"Τη Κυριακή έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα κρίσιμο δημοψήφισμα...Α. Τσίπρας: Ο πόθος του λαού για ζωή δεν θα γίνει παρένθεση (Video)

"Ο πόθος του λαού μας για ζωή, για το δίκιο και την αξιοπρέπειά
του, δε μπορεί να γίνει παρένθεση. Και δε θα γίνει παρένθεση", τόνισε ο Α. Τσίπρας από την εξέδρα της πραγματικά μεγαλειώδους συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύνταγμα.
"Τη Κυριακή έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα κρίσιμο δημοψήφισμα. Το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη,  να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια", πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας έτσι τις εκλογές της Κυριακής.

Εκλογές 2015 –Π. Καμμένος: «To χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο, είναι απεχθές και επονείδιστο και θα διαγραφεί»


Προτάσσοντας την φράση του Φρειδερίκου Νίτσε «ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», άνοιξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος την προεκλογική του ομιλία, το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε εδώ μετά από ολόκληρο πόλεμο, δεν κατάφεραν να μας γονατίσουν».

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής προεγγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Παρατείνεται για μια εβδομάδα η προθεσμία ηλεκτρονικής προεγγραφής των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Η προθεσμία έληγε κανονικά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Φωτοβολταϊκό «δέντρο» στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Ένα φωτοβολταϊκό «δέντρο» στην κεντρική πλατεία της πόλης, τοποθέτησε ο δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογική καινοτομία, υπέρ ατόμων με αναπηρία, αλλά και με λύσεις για τους πολίτες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μια κατασκευή, δηλαδή, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, που προσομοιάζει με δέντρο και στα «κλαδιά» του φέρει ως καρπούς, φωτοβολταϊκά πάνελ!

Ξανά στο στούντιο, για ηχογράφηση, οι Rolling Stones


Το νέο τους άλμπουμ, 25ο κατά σειρά, πρόκειται να ηχογραφήσουν την επόμενη χρονιά οι Rolling Stones, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κιθαρίστα, Κιθ Ρίτσαρντς. Πρόκειται για το «πρώτο» τους άλμπουμ, μετά από δέκα χρόνια δισκογραφικής απουσίας. Τη σχετική πληροφορία έδωσε ο Ρίτσαρντς κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο πλαίσιο της προώθησης της και νούριας προσωπικής του δουλειάς, με τίτλο «Crosseyed Heart».

Στον τελικό του Ευρωμπάσκετ η Ισπανία

Η Ισπανία πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ καθώς νίκησε μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό στη Λιλ την Γαλλία με 80-75 στη παράταση (66-66 κ.α.)
Οι «φούριας ρόχας» θα αναμετρηθούν την Κυριακή (20/9, 20:00) με το νικητή του ζευγαριού Σερβία-Λιθουανία, ενώ οι «τρικολόρ» θα παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο, απέναντι στον ηττημένο του ίδιου ζευγαριού.

Έμεινε στο 1-1 ο Αστέρας Τρίπολης με την Σπάρτα Πράγας

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Τρίπολη μεταξύ του Αστέρα και της Σπάρτα Πράγας (1-1) για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μάσα, ενώ οι Τσέχοι ισοφάρισαν στο 56’ με τον Λαφάτα. Οι δύο ομάδες που προσέφεραν πλούσιο θέαμα είχαν κι από ένα δοκάρι, ενώ ακυρώθηκαν δύο γκολ της Σπάρτα.

Ισόπαλος ο ΠΑΟΚ στο Μπακού με την Καμπάλα (0-0)

Χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στο Μπακού με την Καμπάλα για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.  Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, που απέκλεισε με δύο ισοπαλίες τον Παναθηναϊκό, παρέμεινε αήττητη και εναντίον του «Δικέφαλου του Βορρά» στην παρθενική της συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.