Με κοινή σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Βόρεια και Νότια Κορέα

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να κατέβουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς με μια, κοινή σημαία, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, θα διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο στο χόκεϊ επί πάγου γυναικών με ομάδα παικτριών και από τη Βόρεια και από τη Νότια Κορέα.
Διαπραγματευτές από τις δύο χώρες κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από λίγες ημέρες και ήδη φαίνεται ότι έχουν κάνει κάποια πρόοδο.

Παραιτείται η μειοψηφική κυβέρνηση της Τσεχίας

Μόλις τρεις μήνες μετά το σχηματισμό της η κυβέρνηση μειοψηφίας  της Τσεχίας με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο λαϊκιστή Αντρέι Μπάμπις ανακοίνωσε την παραίτησή της, αφού απέτυχε χθες να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο της χώρας.
Σε συνέντευξη Τύπου ο επονομαζόμενος «Τσέχος Μπερλουσκόνι» ή «Ντόναλντ Τραμπ της Τσεχίας» δήλωσε πως «η κυβέρνηση ενέκρινε την παραίτησή της. Θα ζητήσω από τον πρόεδρο να ορίσει την ημερομηνία μιας συνομιλίας μας για να του την υποβάλω προσωπικά».

Οι Βρετανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν το λουκέτο

Τα «καλά» της ανάθεσης των δημόσιων αγαθών, υπηρεσιών και υποδομών σε ιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν, όπως φαίνεται, οι Βρετανοί φορολογούμενοι.
Η Carillion, μία από τις μεγαλύτερες εργολήπτριες εταιρείες έργων και υπηρεσιών του βρετανικού Δημοσίου, κατέρρευσε χθες, υπό το βάρος χρεών και συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων περίπου 3 δισ. δολαρίων.

Σέρβος και Αλβανός εισαγγελέας για τη δολοφονία Ιβάνοβιτς

Τη δολοφονία του Σέρβου πολιτικού, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, στην Μιτρόβιτσα του βόρειου Κοσόβου καταδίκασε το ΝΑΤΟ, που «εγγυάται ένα ασφαλές περιβάλλον και ελευθερία κινήσεων σε όλο το Κοσσυφοπέδιο» και καλεί τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.
Νωρίτερα, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε τρομοκρατική πράξη τη δολοφονία υποστηρίζοντας πως οι δράστες άφησαν πίσω τους ίχνη, που αξιοποιούνται και θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Καμία αυτοκριτική η Φώφη για τα Μνημόνια

Κατηγόρησε πάλι την κυβέρνηση Καραμανλή και τον ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση
Τρόπους με τους οποίους μπορεί να διατηρήσει πολιτικά στη ζωή το σταθερά... μονοψήφιο ΠΑΣΟΚ αναζητεί η Φώφη Γεννηματά, η οποία και στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής επέλεξε να τα βάλει με την κυβέρνηση Καραμανλή.
Αφορμή, η εσωτερική έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος του 2009, η οποία βέβαια ήταν πασοκικής εμπνεύσεως και καταγράφηκε προκειμένου να προκαλέσει τριγμούς στην τότε κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το άγριο παιχνίδι των «συμμάχων» με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας

Από τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο*
Ο υπογράφων εξεπλάγη διαβάζοντας κείμενο γνωστού ιστορικού (γραπτά του έχω κατά καιρούς κρατήσει...), ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί ότι έχουμε αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια και καλά θα κάνουμε να... σωπάσουμε! Επειδή (άκου!) «από το έτος 1993 το κράτος των Σκοπίων είναι μέλος του ΟΗΕ με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Aρα, καταλήγει, «ήδη περιέχεται νέτα-σκέτα το όνομα Μακεδονία»!

Παριστάνει και το θύμα (!) ο Στουρνάρας

Με απύθμενο θράσος συνέδεσε την κριτική που του ασκείται για τα «φάουλ» του με  την τρομοκρατική επίθεση κατά Παπαδήμου!
Μία αδιανόητη δήλωση, η οποία αποδεικνύει τον πανικό του για την κριτική που δέχεται, έκανε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο κεντρικός τραπεζίτης βάφτισε «επίθεση» οποιαδήποτε κριτική σε βάρος του και έφτασε στο σημείο να συνδέσει (!) οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο με την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε ο προκάτοχός του και πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος!

Παρέμβαση Κοντονή ξεμπλοκάρει το «Noor 1»

H απόφαση ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί.  Στον εισαγγελέα  σήμερα ο Μαρινάκης
H σκανδαλώδης καθυστέρηση στην καθαρογράφηση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» προκάλεσε την εύλογη παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας.
Η απόφαση που έριξε στα μαλακά τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης και άφησε… ορφανό το φορτίο θανάτου των 2,1 τόνων ηρωίνης 17 μήνες μετά την

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ... ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ

Προφανώς και ενοχλούνται στη Ν.Δ. που «οι φίλοι» τους θα χάσουν τα προνόμια με τα οποία γιγαντώθηκαν
Aπό τον
Θύμιο Λυμπερόπουλο
Κύμα χαράς και άκρατου ενθουσιασμού διακατέχει τις τελευταίες ημέρες τα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Η ψήφιση της τρίωρης διάρκειας στη μίσθωση αυτοκινήτου με οδηγό πανηγυρίστηκε από τα στελέχη της με τον ίδιο τρόπο που πανηγύριζαν όταν ψήφιζαν τα Μνημόνια υποταγής στους δανειστές.

Το ηφαίστειο Μαγιόν έκανε τη νύχτα μέρα στις Φιλιππίνες Δείτε Βίντεο.

Λάβα εκτοξεύει πλέον το ηφαίστειο Μαγιόν, στις Φιλιππίνες, το οποίο άρχισε να εκρήγνυται το Σαββατοκύριακο. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν πως μια «επικίνδυνη έκρηξη» μπορεί να συμβεί μέσα σε μερικές εβδομάδες ή και μέρες.
Η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο, στο κέντρο των Φιλιππίνων, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η λάβα έφτασε στα όρια της ζώνης αποκλεισμού των έξι χιλιομέτρων και γέμισε τέφρα τα κοντινά χωριά.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τα πλάνα καταστροφής μετά τον σεισμό της Αθήνας 4,5. ( «Ανθρώπινο λάθος» και «αστοχία» παραδέχεται το κανάλι του Φαλήρου)

Σε «ανθρώπινο λάθος» αποδίδει ο ΣΚΑΪ τα προχθεσινοβραδινά πλάνα με γκρεμισμένα κτίρια που έδειξε στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων που μετέδωσε για τον σεισμό στην Αθήνα.
«Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η

Μητσικώστας: Η ΕΡΤ γίνεται σιγά-σιγά BBC

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, «1968», που αφορά την κατάκτηση από την ΑΕΚ του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου για την Ελλάδα σε ομαδικά αθλήματα, ο Γιώργος Μητσικώστας αναφέρθηκε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων και στην επιστροφή του στην τηλεόραση, που θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ.
Ο δημοφιλής μίμος, γνωστός για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό

Υποβρύχιο σπήλαιο 347 χιλιομέτρων ανακαλύφθηκε στο Μεξικό

Τον τίτλο του μεγαλύτερου υγρού σπηλαίου στον κόσμο διεκδικεί πρόσφατη ανακάλυψη μιας ομάδας δυτών στο Ανατολικό Μεξικό. Το εύρημα θα μπορούσε επίσης να ρίξει φως στον αρχαίο πολιτισμό των Μάγιας.
Η ομάδα του Gran Acuifero Maya, που είναι ένα έργο αφιερωμένο στη μελέτη και συντήρηση των υπόγειων υδάτων της χερσονήσου Γιουκατάν, δήλωσε πως το σπήλαιο των 347 χιλιομέτρων εντοπίστηκε μετά από μήνες εξερεύνησης ενός λαβυρίνθου υποθαλάσσιων διαύλων.

Nεκρός Πατρινός νευροχειρουργός στις Άνδεις. Είχε πάει για ορειβασία

Την τελευταία του πνοή άφησε νευροχειρουργός από την Πάτρα στις Άνδεις όπου είχε πάει για ορειβασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το thebest.gr, πρόκειται για τον Δημήτρη Κωνσταντίνου οποίος βρισκόταν σε υψόμετρο περίπου 6.800 μέτρα, στην τοποθεσία που ονομάζεται «Φιλό ντε Γκουανάκο», όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, όταν ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του κάλεσαν αμέσως βοήθεια.

Αυτά είναι τα 10 νέα μουσεία που ανοίγουν μέσα στο 2018

Hayward Gallery, Λονδίνο 
Ο χώρος τέχνης ανοίγει στις 25 Ιανουαρίου, μετά από δύο χρόνια ανακαίνισης των 66 πυραμιδικών φωτιστικών οροφής. Η ψευδοροφή που έσταζε αφαιρέθηκε και τώρα τα δωμάτια έχουν περισσότερο φως και πιο ψηλό ταβάνι.

Πέπλο ομίχλης σκεπάζει τη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζονται τα προβλήματα στο «Μακεδονία»

Πυκνό πέπλο ομίχλης σκεπάζει από το βράδυ τη Θεσσαλονίκη. Κατά τόπους η ορατότητα είναι πάρα πολύ περιορσιμένη ενώ αυξομειώνεται από στιγμή σε στιγμή και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων.
Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ καταγράφουν ορατότητα περιορισμένη στα 200 μέτρα.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στις προγραμματισμένες πτήσεις με ακυρώσεις και καθυστερήσεις.
Ήδη, ακυρώθηκαν οι πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν από και προς την Αθήνα και την

Η ελληνική γραμμή διαπραγμάτευσης στο Σκοπιανό σε 5 σημεία

Οι μέρες που ζούμε μοιάζουν με τις περυσινές. Τέλη του 2016 ξεκίνησαν για άλλη μια φορά οι τυμπανοκρουσίες για το γεγονός του 2017 που θα ήταν η «Λύση του Κυπριακού». Στις Διεθνείς Σχέσεις βέβαια, είναι φθηνό να παριστάνουμε τον Κάλχα. Είναι θέμα ανάγνωσης συγκυριών. Σε εκείνο το άρθρο, είχα σταθεί στις περιφερειακές ισορροπίες που δε θα επέτρεπαν στην Τουρκία να δράσει ετσιθελικά. Φέτος, είναι «η χρονιά του Σκοπιανού». Ο γράφων αμφιβάλλει στο ότι θα λυθεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, παρόλα αυτά, μια συνεκτική διαπραγματευτική γραμμή που θα στηριζόταν σε επιχειρήματα καθαρά περιφερειακά, θα ήταν απαραίτητη για να μην οδηγούμαστε στις «όποιες λύσεις».