Ψηφίζουμε για το Περιβάλλον που μας αξίζει! ( foto-video )

Η ομάδα ”Σκύρος 2018″ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου που αποτελεί αγγελιοφόρο περιβαλλοντικής προστασίας, προτρέποντας και άλλους να ευαισθητοποιηθούν για τα θέματα περιβάλλοντος και σεβασμού προς την ζωή, συμμετέχει στο διαγωνισμό βίντεο I LIVE GREENτου European Environment Agency, και χρειάζεται  την ψήφο όλων μας για να διεκδικήσει το βραβείο κοινού!


«Νύχτα της Βραδύτητας» στην Αθήνα και την Ελευσίνα στις 18 και 19 Μαϊου

Η μεγάλη ετήσια συνάντηση αφιερωμένη στην ανταλλαγή ιδεών, το διάλογο και τη σύγχρονη σκέψη επιστρέφει: 
18 Μαΐου 2018 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα, από τις 18:00
19 Μαΐου 2018 στην Ελευσίνα, είσοδος του πάρκου του λόφου του Αγίου Νικολάου, Ελευσίνα, από τις 19:00
Είσοδος ελεύθερη - Ταυτόχρονη μετάφραση
Για την πέμπτη κατά σειρά έκδοση της Νύχτας ιδεών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης προσκαλούν, στις 18 και 19 Μαΐου 2018, διανοούμενους, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες τοπίου, ερευνητές, δημοσιογράφους, ποιητές, φοιτητές, προκειμένου να συζητήσουν για την βραδύτητα, με γέφυρα τη μουσική ως τέχνη του χρόνου.

Τo 3ο Microsoft Summit, το μεγαλύτερο event τεχνολογίας έρχεται στις 22 Μαΐου, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον

Λίγες μέρες πριν το κορυφαίο τεχνολογικό γεγονός της χώρας, το 3ο Microsoft Summit που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στην Άιθουσα «Σταύρος Νιάρχος», της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοικητική ομάδα της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας παρουσίασε, στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους στόχους και τη δομή του συνεδρίου και μίλησε για το παγκόσμιο όραμα της εταιρείας, ανοίγοντας την συζήτηση σχετικά με το μέλλον και την ψηφιακή εποχή.

ΝΔ: Φαιδρές δικαιολογίες από την κυβέρνηση σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, εξαπέλυσε το γραφείο τύπου της ΝΔ μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση καταφεύγει πλέον σε φαιδρές δικαιολογίες για να μην πάρει θέση στη σαφή πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους.

Σε θετικό κλίμα ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Ελλάδας-Αλβανίας για την ΑΟΖ

Σε θετικό κλίμα και με εποικοδομητικό τρόπο ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN απαντά στις δηλώσεις Γαζή για το πρόγραμμα

Θέμα οικονομικής βιωσιμότητάς του τίθεται, σε περίπτωση που δημιουργηθεί κέντρο πρωτονικής αντικαρκινικής θεραπείας στην Ελλάδα, με τεχνογνωσία του CERN, ανεφέρει ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ερευνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN Κώστας Φουντάς σε γραπτές δηλώσεις του.
Απαντώντας στα δημοσιεύματα που βασίσθηκαν σε δηλώσεις του καθηγητή Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ Ευάγγελου Γαζή, ο κ. Φουντάς σημειώνει: «είναι αφάνταστα καταστρεπτικό για την Ελλάδα, όταν η ερευνητική πολιτική της χώρας αποφασίζεται στα κανάλια και γίνεται αντικείμενο

Επικηρυγμένος από τον Ερντογάν. Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας μιλά αποκλειστικά στη HuffPost Greece

«Θα τον καταδιώκουμε όπου πηγαίνει» είχε δηλώσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τον ηγέτη των Κούρδων της Συρίας τον κ. Salih Muslim (Σαλέχ Μουσλίμ) τον οποίο η Άγκυρα έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους και τον έχει επικηρύξει με ένα εκατομμύριο δολάρια. Η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ έγινε λίγα εικοσιτετράωρα από την απελευθέρωση του κ. Μουσλίμ από τις αρχές της Τσεχίας που τον είχαν συλλάβει στις 25 Φεβρουαρίου του 2018 έπειτα από το αίτημα έκδοσης που έχει ζητήσει η Τουρκία από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, την Τετάρτη λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία της ΓΣΕΕ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη, 30 Μαϊου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων,

Ο περίεργος τρόπος που ο Πούτιν εγκαινίασε την γέφυρα που ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία (foto-vds)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, οδηγώντας ένα φορτηγό μάρκας Kamaz, διέσχισε σήμερα την γέφυρα της Κριμαίας, η οποία ενώνει την Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας και χαρακτηρίζεται ως η γέφυρα της χιλιετίας στην ιστορία της Ρωσίας.
Το φορτηγό, με οδηγό τον Πρόεδρο Πούτιν τον οποίο συνόδευε ο επικεφαλής του έργου κατασκευής της γέφυρας Αλεξάντρ Οστρόφσκι, τέθηκε επικεφαλής της πομπής αυτοκινήτων και μηχανημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της γέφυρας Η αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από 36 οχήματα, ξεκίνησε από την πλευρά της Ρωσίας, διανύοντας 19 χιλιόμετρα της γέφυρας,