Το Κέιμπριτζ «νίκησε» την Οξφόρδη μιλώντας ελληνικά

Ο φοιτητής Νομικής του Κέιμπριτζ, Ted Loveday, κατάφερε να βγει νικητής στον μεγάλο τελικό χάρη στο «Hapax legomenon». Η απόδοση του κάνει θραύση στα social media.
«Θα φέρουμε τον Ted πίσω στο Κέιμπριτζ σε χρυσή άμαξα» είναι ένα από τα πολλά, εξόχως κολακευτικά και σίγουρα πανηγυρικά, tweets που ακολούθησαν τη νίκη του Ted.

Η άφοβη πιλότος από το Αφγανιστάν που θυμίζει Μόνικα Μπελούτσι

Οι απειλές σε βάρος της δεν πτόησαν την πανέμορφη 23χρονη, που είναι σήμερα η πρώτη πιλότος των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν
Την έχουν χαρακτηρίσει ως την ωραιότερη πιλότο του κόσμου (εφημερίδα Bild). Πέρα από -αντικειμενικά- ωραία, η Νιλουφάρ Ραχμανί (η οποία θυμίζει κάτι από Μόνικα Μπελούτσι), έχει κατακτήσει μια σημαντική πρωτιά:

Σκάνδαλο στην ολλανδική Κεντρική Τράπεζα: Το πρωί τραπεζίτης το βράδυ πόρνη

Ενα σεξουαλικό σκάνδαλο με ακραίες συμπεριφορές συγκλονίζει την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα. Η διευθύντρια χρηματαγορών το βράδυ γινόταν ιέρεια του σαδομαζοχισμού.
Ενα σεξουαλικό σκάνδαλο με ακραίες συμπεριφορές συγκλονίζει την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα.

Π.Λαφαζάνης: "Μέσα στην εβδομάδα η υπογραφή για τον αγωγό - Άμεση χρηματοδότηση-ανάσα από τη Ρωσία"

Άμεσα προχωρά η Ελλάδα σε υπογραφή συμφωνίας με την Ρωσία για τον νέο αγωγό που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη από τη νότια διαδρομή,  και φέρνοντας "ζεστό" ρωσικό χρήμα στην Αθήνα, πιθανότατα και μέσα στην εβδομάδα όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης.

Η Κίνα είναι έτοιμη να "ρίξει" 30 δισ. στην ελληνική οικονομία - Τι ζητάει από την κυβέρνηση

Η Κίνα είναι έτοιμη να στηρίξει την ελληνική οικονομία «ρίχνοντας» 30 δισ. ευρώ σε επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα και συμμετέχοντας μέσω μεγάλων κρατικών επενδυτικών ταμείων στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου.

Άγρια καταδίωξη Ουκρανών δουλεμπόρων στα ανοιχτά της Τήλου

Άγρια καταδίωξη δύο Ουκρανών δουλεμπόρων εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης στα ανοιχτά της Τήλου.
 
Ο καπετάνιος του πλοίου Dodekanisos Express, που εκτελούσε το καθιερωμένο δρομολόγιο προς το νησί των Δωδεκανήσων, διαπίστωσε ότι πολυτελής θαλαμηγός αποβίβαζε σε δύσβατη

Ο Γ. Βαρουφάκης το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που θα συναντηθεί με τον Μ. Ομπάμα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος  το οποίο θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα αλλά και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ» (VIDEO)..Βόμβα Νικολούδη: Οι Ελβετοί μας έδιναν 1,4 δισ ευρώ το 2012 και εμείς δεν τα πήραμε

«ΒΟΜΒΑ» ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΒΓΑΖΑΝ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ… ΕΣΩΖΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Να δει το ζήτημα της «λίστας Νικολούδη» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κοπούν συντάξεις και μισθοί την ώρα που υπάρχουν καταθέσεις 100 δισ. ευρώ στο εξωτερικό.

Σύλληψη Πολωνού μεγαλέμπορου ναρκωτικών στην υπό κατάληψη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέναντι στους καταληψίες της πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Όπως ανακοινώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας έγιναν 15 συλλήψεις καταληψιών και 6 προσαγωγές.

Αλέξης Μητρόπουλος: Δέχτηκα σωματική επίθεση για τη λίστα Νικολούδη. «Υπάρχουν ονόματα πολιτικών, υπουργών Οικονομικών και δημοσιογράφων

Σωματική επίθεση σε βάρος του ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, στις 10 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα που κατέθεσε την ερώτηση σχετικά με τη λίστα Νικολούδη στη Βουλή, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι στη συνέχεια πήγε στον εισαγγελέα.

Αρχίζει ο διάλογος για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Την Τετάρτη του Πάσχα, αναμένεται να διεξαχθεί στο υπουργείο Εργασίας η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Αισιοδοξία για συμφωνία εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων

Εντός εννέα ημερών καλούνται τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσουν στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα εγκριθεί και τυπικά στο άτυπο Εurogroup της 24ης Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας.

Φίλης: Η μνημονιακή αντιπολίτευση ονειρεύεται «αποστασίες»

Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να δώσει τη μάχη των ανατροπών και των λύσεων στην καθημερινότητα του πολίτη, υπογραμ­μίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Επισημαίνει δε ότι όλοι, σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, φέρουν ευθύνη για τις κακές εικόνες που συχνά μεταδίδονται από αυτήν.

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη γενναιοδωρία προς την Ελλάδα»

Ο Ολλανδός κοινωνιολόγος Ντικ Πελς ζητά από την Αριστερά να ξαναμάθει να «σκέφτεται με την καρδιά» και να βρει τα πρόσωπα που θα μπορέσουν να «μιλήσουν» με άμεσο τρόπο στους λαούς, έτσι όπως έχει κατορθώσει να το κάνει η λαϊκιστική Δεξιά.

«Ακροδεξιά παραληρήματα από τον κ. Σαμαρά»

Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, απάντησε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει πως εμφανίζονται και πάλι κουκουλοφόροι, καταλήψεις, λαθρομετανάστες παντού, επεισόδια, ακόμα και επαφές με τρομοκράτες.

Κυβέρνηση προς FT: Θα σας απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά

Στη διάψευση ενός ακόμα «σεναρίου χρεοκοπίας» της Ελλάδας προχώρησε το κυβερνητικό επιτελείο, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο νέο δημοσίευμα των Financial Times.
Μάλιστα, σημειώνουν ότι «φαίνεται να ενοχλεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης».

Πέθανε ο Γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας σε ηλικία 87 ετών

Διαβάστε το ποίημα-ύμνο για την Ελλάδα με τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης», που έγραψε το 2012 ο Γκρας και ήταν ένα από τα τελευταία του έργα 
Στα 87 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Γκύντερ Γκρας  ένας από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Γερμανούς συγγραφείς ο οποίος βραβεύτηκε το 1999 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.