινοβουλίου...

Οι κ. Κικίλιας, Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας, που εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με τη στάση τους προσέβαλαν τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και την κοινοβουλευτική διαδικασία.


Πήγαν, έβγαλε έκαστος ένα λογύδριο επιμελώς αόριστο και ασαφές, απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών (πολλές εκ των οποίων ήταν εύστοχες και καίριας σημασίας) και αποχώρησαν, δείχνοντας πόσο προσχηματικά αντιμετωπίζουν την υποχρέωσή τους να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για τις αποφάσεις και τις προτάσεις τους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Στον Σαββίδη ο έλεγχος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

 

Απόλυτος «κυρίαρχος» στο λιμάνι Θεσσαλονίκης θα είναι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, μετά τη συμφωνία για απόκτηση του 70% των μετοχών της Helanor Holdings Ltd. (εταιρία ιδιοκτησίας 100% της Deutsche Invest Equity Partners GmbH), που ανακοίνωσε η Belterra Investments Ltd, εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη.


Η εξέλιξη αυτή δείχνει την πρόθεση του επιχειρηματία να επενδύσει στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκεται η έδρα και άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών του «Μακεδονία Παλλάς» και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά η επένδυση στον Οργανισμό Λιμένος αποτελεί τεράστια κίνηση από πλευράς Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός μεγάλος επενδυτής στη βόρεια Ελλάδα!

Μεγάλη αναστάτωση στον τουρισμό από τις εξαγγελίες του υποτακτικού της TUI

 

Γελάει ο κόσμος με το σχέδιο Θεοχάρη!


Τα φίδια έχουν αρχίσει να ζώνουν όσους ασχολούνται με τον τουρισμό στη χώρα μας. Δεν τους έφτανε η «κατάρρευση» των αφίξεων και των εσόδων, δεν τους έφτανε που θα χάσουν πιθανότατα και το πρώτο τετράμηνο του 2021, ακούνε και τον Χάρη Θεοχάρη να λέει ότι έχει σχέδιο για το «άνοιγμα» του τουρισμού.

Γερμανοί, Γάλλοι και Ισπανοί υπουργοί υποστηρίζουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik

 

Η μόνη ελπίδα για να σωθεί το καλοκαίρι (έπειτα από το φιάσκο)


Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες στρέφουν το βλέμμα τους προς Ανατολάς μετά το μπάχαλο που προκάλεσε η Ευρώπη στα εμβολιαστικά προγράμματα των χωρών με τις ανεπαρκείς συμβάσεις που υπέγραψε. Μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που έδωσε το σύνθημα δηλώνοντας ανοιχτή στη χρήση του ρωσικού εμβολίου, χθες και ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να συνδράμει στην παραγωγή του Sputnik-V προτού αυτό λάβει την άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Γεννηματά: Όχι οριζόντια μέτρα για την έξαρση της πανδημίας

 

Ολοκληρωμένο σχέδιο τοπικών χειρουργικών, όπως είπε, παρεμβάσεων και οχι οριζόντια μέτρα για όλη τη χώρα, πρότεινε η Φώφη Γεννηματά για να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση της πανδημίας. Επέκρινε παράλληλα την κυβέρνηση πως πορεύεται με τη λογική του "βλέποντας και χάνοντας".

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε συγκεκριμένα:

Φρένο από Τσίπρα στις παραφωνίες

 

Σε τροχιά προσυνεδριακού διαλόγου μπαίνει σιγά σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πάντως έχει και χαρακτήρα προεκλογικής προετοιμασίας με δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί επισταμένως παράθυρο για πρόωρες κάλπες έως το προσεχές φθινόπωρο. Αν και οι εξελίξεις στο μέτωπο της προμήθειας εμβολίων δυσχεραίνουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ώς τις αρχές του καλοκαιριού, ώστε να ζυγίσει τις επιλογές της πιο άνετα στη συνέχεια (το ενδεχόμενο κάλπης δηλαδή), στην Κουμουνδούρου ο εκλογικός συναγερμός βρίσκεται και θα παραμείνει ψηλά. 

Τζιτζικώστας κατά Άδωνι για την εστίαση: Λίγη σοβαρότητα και λίγος σεβασμός δεν βλάπτουν

 

Οχι μόνο δεν κάλυψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για την δήλωση του σχετικά με τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών και το κάλεσμά του προς αυτούς “να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους”, αλλά τον “άδειασε” με ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.

«Αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν. Αδικούν την προσπάθεια της κυβέρνησης. Λίγη περισσότερη σοβαρότητα και λίγο περισσότερος σεβασμός σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα δεν θα έβλαπτε», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ισραήλ: Το εμβόλιο μείωσε κατά σχεδόν 50% τα κρούσματα κορωνοϊού στους άνω των 60 ετών

 

Ο εμβολιασμός των Ισραηλινών άνω των 60 ετών μείωσε το ποσοστό νόσησης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας από την Covid-19 κατά σχεδόν 50% και τον αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων στην ίδια ομάδα κατά 25% και πλέον τις τελευταίες 2 εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμών στις 19 Δεκεμβρίου κι έχει μέχρι στιγμής φθάσει το 35% του πληθυσμού του, των 9 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Έχει ορίσει τον Μάρτιο ως την ημερομηνία-στόχο για να

Απαγόρευση συναθροίσεων: «Ωμή παραβίαση του Συντάγματος»

 

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, εν μέσω πανδημίας αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στις συναθροίσεις μέσω του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων. Τόσους και τέτοιους περιορισμούς, ώστε πολλοί να μιλούν πλέον ανοιχτά για απαγόρευση, και μάλιστα καθολική.

Γι’ αυτήν την απαγόρευση μιλάει στο «Ποντίκι» η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Universite Paris - Saclay και συγγραφέας Αναστασία Τσουκαλά, η οποία είχε διατελέσει σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη (2010 - 2012).

Η πρώτη πτήση των Rafale στο ελληνικό FIR (Video)

 

Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία πήραν μέρος σε άσκηση στην οποία μετείχαν και ελληνικά Mirage και F-16 .

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε εικόνες από την εντυπωσιακή άσκηση:

Το SpaceX Starship SN9 ανεβαίνει σε δοκιμαστική πτήση,μετά απο 10 λεπτά καταστρέφετε κατά την προσγείωση.

 

Το SpaceX Starship SN9 ανεβαίνει σε δοκιμαστική πτήση,μετά απο 10 λεπτά καταστρέφετε κατά την  προσγείωση.

Η πτήση των 10 χιλιομέτρων του πυραύλου πήγε ομαλά μέχρι την προσγείωση.