Σέρβος και Αλβανός εισαγγελέας για τη δολοφονία Ιβάνοβιτς

Τη δολοφονία του Σέρβου πολιτικού, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, στην Μιτρόβιτσα του βόρειου Κοσόβου καταδίκασε το ΝΑΤΟ, που «εγγυάται ένα ασφαλές περιβάλλον και ελευθερία κινήσεων σε όλο το Κοσσυφοπέδιο» και καλεί τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.
Νωρίτερα, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε τρομοκρατική πράξη τη δολοφονία υποστηρίζοντας πως οι δράστες άφησαν πίσω τους ίχνη, που αξιοποιούνται και θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Δεν μπορώ ακόμη να μιλήσω για τα στοιχεία που έχουν οι δικές μας υπηρεσίες για τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, αλλά υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που καταδεικνύουν τους πιθανούς δράστες» είπε.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας, ο Πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σερβίας, αν και δεν έχει αρμοδιότητες στο Κόσοβο, θα αποκαλύψει τους ενόχους.
Όμως, τόνισε ότι «στο Κόσοβο κυριαρχούν οι Αλβανοί και οι ξένοι, κι αν δεν μπορέσουν αυτοί να βρουν τους δολοφόνους θα τους βρούμε εμείς. Προσφέραμε την βοήθειά μας στις αρχές του Κοσόβου, αλλά διεξάγουμε και ανεξάρτητα δικές μας έρευνες και σίγουρα θα ανακαλύψουμε ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες».
Ο Σέρβος πρόεδρος προειδοποίησε δε την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς για να επιβάλει την κυριαρχία της στο βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
AP Photo/Visar Kryeziu
Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο γενικός εισαγγελέας της Μιτρόβιτσα ανέθεσε την υπόθεση σε δύο εισαγγελείς διαφορετικών εθνοτήτων, έναν Σέρβο και έναν Αλβανό για να διασφαλιστεί η αμεροληψία κατά τη διαδικασία των ερευνών.
Ο Σίκρι Σίλα ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ύποπτοι και τα μόνα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο τόπο του εγκλήματος και ένα καμένο αυτοκίνητο ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη Μιτρόβιτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι το αυτοκίνητο αυτό χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του Ιβάνοβιτς. Ο γενικός εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς πυροβολήθηκε πισώπλατα, έξι φορές, μέσα από αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πιστόλι ZASTAVA M70A των εννέα χιλιοστών.
Η σορός του Ιβάνοβιτς, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας, μεταφέρθηκε στα γραφεία του κινήματος «Ελευθερία ,Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» του οποίου ήταν επικεφαλής, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.
Τέλος, η αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι προσφέρει 10.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...