Παρέμβαση Κοντονή ξεμπλοκάρει το «Noor 1»

H απόφαση ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί.  Στον εισαγγελέα  σήμερα ο Μαρινάκης
H σκανδαλώδης καθυστέρηση στην καθαρογράφηση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» προκάλεσε την εύλογη παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας.
Η απόφαση που έριξε στα μαλακά τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης και άφησε… ορφανό το φορτίο θανάτου των 2,1 τόνων ηρωίνης 17 μήνες μετά την
έκδοσή της παραμένει στο… συρτάρι, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται κάθε ενδεχόμενη κίνηση της Δικαιοσύνης. Ετσι, με αφορμή την πρωτοφανή καθυστέρηση, την οποία έχει επισημάνει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η «δημοκρατία», ο κ. Κοντονής έστειλε σχετικό έγγραφο τόσο στον πρόεδρο όσο και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία και να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για τη 17μηνη καθυστέρηση.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι παραμένει άγνωστο πότε θα καθαρογραφεί η επίμαχη απόφαση, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Δούκα υπηρετεί πλέον στην Κομοτηνή και φέρεται ότι επικαλείται μεγάλο φόρτο εργασίας. Οπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, η πειθαρχική έρευνα ήταν μονόδρομος προκειμένου να απαντηθεί το μεγάλο… γιατί της καθυστέρησης στην καθαρογράφηση μιας απόφασης που έχει αμφισβητηθεί έντονα από τον νομικό κόσμο, καθώς χαρακτηρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, «νομικά έωλη». Ακόμη και η έφεση κατά της απόφασης που άσκησε η εισαγγελέας της έδρας θεωρώντας επιεική την ετυμηγορία του δικαστηρίου σχολιάστηκε από πολλούς ως μια προσπάθεια να σωθούν τα προσχήματα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για άλλο σκέλος της υπόθεσης «Noor 1», με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλείται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τα στοιχεία που προσκόμισε στη Δικαιοσύνη ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης, σχετικά με εμβάσματα που φέρεται ότι σχετίζονται με εταιρίες συμφερόντων του εφοπλιστή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο εφοπλιστής να ζητήσει μέσω των δικηγόρων του και νέα προθεσμία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...