Θεσσαλονίκη: Μεταχειρισμένο λεωφορείο από τη Λειψία έπιασε φωτιά – Τι λένε ΟΑΣΘ και Δήμος

 

Σε ανακοινώσεις προχώρησαν οι δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΑΣΘ, ύστερα από την καταγγελία της ΔΑΣ ΟΑΣΘ ότι λεωφορείο που αγοράστηκε από τη Λειψία έπιασε φωτιά, ενώ αυτό βρισκόταν στον τερματικό σταθμό του Χορτιάτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία βάσει της οποίας παραχωρήθηκαν τα 50 οχήματα από τη Λειψία στον οργανισμό προβλέπει αυτά να χρησιμοποιούνται μόνον εντός των ορίων του δήμου και μόνον για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου.

Μαύρα Χριστούγεννα για το λιανεμπόριο

 

Τα βασικά αιτήματα που είχε θέσει το λιανεμπόριο μετά την εμπειρίας της δίμηνης καραντίνας δεν ικανοποιήθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να κινούνται σε ένα ακόμη πιο αβέβαιο περιβάλλον.
Πέννυ Κούτρα
08 Νοεμβρίου 2020 07:08
Με ένα, μελλοντικής εξαργύρωσης, «αντίδωρο» από την κυβέρνηση –αυτό της απελευθέρωσης λειτουργίας και τις Κυριακές - ξεκινά το

Το Oruc Reis είναι “πάντα εδώ”! Ανοιχτά Ρόδου-Καρπάθου

 

Ο κορονοϊός προφανώς και είναι το θέμα που πρέπει να απασχολεί και την κυβέρνηση και την ελληνική κοινή γνώμη. Αλλά αυτό ούτε “σβήνει”, ούτε “παγώνει” τα υπόλοιπα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα. Ένα απ΄αυτά φαίνεται στο χάρτη του marinetraffic. Το Oruc Reis περιφέρεται ανενόχλητο ανοιχτά της Ρόδου και τη Καρπάθου.

Το ΄χουν συνηθίσει στην κυβέρνηση; Πιστεύουν ότι η ελληνική κοινή γνώμη το ξέχασε; Ότι κι αν πιστεύουν θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία οριοθετεί περιοχές και προσπαθεί να προκαλέσει τετελεσμένα .Αυτό πως θα αντιμετωπιστεί; Και τι θα γίνει αν η Τουρκία προχωρήσει στην επόμενη φάση με αποστολή γεωτρύπανου;

Νέο βίντεο κλιπ για το τραγούδι «No Woman, No Cry» του Μπομπ Μάρλεϊ

 

Ένα νέο μουσικό βίντεο για το κλασικό τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ (Bob Marley) «No Woman, No Cry» κυκλοφόρησε την Τετάρτη προς τιμήν της Διεθνούς Ημέρας Ρέγκε.

Ένα νέο μουσικό βίντεο για το κλασικό τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ (Bob Marley) «No Woman, No Cry» κυκλοφόρησε την Τετάρτη προς τιμήν της Διεθνούς Ημέρας Ρέγκε.

Σε σκηνοθεσία του Kristian Mercado Figueroa, το επτάλεπτο βίντεο κλιπ δείχνει μια οικογένεια χωρισμένη σε διαφορετικές χώρες, με μια μητέρα που

Η φονική πλημμύρα του 1961 στην Αθήνα

 

Μία από τις πιο τραγικές και καταστροφικές στιγμές της έζησε η Αθήνα τη νύχτα της 5ης προς την 6η Νοεμβρίου του 1961. Μια άγρια και παρατεταμένη νεροποντή, που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που στοίχισαν τη ζωή σε 43 ανθρώπους, ενώ οι καταστροφές ήταν ανυπολόγιστες.


Η καταστροφική πλημμύρα συνέβη δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή και μία βδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961, στις οποίες θριάμβευσε η ΕΡΕ, αλλά έμειναν στην ιστορία ως «εκλογές βίας και νοθείας». Ήδη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γεώργιος Παπανδρέου, είχε αμφισβητήσει τη νομιμότητά της και προετοίμαζε το έδαφος για τον «ανένδοτο αγώνα».

Σαν Σήμερα: 1960 ο Τζον Κένεντι πρόεδρος των ΗΠΑ

 

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο 35oς κατά σειρά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γεννήθηκε στο Μπρουκλάιν της Μασαχουσέτης στις 29 Μαΐου 1917. Ήταν γιος του πολυεκατομμυριούχου Τζόζεφ Κένεντι, ο οποίος, αφού έκανε τεράστια περιουσία κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης, έγινε ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του Ρούζβελτ, ο οποίος αργότερα τον διόρισε πρεσβευτή στη Βρετανία (1938-1940).

“Καραβοφάναρο” μία από τις αμερικανικές φρεγάτες που θέλουν να μας πουλήσουν και οι Γάλλοι γράφουν για “σκάνδαλο”

 

“Καραβοφάναρο” έμεινε ακόμη ένα από τα αμερικανικά πλοία που εσχάτως και πολύ ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν στην Αθήνα ότι είναι ότι πρέπει για τον ελληνικό Στόλο!

Και στη Γαλλία όπως κι εδώ στην Ελλάδα η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν να υπάρξει λύση που θα εξασφαλίζει ναυτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας αμυντικών θεμάτων defetnsenews.com  το USS Detroit (LCS 7) υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη και ρυμουλκείται στο Port Canaveral!