Νέο Yamaha TMAX με οθόνη TFT 7 ιντσών και ζάντες SpinForged!

 Η Yamaha μας είχε προετοιμάσει για μια σημαντική αναβάθμιση του κορυφαίου της maxi scooter TMAX το H scooter είναι εξοπλισμένο με θερμαινόμενα grip και σέλα, ενώ το κεντρικό σταντ έχει αντικλεπτικό σύστημα.2022 και από ότι φαίνεται το έκανε πραγματικότητα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που κοιτάξεις το νέο TMAX αντιλαμβάνεσαι ότι ο σχεδιασμός του έχει αναβαθμιστεί.

«Πρωτίστως αξιακό και πολιτικό ζήτημα η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα»

 Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα. Θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως. Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το αίτημα για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε συζήτησή του με τους Έλληνες δημοσιογράφους, που καλύπτουν την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα στη Βαμβακού Λακωνίας!

 Τρίγωνα, κάλαντα, στο μικρό χωριό και χτυπάει χαρούμενα το καμπαναριό! Τον Δεκέμβριο, στα 950 μέτρα υψόμετρο, μέσα στην παραμυθένια στολισμένη Βαμβακού, η μουσική συναντά την κεραμική, το θέατρο κλείνει το μάτι στον κινηματογράφο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα δίνουν τη σκυτάλη στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και τα εργαστήρια επιστημών δίνουν ραντεβού με τις μοναδικές γεύσεις και τη θερμή φιλοξενία. Η Vamvakou Revival

Επί εξήντα χρόνια κατασκευάζει κεμετζέδες, που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

 Έχει αφιερώσει τη ζωή του στον «κεμετζέ», την ποντιακή λύρα. Εδώ και εξήντα χρόνια, στα χέρια του, το ξύλο της τριανταφυλλιάς, της άγριας κορομηλιάς και του ευρωπαϊκού μέλιου, αποκτάει φωνή ή καλύτερα «ποντιακή λαλιά».

«Ήμουν επιπλοποιός και συνέχεια μού ζητούσαν να επιδιορθώσω τις ποντιακές λύρες τους οι μουσικοί. Έτσι, αποφάσισα να ξεκινήσω πριν από 60 χρόνια να κατασκευάζω τις δικές μου λύρες. Είναι όλη μου η ζωή», λέει ο 82χρονος κατασκευαστής μουσικών οργάνων Ηλίας Παπαδόπουλος, ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής από 42χρονο, ο οποίος, αφού πρώτα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, στη συνέχεια άρπαξε τρεις ποντιακές λύρες κι ένα δοξάρι, συνολικής αξίας 1600 ευρώ.

Πολυτεχνείο: «Mπλόκο» σε αντιπροσωπεία βουλευτών της Ν.Δ.

 Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου, καθώς δεν επετράπη η είσοδος και η κατάθεση στεφάνου σε αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποτελείτο από τους Χάρη Θεοχάρη και Χαράλαμπο Αθανασίου. 

Οι δύο βουλευτές βρέθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο στις 08:30. Οι συγκεντρωμένοι τους αντιλήφθηκαν και δημιούργησαν φραγμό στην είσοδο, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα, όπως το «ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά».

Τύχη βουνό είχαν δύο επιβάτες τζιπ - Το αυτοκίνητό τους έπεσε σε γκρεμό στην Πετρούπολη

 Τύχη βουνό είχαν οι δύο επιβάτες ενός τζιπ στην Πετρούπολη.

Το όχημα βρισκόταν στην περιοχή όπου βρίσκεται το «Άπολις» και από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία κύλισε προς τον γκρεμό.

Το τζιπ κατέληξε σε ένα τοιχίο που βρίσκεται πάνω από τα γήπεδα τένις της περιοχής. Οι δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Δημοσκοπήσεις και τάσεις του εκλογικού σώματος: Το «Μαξίμου Α.Ε.» και οι... άλλοι

 Ως μια «μικρή χαραμάδα αλήθειας στην πραγματική εικόνα του εκλογικού σώματος» θεωρούνται από τους σοβαρούς πολιτικούς αναλυτές τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis που δείχνουν δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος και μείωση των ποσοστών της από 34% στο κυβερνών κόμμα τον Ιούλιο σε έρευνας της ίδιας εταιρείας στο 28%! Και αυτό γιατί αν και πλέον

Η Τουρκία παρουσίασε χάρτη με την μεγάλη «Ευρασιατική Αυτοκρατορία» που «εξαφανίζει» την Ρωσία!

 H Mόσχα γνωρίζει τα «μακρόπνοα» σχέδια της Άγκυρας αλλά προς το παρόν την ανέχεται...

Αντίθετα από ότι πιστεύουν πολλοί, το Τουράν, η μυθική περιοχή που περιλαμβάνει όλα τα τουρκόφωνα κράτη της κεντρικής Ασίας, δεν περιλαμβάνουν μόνο αυτά αλλά και πολλές αχανείς τουρκόφωνες περιοχές της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Τουράν είναι ο βασικός γεωστρατηγικός στόχος της Τουρκίας και όχι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπως πολλοί θέλουν να νομίζουν.

Πώς η Κίνα απέκτησε πρόσβαση σε δυτική τεχνολογία drones μέσω Ιταλίας


Oι Κινέζοι έχουν βρει τρόπους να αποκτούν πρόσβαση σε ανώτερη δυτική τεχνολογία και μάλιστα νόμιμα. Συνεχίζεται η κινεζική επέλαση στην υψηλή τεχνολογία της Δύσης και μάλιστα ενίοτε τόσο αθόρυβα ώστε να μην υποπίπτει εγκαίρως στην αντίληψη των ενδιαφερόμενων αρχών. Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο δύο κινεζικές επιχειρήσεις εξαγόρασαν προ τριών ετών ιταλική

Χαμός σε bachelor στη Μεσσηνία - Αφρικανοί έστειλαν στο νοσοκομείο νύφη, μητέρα και κουμπάρα!

 Χαμός επικράτησε σε bachelor party στη Μεσσηνία, καθώς η κατάσταση ξέφυγε και οι... Αφρικανοί χορευτές, έστειλαν στο νοσοκομείο τη νύφη, την μητέρα της αλλά και την κουμπάρα. 

«Φαίνεται όμως ότι τα προσόντα των χορευτών ήταν τόσο μεγάλα και σε συνδυασμό με το ποτό που έρρεε άφθονο, δημιούργησε μια χαοτική κατάσταση» λέει Μέσο της Μεσσηνίας.

Μετά την Ιρλανδία lockdown και στην Πορτογαλία με εμβολιασμένο το 98% του πληθυσμού!

 Η Πορτογαλία, η χώρα που υπερηφανεύεται για το θαύμα της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης και αποτελεί πρότυπο για την Ελλάδα, ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα δήλωσε την Τρίτη ότι οι αρχές ενδέχεται να επαναφέρουν ορισμένα μέτρα, προκειμένου να αναχαιτίσουν τη διασπορά της Covid-19, ενόψει της περιόδου των εορτών, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σταδιακά τον τελευταίο μήνα στην Πορτογαλία, φθάνοντας σε ημερήσιο υψηλό δύο μηνών 1.816 μολύνσεων το Σάββατο. 

Αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου και στο Πολυτεχνείο βουλευτές της ΝΔ: Τους έδιωξαν και πέταξαν το στεφάνι

 Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου, καθώς φοιτητές και συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν την κατάθεση στεφανιού από τους Χαράλαμπο Αθανασίου και Χάρη Θεοχάρη.

Η αντιπροσωπεία της Βουλής βρέθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί στην είσοδο του Πολυτεχνείου ωστόσο ο κόσμος που βρισκόταν εκεί δεν τους επέτρεψε να περάσουν, φωνάζοντας συνθήματα.