Παριστάνει και το θύμα (!) ο Στουρνάρας

Με απύθμενο θράσος συνέδεσε την κριτική που του ασκείται για τα «φάουλ» του με  την τρομοκρατική επίθεση κατά Παπαδήμου!
Μία αδιανόητη δήλωση, η οποία αποδεικνύει τον πανικό του για την κριτική που δέχεται, έκανε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο κεντρικός τραπεζίτης βάφτισε «επίθεση» οποιαδήποτε κριτική σε βάρος του και έφτασε στο σημείο να συνδέσει (!) οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο με την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε ο προκάτοχός του και πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος!

«Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της η Τράπεζα της Ελλάδος έγινε στόχος, σε πολλές περιπτώσεις, συμφερόντων που επιθυμούσαν την αποδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου, προς όφελος πολιτικών που αντίκεινται στις βασικές αρχές του καταστατικού της. Δυστυχώς τέτοιες επιθέσεις δεχθήκαμε και τη χρονιά που μας πέρασε, με αποκορύφωμα την τρομοκρατική επίθεση κατά του π. διοικητή Λουκά Παπαδήμου» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΤτΕ κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, και πρόσθεσε:
«Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά ότι παρόμοιες πρακτικές δεν μας πτοούν, καθώς εκτός των άλλων επιβεβαιώνουν και το ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο, εις πείσμα όσων επιμένουν να παραβλέπουν θεσμούς, να παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους, να αμφισβητούν τη χρησιμότητά τους ή να μην αποδέχονται τις αποφάσεις τους και τις συνέπειες που συνεπάγεται η μη συμμόρφωση σε αυτές».

Με τη λογική του κ. Στουρνάρα, η δημοσιογραφική κριτική ή η κριτική που του έχει ασκήσει η κυβέρνηση για τα επανειλημμένα «φάουλ» του, τα οποία ουδόλως συνάδουν με τον ρόλο ενός κεντρικού τραπεζίτη, αποτελεί επίθεση και οι δημοσιογράφοι ή η κυβέρνηση δρουν όπως οι τρομοκράτες. Ή πιθανόν οι τρομοκράτες αποτελούν το«μακρύ χέρι» της πολιτικής εξουσίας!

Οπως είναι προφανές, ο διοικητής της ΤτΕ θεωρεί ότι πρέπει να βρίσκεται στο απυρόβλητο και επικαλείται τη «θεσμική ανεξαρτησία» του για να πει πως ο ίδιος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. «Στέκομαι ιδιαιτέρως στην υποχρέωση του θεσμικά ανεξάρτητου διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να προειδοποιεί εγκαίρως και δημοσίως για ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να διαταράξουν τη νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς και να λαμβάνει υπόψη στις εκθέσεις και στις αναφορές του τον μακροχρόνιο ορίζοντα και το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας» τόνισε χθες.

Κατά τα λοιπά, ο κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε πως οι προοπτικές της οικονομίας βελτιώνονται και... ευλόγησε τα γένια του λέγοντας πως την περασμένη χρονιά η ΤτΕ «συνέχισε να παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση με τις δημόσιες παρεμβάσεις της για καίρια θέματα της ελληνικής οικονομίας».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...