Κύπελλο : Ίδρωσε ο Παναθηναϊκός, πεντάρα ο Ολυμπιακός

Ίδρωσε ο Παναθηναϊκός για να καταβάλλει την αντίσταση του Εργοτέλη στη Λεωφόρο στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του κυπέλου. Οι «πράσινοι» νίκησαν με 2-1 και πηγαίνουν με ελαφρύ προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Ηράκλειο στις 30 Οκτωβρίου. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης συντρίβοντας στο «Καραϊσκάκη» τον Φωκικό με 5-1. Άνετη νίκη με 3-1 πέτυχε ο Πανιώνιος επί της Καλαμαριάς στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά:

Στον «αέρα» και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Όπως είχαμε δεσμευτεί για την επαναλειτουργία του ιστορικού Τρίτου Προγράμματος, το κάναμε πραγματικότητα χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Η συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων μας και η υποχρέωση μας να δίνουμε στον έλληνα πολίτη αυτό που δικαιούται δεν θα σταματήσει.
Γιατί η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα είναι Aνοιχτή - δημόσια ραδιοφωνία, τηλεόραση και διαδίκτυο στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.
Συντονιστείτε κι απολαύστε - στο www.ertopen.com και στο www.thepressproject.gr.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΔΟΕ: Εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ιερωμένοι χρηματοδοτούν τη "Χρυσή Αυγή"

Φωτιά στο πολιτικό και επιχειρηματικό τοπίο βάζει το ΣΔΟΕ με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Οπως προκύπτει έως τώρα, μεγάλοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ακόμη και ιερωμένοι υποστήριζαν οικονομικά τη δράση του κόμματος.

ALCO Νέα δημοσκόπηση: «Βυθίζονται» τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Πτώση της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, αποκαλύπτει δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Alco στο διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο NewsΙt. Εξάλλου, υπεροχή της ΝΔ (21%) έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ (19,2%), αποτυπώνει η ίδια δημοσκόπηση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Μη επανδρωμένα F-16-Το αεροσκάφος πέταξε σε ύψος 12,2 χιλιομέτρων, σε ταχύτητα 1.800 χιλιομέτρων εκτέλεσε μία σειρά ελιγμών, κάποιοι εκ των οποίων εξομοίωναν συνθήκες αερομαχίας.

Την πρώτη του πτήση χωρίς πιλότο στο κόκπιτ πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μαχητικό F-16, το οποίο είχε «μετατραπεί» σε «drone» από μηχανικούς της Boeing.

Το αεροσκάφος, το οποίο πέταξε από την αεροπορική βάση Τάινταλ στη Φλόριντα μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού, έλεγχαν κατά την πτήση του δύο πιλότοι, με την Boeing να επισημαίνει ότι τέτοιες μέθοδοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση πιλότων υπό συνθήκες πραγματικών πυρών.

Πλοίο «αντιμετωπίζει» την κακοκαιρία δημιουργώντας δικά του κύματα

Τα δικά του κύματα θα δημιουργεί για να «αντιμετωπίσει» την αγριεμένη θάλασσα ένα νορβηγικό σκάφος υπό κατασκευή.

Αποκαλούμενο «hotel ship», το σκάφος κατασκευάζεται για την εταιρεία Østensjø Rederi και είναι ειδικά σχεδιασμένο για την μεταφορά εργαζομένων από και προς υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. Έχει μήκος περίπου 155 μέτρα και χώρο για 800 επιβάτες, μαζί με λιγότερο πρακτικού χαρακτήρα εγκαταστάσεις, όπως γυμναστήρια, σάουνα, πισίνες και γραφεία.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η γιορτή του πολιτισμού-Δείτε Εδώ όλα τα Μουσεία της Ελλάδας

Ένα πλήθος εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ερεθίζουν το ενδιαφέρον για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά μνημεία με ξεναγήσεις, διαλέξεις και προβολές και εξάπτουν τη φαντασία με εκπαιδευτικά προγράμματα, ομαδικά παιχνίδια και εργαστήρια για παιδιά, θα πραγματοποιηθεί στα μουσεία και σε ποικίλους άλλους χώρους σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 27 και το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Ηρώδειο- -Πού να πάτε, τι να δείτε.

Μια μεγάλη ποικιλία παραστάσεων και συναυλιών
Τετάρτη σήμερα και η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας είναι πλούσια με ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις, θέατρο και σινεμά...

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ελευθερία Αρβανιτάκη» στο Ηρώδειο

Από 5 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο - - Στρατής - Ματιάμπα τον Οκτώβριο στο Σταυρό του Νότου Plus

«Ο Τρίτος Γύρος» των εμφανίσεων του Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα ξεκινά το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην γνωστή αθηναϊκή σκηνή
H τρίτη αναμέτρηση του Μύρωνα Στρατή και του Ησαΐα Ματιάμπα στον Σταυρό του Νότου Plus, θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως. Dance και rock’n’roll κομμάτια, λάτιν ρυθμοί, 90's επιτυχίες και φυσικά τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία θα ακουστούν σε ένα party που κρατάει εδώ και τρία χρόνια.

Δείτε τα 20 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Είναι μέρη ονειρικά που όσο βρίσκεσαι εκεί μοιάζουν να μην είναι πραγματικά, αλλά γίνονταο βασανιστικά πραγματικά όταν έχεις φύγει...
Αλλα ξεχωρίζουν για την υπέροχη θέα τους, άλλα για την τοποθεσία κι άλλα για την αρχιτεκτονική τους, όλα όμως εκπλήσσουν με την ομορφιά τους και προκαλούν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

Τις αμερικανικές παρακολουθήσεις κατήγγειλε η πρόεδρος της Βραζιλίας-Video

«Το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο οι παράνομες παρακολουθήσεις έχουν στόχο να προστατεύσουν τις χώρες από την τρομοκρατία είναι αβάσιμο», τόνισε η Ρουσέφ. Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, κατήγγειλε την Τρίτη μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τις ΗΠΑ

Ομπάμα στον ΟΗΕ: Αυστηρότητα προς τη Συρία, «άνοιγμα» προς το Ιράν

Αυστηρό ψήφισμα το οποίο θα αναγκάσει το καθεστώς της Συρίας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά τα χημικά όπλα ζήτησε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο κ. Ομπάμα.

Πανό διαμαρτυρίας τοποθέτησαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού,

Πανό διαμαρτυρίας τοποθέτησαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ.

Μέλη του ΠΑΜΕ ανέρτησαν πανό στον Λευκό Πύργο

Μέλη του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο μνημείο του Λευκού Πύργου,

RussiaToday-Video-News-World:Polar Rivalry: States crave slice of Arctic oil & gas pie

The untouched beauty of the Arctic may soon be a thing of the past. Many nations are craving to get their hands on the vast resources hidden beneath the ice, which is rapidly melting away. Russia's convened the third international Arctic forum, hoping to draw attention to the region's ecological security.