Ο Brian Eno έρχεται στην Ελλάδα με το «Πλοίο» του

Ακουστική εγκατάσταση και ομιλία του καλλιτέχνη στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.
Με πολλή μουσική, ήχο και φως, ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ηλεκτρονικής μουσικής και πατέρας της ambient, Brian Eno, έρχεται στην Ελλάδα με το «Πλοίο» του, για να μας βυθίσει στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης.
Ο Brian Eno, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, θα παρουσιάσει την εγκατάστασή του, με τίτλο «The ship»,

ΚΠΙΣΝ: Τον Φεβρουάριο του 2017 αναμένεται η παράδοση στο Ελληνικό Δημόσιο


Τον Φεβρουάριο του 2017 αναμένεται η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής 66ης συνεδρίασης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού.
Στην παρούσα φάση η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου προχωρά σε αποκατάσταση κατασκευαστικών ζητημάτων που εκκρεμούν.

Δείτε την σύζυγο του Γιάννη Πλούταρχου σε ζεϊμπέκικο [Εικόνες]


Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζουν να πολυ φωτογραφίζονται μαζί, αλλά αυτή το φορά δεν πρόκειται για μια τυπική κοινή εμφάνιση. Η σύζυγος του διάσημου τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου σηκώθηκε και χόρεψε ζεμπέκικο σ ένα από τα τραγούδια του.

Η Μαρία Κακοσαίου, σύζυγος του Γιάννη Πλούταρχου (Γιάννης Κακοσαίος το πραγματικό του όνομα), έκανε μια νυχτερινή έξοδο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής με την Πέγκυ Ζήνα και έριξε το ζεϊμπέκικό της.

Emily Palos, το σέξι κορίτσι του Instagram Πόζες που στοιχειώνουν το μυαλό των αντρών

Ξανθιά, πλούσιο ντεκολτέ, καλοσχηματισμένα οπίσθια.
Η Emily Palos δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να γίνει το νέο αστέρι του Instagram και να «κατασκηνώσει» στο μυαλό των αντρών.

Λόγω προσόντων εργάζεται ως μοντέλο
αλλά κυρίως ποζάρει για χάρη των social media κάνοντας τον αντρικό πληθυσμό να περιμένει πώς και πώς τις νέες σέξι και πάντα αποκαλυπτικές πόζες της.

Νύφη ανακάλυψε ότι παντρεύτηκε τον παππού της...

Ο γάμος αποτελεί την επισημοποίηση της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων και το έναυσμα για μια κοινή πορεία στη ζωή. Υποτίθεται, δε, ότι σε οδηγεί στην ευτυχία και την ολοκλήρωση. Συνήθως, διότι υπάρχουν και εξαιρέσεις...

To γιοτ που κοστίζει 100 εκατ. και αλλάζει τον τρόπο του θαλάσσιου ταξιδιού (φωτό)

Ονομάζεται Seataci και αποτελεί ένα φουτουριστικό οικολογικό yacht που εμπνεύστηκε ο Καναδός σχεδιαστής Charles Bombardier από το Μόντρεαλ. Το πολυτελές yacht θα αποτελεί μια οικολογική εναλλακτική στο θαλάσσιο ταξίδι καθώς θα έχει τη δυνατότητα μεταξύ άλλων

Εντυπωσιακό πλωτό παλάτι σε σχήμα σαλαχιού... έρχεται στο Αιγαίο (φωτό)

Ενα αριστούργημα που ακούει στο όνομα «Σαλάχι» θα κολυμπά σε ελληνικά νερά και συγκεκριμένα στο Αιγαίο, μέχρι τα τέλη του 2017. 
 Η εταιρεία κρατά ιδιωτικές τις πληροφορίες που αφορούν το ποιός και το που, αλλά μας αφήνει να ονειρευόμαστε αυτό το παραμυθένιο αρχιτεκτόνημα

Στον Γιοσινόρι Οσούμι το βραβείο Νομπέλ Ιατρικής (pics)

Η ανακάλυψη μηχανισμών που αλλοιώνουν και ανακυκλώνουν κυτταρικά συστατικά, χάρισε τον Ιάπωνα Γιοσινόρι Οσούμι το Νομπέλ Ιατρικής 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική επιτροπή των βραβείων.
Όπως σημειώνεται από την επιτροπή, οι έρευνες του Οσούμι για την αυτοφαγία έχουν κρίσιμη σημασία για να γίνει κατανοητή η ανανέωση των κυττάρων και η απάντηση του σώματος στην πείνα και τις λοιμώξεις.

Ανοίγει ο δρόμος για οριστική θεραπεία του AIDS

Μία νέα θεραπεία, με θεαματικά αποτελέσματα σε έναν Βρετανό ασθενή, «γέννησε» ελπίδες ότι ανοίγει ο δρόμος για οριστική θεραπεία του AIDS.
Ο ασθενής, ένας 44χρονος Βρετανός, ελπίζει ότι θα θεραπευτεί τελείως από το AIDS λόγω μίας νέας θεραπείας. Είναι ο πρώτος από 50 ασθενείς που ολοκλήρωσαν την κλινική δοκιμή μιας νέας φιλόδοξης θεραπείας, η οποία αποτελεί συνεργασία των πέντε κορυφαίων βρετανικών πανεπιστημίων

Το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου που βρίσκεται στην Ελλάδα Άγρια ομορφιά στα βουνά της Ηπείρου

Είναι ένα από τα πιο ξακουστά φαράγγια στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και είναι το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως σε αναλογία με το πλάτος του, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες.
Ο λόγος, βέβαια, για το φαράγγι του Βίκου. Επιβλητική ομορφιά που καθηλώνει σε μια τοποθεσία μαγευτική που κόβει την ανάσα. Με μήκος 20 χιλιόμετρα, βάθος 900 μέτρα (σε κάποια σημεία ξεπερνά τα 1.000) και άνοιγμα περίπου στα 1.000 μέτρα, είναι αναμφίβολα ένα εντυπωσιακό μνημείο της φύσης.

Αποθέωση αλά… Τότι στον Μανωλά από τους οπαδούς της Ρόμα (video)

Τεράστια αποθέωση γνώρισε την Κυριακή το βράδυ, στο Ολίμπικο, ο Κώστας Μανωλάς από τους οπαδούς της Ρόμα. Αμέσως μετά το γκολ του επί της Ίντερ και με την παρότρυνση του εκφωνητή του γηπέδου, όλο το «Ολίμπικο» άρχισε να φωνάζει ξανά και ξανά το όνομα του Έλληνα στόπερ.

Στο «μάτι του τυφώνα της δεκαετίας» η Καραϊβική

Αϊτή, Τζαμάικα αλλά και ανατολική Κούβα, «μαστιγώνονται» από βροχή και θευλλώδεις ανέμους εως και 245 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς ο Μάθιου, ο ισχυρότερος τυφώνας από το 2007 στον Ατλαντικό, απειλεί την Καραϊβική.
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αϊτής Francois Anick, καλώντας τους κατοίκους να μετακινηθούν σε 1.300 καταφύγια που έχουν ανοίξει, με χωρητικότητα 340.000 ανθρώπους.

Συνάντηση Ομπάμα-Ντι Κάπριο για το κλίμα του πλανήτη

Με αφορμή το νέο του ντοκιμαντέρ, που πραγματεύεται το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο Αμερικάνος ηθοποιός και παραγωγός, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, θα συναντηθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και την επιστήμονα Κάθριν Χέϊχο, προκειμένου να λάβει μέρος σε μια επίσημη συζήτηση για το κλίμα στον πλανήτη.

H Ελλάδα κυρώνει τη Συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την κύρωση της Συμφωνίας των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την εισαγωγή της στην ολομέλεια της Βουλής, την 5η Οκτωβρίου, έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που διεξήχθη  στις Βρυξέλλες.
Σκοπός του Συμβουλίου ήταν η προετοιμασία των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της 22ης Συνόδου των Μερών που θα λάβει χώρα

Εννέα κρουαζιερόπλοια τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά εννέα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον προσεχή μήνα και όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΘ ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις.

Επίσκεψη του κεντρικού τραπεζίτη του Ιράν στην Ελλάδα

Διήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας Ιρανικών πιστωτικών ιδρυμάτων με επικεφαλής τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, κ. Valiollah Seif, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της Προέδρου, κ. Λούκας Κατσέλη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Κερδίζει έδαφος στην Ιαπωνία το ελληνικό κρασί

Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου το κρασί μας  εδώ δυο και χρόνια  σημειώνει ανερχόμενη πορεία στην αγορά,  αφού οι Ιάπωνες  δείχνουν να το προτιμούν  όλο και περισσότερο.
Σημαντική αύξηση κατά 87% ως προς την αξία σε ευρώ σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, έναντι του αντιστοίχου διαστήματος 2015, ενώ η μεταβολή του 2015 έναντι του 2014 είχε ανέλθει σε 69%.

Οι Ούγγροι γύρισαν την πλάτη στον Όρμπαν - Άκυρο το ξενοφοβικό δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν υπέστη πλήγμα χθες Κυριακή καθώς το δημοψήφισμα το οποίο οργάνωσε για να καταψηφιστεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή των προσφύγων, παρά την επικράτηση του «όχι» με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι έγκυρο, ελλείψει επαρκούς συμμετοχής.
Όσοι ψήφισαν απέρριψαν μαζικά (98,32%) την ανακατανομή και τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ βάσει ποσοστώσεων,

Κολομβία: Απέρριψαν οι πολίτες τη συμφωνία ειρήνης με τους αντάρτες

Όχι» στη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψαν η κυβέρνηση και η οργάνωση FARC είπαν οι πολίτες της Κολομβίας, απορρίπτοντάς -με μικρή πλειοψηφία-στο δημοψήφισμα της Κυριακής την προσπάθεια για τον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης, που διαρκεί 52 χρόνια.

Με το 99,98% των ψήφων καταμετρημένο, το «όχι» επικρατεί (50,21%) του «ναι» (49,78%). Η συμμετοχή στην ψηφοφορία δεν ξεπέρασε το 37,43%.