Έμεινε στο 1-1 ο Αστέρας Τρίπολης με την Σπάρτα Πράγας

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Τρίπολη μεταξύ του Αστέρα και της Σπάρτα Πράγας (1-1) για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μάσα, ενώ οι Τσέχοι ισοφάρισαν στο 56’ με τον Λαφάτα. Οι δύο ομάδες που προσέφεραν πλούσιο θέαμα είχαν κι από ένα δοκάρι, ενώ ακυρώθηκαν δύο γκολ της Σπάρτα.

Με… γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς ο Αστέρας Τρίπολης καθώς μόλις στο 2’ ο Μάσα με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 12’ να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Γιάννου που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπίτσικ. Στο 24’ ήταν η σειρά της Σπάρτα να απειλήσει με κεφαλιά του Φρίντεκ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω. Στο 44’ ακυρώθηκε τέρμα του Λαφίτα ως οφσάιντ, ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πάλι ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Στο 48’  το πλασέ το Μάσα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό (49’) η λόμπα του Φούντα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 56’ η Σπάρτα στη πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος βρήκε δίχτυα με τον Λαφίτα που έφερε το ματς στα ίσια 1-1. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και στο στις καθυστερήσεις οι Τσέχοι βρήκαν δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο διαιτητή Στραχόνια, έδωσε φάουλ του Κρέιτσι πάνω στον Κοζίτσκι.
Κίτρινες: Εντερσον, Μάσα, Ιγκλέσιας / Γίρατσεκ, Κόστα
Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λουί, Γκοϊάν, Αλόκο, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Έντερσον (77’ Χαμντανί), Φούντας (64’ λ.τ. Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόλιο (71’ Φερνάντες), Γιάννου
Σπάρτα Πράγας (Ζντένεκ Σκάζνι): Mπίτσικ, Χιμπς, Κόστα, Χόλεκ, Φρίντεκ, Γίρατσεκ (83’ Μάρατσεκ), Χουζμπάουερ (64’ Φατάι), Ματεγιόφσκι, Κρέιτσι, Ντότσκαλ, Λάφατα

ΑΠΟΕΛ-Σάλκε 0-3
Ανώτερη η Σάλκε πέρασε εύκολα από το ΓΣΠ κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ με 3-0 για τον 11ο όμιλο όπου μετέχει ο Αστέρας Τρίπολης. Δύο γκολ πέτυχε ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ (35’,71’) και ένα ο Μάτιπ (28’). Στο 77΄ αποβλήθηκε ο Ντε Βινσέντι που χάνει το επόμενο ματς, εναντίον της Σπάρτα Πράγας.
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αντωνιάδης (23΄ Αρτυματάς), Μοράις, Βινίσιους (62΄ Στίλιτς), Μακρίδης, Βάντερ, Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (56΄ Σωτηρίου)
Σάλκε (Αντρέ Μπραϊτενράιτερ): Φέρμαν, Καϊσάρα, Αόγκο, Ματίπ, Γκάις (61΄ Χέγκερ), Μέγιερ, Γκορέτσκα, Σανέ (80΄ Σαμ), Νόισταντερ, Ντι Σάντο, Χούντελααρ (75΄ Χόιμπιεργκ)

Βαθμολογία        Ν Ι Η   Τερμ.  Β.
Σάλκε             1 0 0    3-0   3
Αστέρας Τρίπολης 0 1 0    1-1   1
Σπάρτα Πράγας     0 1 0    1-1   1
ΑΠΟΕΛ             0 0 1    0-3   0
2η αγωνιστική – Πέμπτη 1 Οκτωβρίου
Σπάρτα Πράγας-ΑΠΟΕΛ
Σάλκε-Αστέρας Τρίπολης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...