Βρετανία: Σάλος με βουλευτή για την «τολμηρή» εμφάνιση της στο Κοινοβούλιο

Μια βουλευτής στη Μεγάλη Βρετανία δέχεται έντονες επικρίσεις από διάφορα διαδικτυακά τρολ για πρόσφατη εμφάνισή της στο Κοινοβούλιο.
Η Τρέισι Μπράμπιν, βουλευτής της των Εργατικών και σκιώδης υπουργός πολιτισμού αποδοκιμάστηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων την Δευτέρα φορούσε μια μπλούζα, που άφηνε τον ένα ώμο της ακάλυπτο.




Απεργία στις 18 Φεβρουαρίου: Ακινητοποιούνται μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία

«Χειρόφρενο» τραβούν την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και μετρό, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.
Αυτό σημαίνει ότι την Τρίτη η Αθήνα θα παραλύσει, καθώς όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι ακινητοποιημένα.

«Η κυβέρνηση, ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου.

Ο Έλληνας κοσμηματοποιός που κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη και τίμησαν οι σταρ στα Όσκαρ

Στην πρόσφατη απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ, διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ, όπως η Κρίστεν Γουίγκ, έλαμψαν φορώντας τα ξεχωριστά κοσμήματά του, ενώ έναν μήνα πριν ο ίδιος είχε κατακτήσει το δικό του «Όσκαρ», το κορυφαίο βραβείο κοσμημάτων στον κόσμο, GEM Award in Jewelry Design.
Ο λόγος για τον Νίκο Κούλη, ο οποίος ακολούθησε το «πολύτιμο» πάθος του και με εφόδιο την πρωτοποριακή́ του σχεδιαστική προσέγγιση στο κόσμημα, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

«Ξηλώθηκε» η υπ. Εργασίας της Βόρειας Μακεδονίας για την επίμαχη πινακίδα

Η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, με 62 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, αποφάσισε την αποπομπή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασέλα Μιζράχι, μετά την ενέργεια της τελευταίας να επανατοποθετήσει στο υπουργείο πινακίδα στην οποία αναγράφεται η προηγούμενη ονομασία της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»). Υπέρ της πρότασης για την αποπομπή της Μιζράχι ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και οι βουλευτές των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του

Εκπομπή στις ΗΠΑ αναζητά σπίτι για παντρεμένο ζευγάρι με… δύο γυναίκες και έναν άνδρα

Μια πολύ δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ, που βοηθά οικογένειες να βρουν το σπίτι των ονείρων τους, προκάλεσε αίσθηση αναζητώντας ένα «νοικοκυριό για τρεις». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ το επεισόδιο της σειράς «House Hunters», που μεταδόθηκε αυτή την εβδομάδα από το κανάλι HGTV, παρακολουθεί την αναζήτηση στο Κολοράντο (στις δυτικές ΗΠΑ) ενός παντρεμένου ζευγαριού, της Λόρι και του Μπράιαν,

Αυτοκτόνησε γνωστή βρετανίδα παρουσιάστρια ριάλιτι Είχε κατηγορηθεί για επίθεση στον σύντροφό της


Νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο βρέθηκε η γνωστή παρουσιάστρια Καρολίν Φλακ. Η 40χρονη παρουσιάστρια είχε παραιτηθεί από την εργασία της στο δημοφιλές ριάλιτι «The Love Island» μετά την κατηγορία για επίθεση στον σύντροφό της Λιούις Μπάρτον με την δίκη να έχει οριστεί για τις 4 Μαρτίου. Η οικογένειά της, επιβεβαιώνοντας την είδηση, ανέφερε σε δήλωσή της:

Το ψέμα και η «αποκάλυψη» για το «ανίκητο» F-22 και την περιβόητη αερομαχία με το Rafale (Photo | Video)

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-22  που διαθέτει αποκλειστικά η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και απαγορεύεται «δια ροπάλου» το όποιο ενδεχόμενο εξαγωγής του, θεωρείται από αρκετούς ως το πιο ισχυρό και «ανίκητο» μαχητικό που επιχειρεί αυτή την στιγμή στον κόσμο.
Ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια, συνέβη κάτι το οποίο οι Αμερικανοί θέλησαν να αποκρύψουν, διότι θα χάλαγε το «αφήγημα» του ανίκητου F-22, αφού βίντεο που δημοσιεύτηκε, έδειχνε ένα γαλλικό μαχητικό Rafale να «καταρρίπτει» το αμερικανικό αεροσκάφος σε «εικονική αερομαχία».

Πωλείται το «διαμάντι» της Μυκόνου 23 εκατομμύρια ευρώ

Είναι το χαρακτηριστικότερο «διαμάντι» της Μυκόνου, ένα από τα πιο όμορφα και πολυτελή χτίσματα που υπάρχει στο «νησί των ανέμων». Κάθε επισκέπτης στον πιο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας θέλει τουλάχιστον να περάσει απ’ έξω, απλά για να το δει με τα μάτια του.
Ο λόγος για την περίφημη «Vila Alegria» των 7 στρεμμάτων, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει τρεις βίλες και εν δυνάμει μπορούν να ζήσουν σε αυτή ακόμα και 30 άτομα. Η πολυτελέστατη αυτή κατοικία λοιπόν, ιδιοκτησίας μεγάλου και πασίγνωστου Έλληνα εφοπλιστή, βρίσκεται υπό πώληση!

Βρετανία: Νεκροί και καταστροφές από την τρομερή καταιγίδα «Ντένις» (Video)

Η δεύτερη καταιγίδα σε διάστημα μίας εβδομάδας πλήττει σήμερα τη Βρετανία, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν συναγερμούς για πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν και προβλήματα καταγράφηκαν ήδη στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι από την καταιγίδα Ντένις σαρώνουν τη Βρετανία σχεδόν μία εβδομάδα αφότου η καταιγίδα Κιάρα διατάραξε τις συγκοινωνίες, πλημμύρισε σπίτια και άφησε χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυθαίρετα: «Ξεσκονίζονται» 67.000 ακίνητα -Από 4.500 «ράμπο» της Πολεοδομίας

Βαριά πρόστιμα έρχονται για παραβάτες του νόμου αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», ξεκινά μπαράζ ελέγχων από «ράμπο» της Πολεοδομίας σε 67.000 ακίνητα με τους παραβάτες να απειλούνται με βαριά πρόστιμα.
Οι κυρώσεις για ψευδείς δηλώσεις θα είναι σκληρές ενώ, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, έρχονται ακόμη και κατεδαφίσεις.
Στο «στόχαστρο» θα μπουν και μηχανικοί για τους φακέλους που έχουν υπογράψει. Το ποινολόγιο θα είναι τριών ταχυτήτων, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ ενεργοποιείται και η πλατφόρμα για τις καταγγελίες.

«Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»! - Η «επέτειος» της ντροπής (Photo)

Στις 15 Φλεβάρη 1999, πριν ακριβώς από 21 χρόνια, ο Οτσαλάν έπεφτε στα χέρια των Τούρκων, με εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ.Σημίτη.
Την επόμενη μέρα, κι ενώ ο ελληνικός λαός είχε σαστίσει μαθαίνοντας τι είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, τέθηκε στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο μια ερώτηση που ουδέποτε είχε τεθεί μέχρι τότε σε εκπρόσωπο κυβέρνησης: «Ποιος είναι ο ορισμός που δίνει η κυβέρνησή σας στις έννοιες “φιλότιμο” και “αξιοπρέπεια”;»,ήταν η ερώτηση…

«Όχι» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ευρωπαϊκό συνέδριο LGBT αστυνομικών

Το συνέδριο στηρίζεται από τις ηγεσίες των αστυνομικών αρχών κρατών της Ευρώπης..
 Τη βαθύτατη απογοήτευσή της εξέφρασε χθες η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για την άρνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο αίτημά της να παράσχει την αιγίδα του στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 25 και 26 Ιουνίου.
Η απάντηση του υπουργείου ήταν, όπως σημειώνει η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: «Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι το αίτημά σας δεν δύναται να ικανοποιηθεί».

Ο προφήτης της νέας Αριστεράς σε Γηραιά και αμερικανική Ήπειρο

Στην Ευρώπη και την Κεντρική και Νότιο Αμερική οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις και πολίτες παρακολουθούν με νευρικότητα και ελπίδα τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών και την πορεία του Μπέρνι Σάντερς. Η νευρικότητα και η ανυπομονησία για την πορεία του Σάντερς δεν οφείλεται μόνο στις προγραμματικές δηλώσεις του για δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, την αύξηση του κατώτατου ωρομίσθιου στα 15 δολάρια την ώρα, τη διεύρυνση των κοινωνικών παροχών, την υιοθέτηση ενός Green New Deal και ενός πραγματικά δημόσιου συστήματος Υγείας ή τη φιλειρηνική πολιτική που υπόσχεται ότι θα ακολουθήσει ο σοσιαλιστής υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Ο «εξτρεμιστής» που λέει τα αυτονόητα

Του Μαρκ Γουάισμπροτ
Την ώρα που ο Μπέρνι Σάντερς συνεχίζει να διευρύνει το προβάδισμά του στις προκριματικές των Δημοκρατικών προκαλώντας ανησυχία στους εκπροσώπους του αμερικανικού δικομματισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν κάποιο είδος εξτρεμιστή. Κάποιος που θα μπορούσε να χάσει από τον Τραμπ ακριβώς εξαιτίας αυτού του «ριζοσπαστισμού». Μια πιο προσεκτική ματιά στα γεγονότα αρκεί όμως για να διαπιστώσει κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.